Arama

Beşamel Sos Tarifi

Güncelleme: 18 Ocak 2013 Gösterim: 1.537 Cevap: 1
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
18 Ocak 2013       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Beşamel Sos Tarifi
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Kolay tarif

Malzemeleri

1 çorba kaşığı un
1/2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı süt

Yapılışı
Bir tencereye yağ ile un konulur. Hafif hararetli ısıda yağ, una yedirilir. Devamlı karıştırarak yavaş yavaş süt ilave edilir. Tuz atılıp muhallebi kıvamında pişirilir. Beşamel sos hazır.
Afiyet olsun.


Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
18 Ocak 2013       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Beşamel Sos Tarifi
Farklı yemeklerde kullanabileceğiniz beşamel sos Fransız asıllı beyaz yemek soslarından birisidir. Özellikle lazanya gibi hamur işlerinde kullanılan beşamel sosu biz fırında makarna yapmak için kullandık. Geçelim Fransız mutfağının temel soslarından birisi olan beşamel sosun nasıl yapıldığına...
Sponsorlu Bağlantılar

Malzemeleri
2 su bardağı süt
1 tane arpacık soğanı
1 tane defne yaprağı
3-4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 diş sarımsak

Yapılışı
Küçük bir tencereye sütü, defne yaprağını alın. İçerisine kabuğunu soyduğunuz ve bıçakla birkaç çizik attığınız soğan ve sarımsağı koyun. Orta ateşe alıp yaklaşık 5 dakika kenarları köpürene kadar, kaynamasına müsade etmeden pişirin. Ocağın altını kapatıp tencerenin ağzı kapalı 10 dakika bekletin. Soğan, sarımsak ve defne yaprağını çıkartın.
Kalın tabanlı bir tencereyi orta ateşe alıp, tereyağını eritin. Unu da ekleyip karıştırın, 2 dakika pişirdikten sonra altını kapatın ve 1 dakika dinlendirin. Ocağın altını orta ateşte açıp azar azar sütü ekleyin. Beşamel sos kaynayana kadar iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağın altını biraz kısıp arada çırparak 5 dakika daha pişirin.
Eğer lazanya gibi bir tarifte kullanacaksanız içerisine karabiber de ekleyebilirsiniz. Ayrıca yarım çay kaşığı tuz ekleyip beşamel sosu tekrar karıştırın. Beşamel sos hazır. Çok katı olduğunu düşünüyorsanız azar süt ekleyip iyice çırparak biraz daha pişirebilirsiniz.
Eğer sosu hemen kullanmayacaksanız 1 yemek kaşığı tereyağını küçük kesip beşamel sosun üzerine koyun. Streç film çekip 2 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.
Kullanmak istediğiniz zaman kısık ateşte çırpma teliyle ya da tahta kaşıkla karıştırarak ısıtın. Gerekirse inceltmek için süt ya da su ekleyebilirsiniz. Beşamel sosunuzu istediğiniz yemekte kullanın.
Afiyet olsun.


Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Sağlıklı Yaşam
9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
19 Temmuz 2012 / büşra_sarah Taslak Konular