Arama

Yalancı Dolma Tarifi

Güncelleme: 28 Mayıs 2013 Gösterim: 1.175 Cevap: 0
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
VIP VIP Üye
28 Mayıs 2013       Mesaj #1
AndThe_BlackSky - avatarı
VIP VIP Üye
Yalancı Dolma
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Yalancı Dolma
Türk mutfağında et kullanmadan yapılan dolmalara verilen ad. Yalancı ve dolma sözcükleri Türkçe'den Türkiye'nin birçok komşu ülkelerine de girmiştir. Örneğin, Suriye'de yaprak dolmasına Yalancı adı verilir. Yunancada yaprak dolmasının adı Dolmades'dir. Birçok sebze yalancı dolma için kullanılabilir. Biber, lahana, asma yaprağı, domates ve patlıcan bunların arasında en yaygın olanlarıdır.


Yapılışı


Yalancı dolmanın en önemli malzemeleri soğan, pirinç ve sebze yağıdır. Kuş üzümü ve çam fıstığı da yalancı dolmanın yaygın malzemeleri arasındadır. Dolma baharı, tarçın, karabiber ve tuz sık sık yalancı dolmaya tat vermek için kullanılır.

Kültürdeki yeri


Şair Oktay Rifat 1949 yılında Yalancı dolma için aşağıdaki dizeleri yazmıştır:

YALANCI DOLMA

Şu zeytin yağlı dolma
Yemek değil rezalet
Rezalet rezalet.
HÜRRİYET MÜSAVAT ADALET

200pxsarma

Vikipedi, özgür ansiklopedi


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

3 Aralık 2008 / ÖmÜrCeK Taslak Konular
2 Haziran 2010 / Breath Taslak Konular
18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular
18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular
10 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular