Arama

Fırınlanmış Karnabahar Çorbası Tarifi

Güncelleme: 26 Eylül 2012 Gösterim: 1.270 Cevap: 0
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
26 Eylül 2012       Mesaj #1
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
6a00d83451e9a369e201127

Sponsorlu Bağlantılar

Malzemeler:

1 büyük boy karnabahar (ya da 2 küçük boy)
2 adet kuru soğan, soyulmuş ve irice doğranmış
3 diş sarımsak, soyulmuş
4 yemek kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı tavuk suyu
4 yemek kasigi zeytinyağı
1 defne yaprağı
3 su bardağı süt (tercihen yağsız)
tuz

Hazırlanması:

Fırını 190C'ye getirin. Karnabaharı 2-3cmlik parçalara bölün. Büyükçe bir fırın tepsisine karnabaharları, soğan ve sarımsakları koyun. Üzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın.
Fırında yarım saat, karnabaharlar kızarana kadar, pişirin. Üstlerinin rengi değiştikçe 10-15 dakikada bir altüst edin.
Piştiklerinde tepsideki tüm malzemeyi tencereye alın. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Bir de defne yaprağı koyun. Karnabaharlar güzelce yumuşayana kadar pişirin.
Defne yaprağını çıkartıp çorbayı blendırdan geçirin. Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar süt ekleyin. 10 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin.

Benzer Konular

18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular
29 Ekim 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
5 Aralık 2008 / ÖmÜrCeK Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular