Arama

İncir Uyuşturması Tarifi

Güncelleme: 17 Mart 2013 Gösterim: 1.492 Cevap: 1
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
17 Mart 2013       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
İncir uyuşturması
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

160px Incir

İncir Uyuşturması, incir, süt ve şekerden yapılır. İncirler, küçücük parçalar halinde doğranır, bir tepsi içerisinde üzerine toz şekeri karıştırılarak tahta kaşığın tersiyle iyice ezilir. Bu arada süt ocakta kaynamaktadır. Ezilen incirlerin üzerine bir miktar süt konulur ve tekrar karıştırılır. Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra kaynamakta olan süt iyice ezilmiş incirlerin bulunduğu tepsilere konulur ve karıştırılır, tepsiler kapatılır, üzerleri bir çarşaf veya battaniye ile örtülür. Ilık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. İki saat hazırdır.Ama bu incir kurutması değildir.

Malzemeler

1 Kilogram Manda Sütü
Kuru İncir
4 Yemek Kaşığı Şeker

Yapılışı
İncir yıkanıp, kuşbaşı şeklinde doğranır. Kaynar sütün içine katılan incir iyice ezilir. Şeker eklenir.Soğuduktan sonra ikram edilir.

ROSE - avatarı
ROSE
Ziyaretçi
17 Mart 2013       Mesaj #2
ROSE - avatarı
Ziyaretçi
Malzemeler:

Sponsorlu Bağlantılar
1 litre süt
15 tane incir
1 su bardağı toz şeker

Süslemek İçin:
Ceviz veya tarçın



Yapılışı:

Öncelikle aldığımız incirlerin saplarını kesip sıcak suda bekletelim.Beklettiğimiz incirlerimiz yumuşayınca sudan çıkartıp keselim.Daha sonrada süt ve şekeri ocağa alarak karıştıralım şekeri eritene kadar.Ocağa koyduğumuz süt parmağımızı yakmayacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alalım.Kestiğimiz incirlerimizi rondoya alıp birazda süt katarak iyice parçalayalım,parçalama işlemi bittikten sonra kalan sütümüzüde ekleyerek karıştıralım.Hazırladığımız tatlımız kaselere konularak 1-2 saat kadar oda sıcaklığında bekletilir ve daha sonrada 1 saatte dolapta bekletildikten sonra servise sunabiliriz.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

22 Temmuz 2012 / Sedef 21 Ziraat
22 Temmuz 2012 / ThinkerBeLL Taslak Konular
10 Haziran 2011 / Misafir Taslak Konular