Kırmızı Erikli Milföy
MsXLabs.org

Malzemeler
• 1 paket milföy hamuru
• 8-10 adet kırmızı erik
• 4-5 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri İçin
• Pudra şekeri
Yapılışı
Erikler yıkanır, çekirdekleri çıkarılıp dilimlenir. Toz şekerle birlikte tencereye alınıp karamelize oluncaya kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Milföy hamurları buzluktan çıkarılıp oda sıcaklığında çözülmeye bırakılır. Ortada 2 parmak kadar kesilmemiş hamur bırakılarak karşılıklı iki kenarı bıçakla eşit aralıklı şeritler halinde kesilir. En uçtaki şeritler karşılıklı olarak tutulup ortada birleştirilir ve kayık şekli verilir. Ortasına hazırlanan iç malzeme paylaştırılır. Kalan şeritler karşılıklı olarak örgü şeklinde iç malzemenin üzerine kapatılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Ilık hale gelince pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Malzemeler
• 1 paket milföy hamuru
• 8-10 adet kırmızı erik
• 4-5 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri İçin
• Pudra şekeri
Yapılışı
Erikler yıkanır, çekirdekleri çıkarılıp dilimlenir. Toz şekerle birlikte tencereye alınıp karamelize oluncaya kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Milföy hamurları buzluktan çıkarılıp oda sıcaklığında çözülmeye bırakılır. Ortada 2 parmak kadar kesilmemiş hamur bırakılarak karşılıklı iki kenarı bıçakla eşit aralıklı şeritler halinde kesilir. En uçtaki şeritler karşılıklı olarak tutulup ortada birleştirilir ve kayık şekli verilir. Ortasına hazırlanan iç malzeme paylaştırılır. Kalan şeritler karşılıklı olarak örgü şeklinde iç malzemenin üzerine kapatılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Ilık hale gelince pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...