Ziyaretçi
- Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
- Hazırlama Süresi:40dk Sponsorlu Bağlantılar
- Pişirme Süresi:30dk
Pandispanyası için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket çikolatalı puding ya da kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 3-4 su bardağı un kıvamına göre değişebilir
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 125 gram margarin
- 1 paket şekerli vanilin
Süslemek için;
- 1 paket çikolatalı puding
- 2;5 su bardağı süt (tarife göre değişebilir)
- Hindistan cevizi, toz fıstık ve vişne
Öncelikle pandispanyamızı hazırlıyoruz.Yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz içine yoğurdumuzu, yağımızı ve pudingimizi koyup çırpmaya devam ediyoruz. En son elediğimiz unumuzu vanilinimizi ve kabartma tozlarımızı koyuyoruz istediğimiz kıvamı elde ettikten sonra harcımızı yağlı kağıt serdiğimiz ya da yağlayıp şekerlediğimiz tepsiye döküp 180 derece fırında 20-25 dk kontrol ederek pişiriyoruz. Diğer tarafta kremamızı hazırlıyoruz unu,şekeri ve sütü koyup karıştırmaya başlıyoruz. Koyulaşmaya başlayınca içine margarini ve vanilini koyuyoruz koyulaşınca altını kapatıp ılıması için bekletiyoruz.Pişen pandispanyayı iki parçaya ayırıyoruz (ben ip kullandım.) 1 su bardağı şekerli sütle pandispanyaları ıslatıyoruz ve bir katına kremamızı döküyoruz.Bu aşamada istediğimiz herhangi bi rmeyveyi ya da damla çikolata vs koyabiliriz.Diğer parçayı da üzerine kapatıyoruz.Diğer tarafta tarife göre pudingimizi hazırlıyoruz ve sıcak sıcak pastamızın üzerine döküyoruz. 5 dk kadar bekledikten sonra istediğimiz gibi süslüyoruz. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz , afiyet olsun.
Kaynak: