Karaorman Pastası
MsXLabs.org
Pandispanyası için:
22 cm çember veya kelepçeli kalıp
4 adet yumurta
120 gr toz şeker
70 gr un
3 yemek kaşığı kakao
50 gr toz badem
30 gr eritilmiş tereyağı
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Kaplamak için:
400 ml krema
40 gr vanilya şekeri (Dr oetker vanilya şekeri Kullandım)
400 gr vişne
Şurup için:
60 gr toz şeker
125 ml su
3 yemek kaşığı kiraz likörü (Ben hazır vişne suyuyla ıslattım)
Süslemek için:
Sütlü veya bitter çikolata ruloları
bir miktar vişne
Pandispanya için; yumurta sarılarını şekerle çırparak köpürtün,erimiş tereyağını karışıma ekleyin.Sonra kakao, badem tozu, kabartma tozu ve elenmiş unu azar azar ilave edin.Ayrı bir yerde yumurta aklarını krema kıvamına gelene kadar çırpın.Yumurta aklarını 3 dakikadan fazla çırpmamaya özen gösterin.Şimdi hamur karışımına, çırptığınız yumurta aklarını tahta bir kaşık yardımıyla ilave edin.Karışımı yağlanmış ve unlanmış kalıba boşaltın ve 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
Krema için; sıvı kremayı vanilya şekeriyle çırpın ve kremanızı hazırlayın.(Krem şanti de kullanabilirsiniz)
Şurup için; bir kapta şekeri, su ve likörle birlikte 5 dakika kaynatın. Ateşten alarak soğuması için karıştırın.(orjinali bu şekilde ben yanlızca vişne suyuyla ıslattım)
Panadispanya soğuduktan sonra 3 daire oluşacak şekilde katlara ayırın. İlk pasta halkasını pasta tablasının üzerine yerleştirerek şurubun 1/3ü ile ıslatın. Sonra üzerine kremanın 1/3ünü sürün.Üst süsleme için bir kenara bir avuç kadar vişne ayırdıktan sonra kalan vişnenin yarısını kremanın üzerine dizin.İkinci pasta halkasını da üzerine koyup aynı işlemi tekrarlayın.Artan şurupla ıslattığınız son pasta halkasını da koyarak spatula yardımıyla artan krema ile sıvayın.
Pastanın kenarlarını çikolata rulolarıyla ve ortasını vişnelerle süsleyin.
Kaynak
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar
Pandispanyası için:
22 cm çember veya kelepçeli kalıp
4 adet yumurta
120 gr toz şeker
70 gr un
3 yemek kaşığı kakao
50 gr toz badem
30 gr eritilmiş tereyağı
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Kaplamak için:
400 ml krema
40 gr vanilya şekeri (Dr oetker vanilya şekeri Kullandım)
400 gr vişne
Şurup için:
60 gr toz şeker
125 ml su
3 yemek kaşığı kiraz likörü (Ben hazır vişne suyuyla ıslattım)
Süslemek için:
Sütlü veya bitter çikolata ruloları
bir miktar vişne
Pandispanya için; yumurta sarılarını şekerle çırparak köpürtün,erimiş tereyağını karışıma ekleyin.Sonra kakao, badem tozu, kabartma tozu ve elenmiş unu azar azar ilave edin.Ayrı bir yerde yumurta aklarını krema kıvamına gelene kadar çırpın.Yumurta aklarını 3 dakikadan fazla çırpmamaya özen gösterin.Şimdi hamur karışımına, çırptığınız yumurta aklarını tahta bir kaşık yardımıyla ilave edin.Karışımı yağlanmış ve unlanmış kalıba boşaltın ve 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
Krema için; sıvı kremayı vanilya şekeriyle çırpın ve kremanızı hazırlayın.(Krem şanti de kullanabilirsiniz)
Şurup için; bir kapta şekeri, su ve likörle birlikte 5 dakika kaynatın. Ateşten alarak soğuması için karıştırın.(orjinali bu şekilde ben yanlızca vişne suyuyla ıslattım)
Panadispanya soğuduktan sonra 3 daire oluşacak şekilde katlara ayırın. İlk pasta halkasını pasta tablasının üzerine yerleştirerek şurubun 1/3ü ile ıslatın. Sonra üzerine kremanın 1/3ünü sürün.Üst süsleme için bir kenara bir avuç kadar vişne ayırdıktan sonra kalan vişnenin yarısını kremanın üzerine dizin.İkinci pasta halkasını da üzerine koyup aynı işlemi tekrarlayın.Artan şurupla ıslattığınız son pasta halkasını da koyarak spatula yardımıyla artan krema ile sıvayın.
Pastanın kenarlarını çikolata rulolarıyla ve ortasını vişnelerle süsleyin.
Kaynak
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...