Böğürtlenli Muzlu Pasta
MsXLabs.org
Malzemeler:
Kedi dili bisküvi kreması için:
1 bardak süt kreması
1 çorba kaşığı tozş eker
1 çorba kaşığı vanilya
Ara katlar için:
1 su bardağı böğürten
2 adet muz
ıslatmak için:
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı vanilya
Pastacı kreması için:
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı:
Kedi dili bisküvileri çemberin kenarına dizilir. Orta boşluğa da kedi dilleri sıralanır. Sıcak su, tozşeker ve vanilya ile şurup hazırlanır. Kedi dilleri bu şurupla ıslatılır. Muz dilimleri sıralanır. Üzerine pastacı kreması boşaltılır. (süt,yumurta sarıları, şeker ve vanilya muhallebi gibi pişirilip soğutulur)
Bir sıra daha muz dizildikten sonra tekrar kedi dili bisküviler dizilir. Şurupla ıslatılır. Onun üzerine çırpılmış krema, toz şeker ve vanilya karışımının yarısı konulur. Onun da üzerine rondodan çekilmiş böğürtlen püresi yerleştirilir.
Kalan kremanın yarısı konup üzerine bütün böğürtlenler yerleştirilir. Buzdolabında 1 gece dinlendikten sonra soğuk servis yapılır.
Not: Tarifte üzerine böğürtlenler tane olarak dizilmişti ama ben böğürtlenleri püre yaptım.Siz nasıl isterseniz...
Kaynak
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
Kedi dili bisküvi kreması için:
1 bardak süt kreması
1 çorba kaşığı tozş eker
1 çorba kaşığı vanilya
Ara katlar için:
1 su bardağı böğürten
2 adet muz
ıslatmak için:
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı vanilya
Pastacı kreması için:
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı:
Kedi dili bisküvileri çemberin kenarına dizilir. Orta boşluğa da kedi dilleri sıralanır. Sıcak su, tozşeker ve vanilya ile şurup hazırlanır. Kedi dilleri bu şurupla ıslatılır. Muz dilimleri sıralanır. Üzerine pastacı kreması boşaltılır. (süt,yumurta sarıları, şeker ve vanilya muhallebi gibi pişirilip soğutulur)
Bir sıra daha muz dizildikten sonra tekrar kedi dili bisküviler dizilir. Şurupla ıslatılır. Onun üzerine çırpılmış krema, toz şeker ve vanilya karışımının yarısı konulur. Onun da üzerine rondodan çekilmiş böğürtlen püresi yerleştirilir.
Kalan kremanın yarısı konup üzerine bütün böğürtlenler yerleştirilir. Buzdolabında 1 gece dinlendikten sonra soğuk servis yapılır.
Not: Tarifte üzerine böğürtlenler tane olarak dizilmişti ama ben böğürtlenleri püre yaptım.Siz nasıl isterseniz...
Kaynak
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...