Ziyaretçi
Şişte Zahter Soslu Karışık Et
Malzemeler
250 gram haşlanmış veya konserve barbunya
250 gram haşlanmış taze iç bakla
200 gram kuzu eti
200 gram tavuk eti
200 gram dana eti
Taze zahter
Orta boy bambu şiş
Maydanoz
Sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Kuzu eti ve tavuk etini her birinden 10 adet kuşbaşı elde edecek şekilde kesin. Dana etinden 4 adet kuşbaşı kesin. 4 adet şiş elde edecek şekilde kuşbaşı doğranmış etleri, dana kuşbaşı et ortada olacak şekilde şişe dizin.
Etleri 8 dal taze zahter, zeytinyağı ve karabiberle tatlandırıp buzdolabında 2 saat marine edin. Yağsız tava ya da ızgarada 6-7 dakika pişirin. Diğer tarafta ayıklanmış 7 dal zahteri, 50 gram zeytinyağı ve bir avuç maydanozla blender’de çekin. Hazırladığınız aromalı sosla haşlanmış barbunyayı ve iç baklayı ayrı tencerelerde ısıtın.
Izgarada pişirdiğiniz şişte karışık etleri kendi yağı, sosu ve ısıttığınız kuru bakliyatla servis yapın.
Afiyet Olsun..
Sponsorlu Bağlantılar
250 gram haşlanmış veya konserve barbunya
250 gram haşlanmış taze iç bakla
200 gram kuzu eti
200 gram tavuk eti
200 gram dana eti
Taze zahter
Orta boy bambu şiş
Maydanoz
Sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Kuzu eti ve tavuk etini her birinden 10 adet kuşbaşı elde edecek şekilde kesin. Dana etinden 4 adet kuşbaşı kesin. 4 adet şiş elde edecek şekilde kuşbaşı doğranmış etleri, dana kuşbaşı et ortada olacak şekilde şişe dizin.
Etleri 8 dal taze zahter, zeytinyağı ve karabiberle tatlandırıp buzdolabında 2 saat marine edin. Yağsız tava ya da ızgarada 6-7 dakika pişirin. Diğer tarafta ayıklanmış 7 dal zahteri, 50 gram zeytinyağı ve bir avuç maydanozla blender’de çekin. Hazırladığınız aromalı sosla haşlanmış barbunyayı ve iç baklayı ayrı tencerelerde ısıtın.
Izgarada pişirdiğiniz şişte karışık etleri kendi yağı, sosu ve ısıttığınız kuru bakliyatla servis yapın.
Afiyet Olsun..
Kaynak