
Ziyaretçi
Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
½ çay kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi İçin:
500 gr. ceviz içi
1 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 çeyrek limon
Yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırarak hamur elde edilir. Küçük parçacıklar halinde yumaklar elde edilir. Oluşturulan yunaklar nişasta ile harmanlanır sonrasında 10 yumak üstü üste dizilerek merdane yardımı ile ince açılır. Açılan yufkalar tepsiye dizilir. Üzerine ceviz içi serpiştirilir. Bu işlem 3 kat daha tekrarlanır. Sonra baklava dilimleri oluşturulur ardından 1 su bardağı sıvı yağ gezdirilir. Daha önceden 200 °C ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Daha önceden hazırlamış olduğumuz şerbet soğuduktan sonra üzerine gezdirilerek dökülür.
Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
½ çay kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi İçin:
500 gr. ceviz içi
1 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 çeyrek limon
Yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırarak hamur elde edilir. Küçük parçacıklar halinde yumaklar elde edilir. Oluşturulan yunaklar nişasta ile harmanlanır sonrasında 10 yumak üstü üste dizilerek merdane yardımı ile ince açılır. Açılan yufkalar tepsiye dizilir. Üzerine ceviz içi serpiştirilir. Bu işlem 3 kat daha tekrarlanır. Sonra baklava dilimleri oluşturulur ardından 1 su bardağı sıvı yağ gezdirilir. Daha önceden 200 °C ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Daha önceden hazırlamış olduğumuz şerbet soğuduktan sonra üzerine gezdirilerek dökülür.
Afiyet olsun.
Kaynak