Ziyaretçi
Sponsorlu Bağlantılar
Kereviz Çorbası:
Kereviz çorbası için gerekenler:
1 kuşbaşı doğranmış kereviz
1 kuşbaşı doğranmış havuç
1 kuşbaşı doğranmış patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı su
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı limon suyu
bir tutam hindistan cevizi rendesi
tuz, karabiber
bu tarifte yazmıyordu ama ben 1 litre de su ekledim
tencereye 3 su bardağı suyu, patates, kereviz ve havucu koyup, kapağı kapalı olarak kaynatın. kaynadıktan sonra ateşi hafifletin ve sebzeler iyici yumuşayana kadar pişirin. biraz soğuyunca blendırdan geçirin, bir kenara koyun. ayrı bir tavada yağı ısıtın. unu ekleyin ve çok hafif pembeleşince sütü azar azar katın. bu arada püre haline gelen sebzelere 1 litre kaynar suyu ekleyip biraz kaynatın. kaynayınca çorbadan birkaç kaşık alıp un-süt karışımına ekleyin. karışımı çırpma teli ile karıştırar pürüzsüz bir hal almasını sağlayın. karışımı kaynayan çorbanın içine hızla karıştırarak dökün. tuz, karabiber ve hindistan cevizini de ilave edip 4-5 dk. daha kaynatın.
Kaynak: