Arnavut Ciğeri
MsXLabs.org
Malzemeler.
• 250 g (2 su bardağı) un
• tuz
• toz kırmızıbiber
• 3 adet kuzu ciğeri
• 500 ml (2 su bardağı) ayçiçek yağı
• 3 demet maydanoz
• 500 g (5 orta boy) soğan
• 2 limonun suyu
Ön Hazırlık:
Toz kırmızı biberle elenmiş unu karıştırın ve ciğerleri bu karışıma bulayın.Silkeleyerek fazla unu atın.Arnavut Ciğeri’nin garnitürü için piyaz doğranmış soğanları tuzla iyice ovarak öldürün ve bir tel süzgeç içine alıp üzerinden bol su geçirerek yıkayın ve süzdürün.İnce kıyılmış maydanoz,toz kırmızı biber ve limon suyu ile piyaz soğanı iyice harmanlayarak karıştırın.Unlanmış ciğerleri kızgın yağda iyice renk alıncaya kadar kızartın.Ciğerleri buzlu suda beklettikten sonra üzerlerindeki zarı alın ve kuşbaşı doğrayın.
Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak soğanı piyaz doğrayın; maydanozu ince kıyın.Önce piyazı hazırlayın.Bunun için piyaz doğranmış soğanları l çorba kaşığı tuzla iyice ovun.Bir tel süzgece aktarıp, üzerlerinden bol su geçirerek yıkayın ve süzdürün. İnce kıyılmış maydanozla ve limon suyu ile harmanlayıp,bir kenara kaldırın.Ciğerleri bir kaba koyun.Üzerlerini birkaç santim aşacak kadar buzlu su ilave edin.Ciğerleri 10 dakika buzlu suda bekletin.Bu sürenin sonunda sudan süzdürerek alıp, zarlarını soyun.Kuşbaşı doğrayın.Tekrar suya koyup,kanlarının çıkması için 10 dakika daha beklettikten sonra,kaptan alıp iyice süzdürün.
Unu ve tuzu bir kaba eleyin.Kırmızıbiberi katıp, karıştırın.Ciğerleri bu karışıma katıp, harmanlayarak karıştırın,Kuru bir tel süzgece aktarıp,süzgeci sallayarak fazla unlarını atın.
Ayçiçek yağını bir tavada iyice kızdırın.Yağ iyice kızınca unlanmış ciğerleri birkaç kerede tavaya atıp,iyice kızarıncaya kadar pişirin.Fazla yağlarını süzdürerek önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarın.Arnavut Ciğeri’ni maydanozlu soğanıyla birlikte sıcak veya ılık olarak servis yapın.
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler.
• 250 g (2 su bardağı) un
• tuz
• toz kırmızıbiber
• 3 adet kuzu ciğeri
• 500 ml (2 su bardağı) ayçiçek yağı
• 3 demet maydanoz
• 500 g (5 orta boy) soğan
• 2 limonun suyu
Ön Hazırlık:
Toz kırmızı biberle elenmiş unu karıştırın ve ciğerleri bu karışıma bulayın.Silkeleyerek fazla unu atın.Arnavut Ciğeri’nin garnitürü için piyaz doğranmış soğanları tuzla iyice ovarak öldürün ve bir tel süzgeç içine alıp üzerinden bol su geçirerek yıkayın ve süzdürün.İnce kıyılmış maydanoz,toz kırmızı biber ve limon suyu ile piyaz soğanı iyice harmanlayarak karıştırın.Unlanmış ciğerleri kızgın yağda iyice renk alıncaya kadar kızartın.Ciğerleri buzlu suda beklettikten sonra üzerlerindeki zarı alın ve kuşbaşı doğrayın.
Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak soğanı piyaz doğrayın; maydanozu ince kıyın.Önce piyazı hazırlayın.Bunun için piyaz doğranmış soğanları l çorba kaşığı tuzla iyice ovun.Bir tel süzgece aktarıp, üzerlerinden bol su geçirerek yıkayın ve süzdürün. İnce kıyılmış maydanozla ve limon suyu ile harmanlayıp,bir kenara kaldırın.Ciğerleri bir kaba koyun.Üzerlerini birkaç santim aşacak kadar buzlu su ilave edin.Ciğerleri 10 dakika buzlu suda bekletin.Bu sürenin sonunda sudan süzdürerek alıp, zarlarını soyun.Kuşbaşı doğrayın.Tekrar suya koyup,kanlarının çıkması için 10 dakika daha beklettikten sonra,kaptan alıp iyice süzdürün.
Unu ve tuzu bir kaba eleyin.Kırmızıbiberi katıp, karıştırın.Ciğerleri bu karışıma katıp, harmanlayarak karıştırın,Kuru bir tel süzgece aktarıp,süzgeci sallayarak fazla unlarını atın.
Ayçiçek yağını bir tavada iyice kızdırın.Yağ iyice kızınca unlanmış ciğerleri birkaç kerede tavaya atıp,iyice kızarıncaya kadar pişirin.Fazla yağlarını süzdürerek önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarın.Arnavut Ciğeri’ni maydanozlu soğanıyla birlikte sıcak veya ılık olarak servis yapın.
alıntıdır.