Arama

Bronşitin tedavisi nasıldır?

Güncelleme: 19 Temmuz 2014 Gösterim: 1.507 Cevap: 1
misafir - avatarı
misafir
Ziyaretçi
19 Kasım 2012       Mesaj #1
misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bronşit tedavisi hakkında bilgi verir misiniz?
Son düzenleyen Efulim; 19 Temmuz 2014 22:10 Sebep: Mesaj düzeni.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
19 Temmuz 2014       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Akut Bronşit Tedavisi
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Akut bronşit hastalığı tedavisinde kullanılacak olan ilaçlar, hastalığın şikayete sebep olan belirtilerini yok etmek için kullanılır. Bunun için hastaya öksürük kesici ilaçlar, şuruplar, ağrı kesici ilaçlar, balgam söktürücü ilaçlar verilir. Hastaya sigara içiyorsa bırakması ve sigara dumanı olan ortamlara girmemesi tavsiye edilir. Mümkünse yaşadığı mekânı nemli veya kuru havası olmayan bir yere taşıması tavsiye edilir. Bronşit tedavisinde aslında antibiyotik kullanılmaz, çünkü antibiyotiklerin virüsler üzerinde ir etkisi yoktur. Ancak, virüslerle beraber, bakteriler de boğazda hastalığa sebep oluyorsa bazı doktorlarca antibiyotik tedavisi uygulanabilmektedir.

Kronik Bronşitin Tedavisi
Kronik bronşit hastalığının tedavisi için atılacak ilk adım sigarayı bırakmak ve sigara dumanının olduğu yerlerden uzak kalmaktır. Kirli havanın olduğu şehirlerde yaşamamak, fabrika dumanları gibi kirli havanın hâkim olduğu alanlarda durmamak gerekir. Hasta sigarayı bıraktıktan sonra rahat rahat balgam atabilecek ve bir süre sonra balgam tamamen yok olacaktır.
Solunum yollarındaki virüsleri ve bakteriler için ilaç tedavisi alınabilir. Bunun yanında hastanın boğazından bir kültür alınarak tahlil edilip, çıkan sonuca göre gerekli ilaç tedavisine geçilebilir.
Gerekli görüldüğü durumlarda hastaya oksijen tedavisi uygulanır.

Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

27 Nisan 2018 / Misafir Tıp Bilimleri
4 Mart 2015 / bir umut Soru-Cevap
1 Eylül 2009 / Misafir Soru-Cevap
10 Mart 2009 / 07klkn Soru-Cevap