Arama

Karanfilli Enginar Tarifi

Güncelleme: 23 Şubat 2013 Gösterim: 990 Cevap: 0
ROSE - avatarı
ROSE
Ziyaretçi
23 Şubat 2013       Mesaj #1
ROSE - avatarı
Ziyaretçi
Karanfilli Enginar
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Malzemeler

  • 4 adet enginar
  • 250 gr. kuşbaşı dana eti
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 4 adet karanfil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 kuru soğan
  • Tuz Sıvı yağ
Karanfilli Enginar Tarifi
Soğan yemeklik doğranıp biraz sıvı yağ ile öldürülür. Etler ilave edilir. Pişirmeye bırakılır. Etler suyunu salıp çektik­ten sonra ince doğranmış kırmızı biber, tuz, karabiber ve tarçın ilave edilip biraz çevrilir. Enginarların ortasına birer adet karanfil batırılır ve hazırlanan iç ortalarına yerleştirilir. Tence­reye alınıp su ilavesi ile 15 dakika pişirilir.

Not: Enginar karaciğerin en iyi dostlarından biridir, ilkbaharda tazesi çıkar ve bu süre içinde en az 7 adet yenmesi önerilir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 23 Şubat 2013 16:28 Sebep: Msj düzeni.

Benzer Konular

23 Mart 2010 / Misafir Ziraat
6 Temmuz 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular