Ziyaretçi
Cevizli Dondurma Tarifi
MsXLabs.Org
Malzemeler
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar
- yarım su bardağı ceviz
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı tam yağlı süt
- 1 su bardağı krema
- 4 yumurta sarısı
- yarım vanilya çubuğu
- Sütü ve vanilya çubuğunu (havyarını çıkarıp) küçük bir tencerede ısıtın. dövülmüş cevizleri ekleyin. sütün üzerinde kabarcıklar oluşunca ateşten alın. vanilya çubuğunu çıkarın.
- Bir çırpma teliyle yada mikserle yumurta sarılarını şekerle beraber mat sarı bir renk alana kadar çırpın. Çırpmaya devam ederken yavaş yavaş sütü ilave edin.
- Karışımı, benmari usulu kısık ateşte karıştırın. Tenceredeki su kaynadığında ve karışım karıştırdığınız kaşığın arkasına yapıştığında ocaktan alın. (yaklaşık 40 dk)
- Buzlu su dolu bir kabın içine oturtarak soğumasını sağlayın.
- Dondurmanızı akşam yaptıysanız bir gece, sabah yaptıysanız akşama kadar buzlukta bekletmelisiniz.
- bu aşamada dondurma makinanız varsa talimatlara uyarak dondurmanızı hazırlayın.
Son düzenleyen Efulim; 23 Şubat 2013 16:24
Sebep: Msj düzeni+içerik eklendi.