Patlıcan Pabucaki
MsXLabs.org

Malzemeler:
3 adet bostan patlıcanı
4-5 adet yeşil soğanın yeşil kısmı
1 orta boy kuru soğan (ben ekledim)
2 domates
2 sivri biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 dal taze nane
Yarım demet maydanoz
3 yumurta
50 gr kaşar rendesi
Tuz ,Karabiber
Yapılışı:
Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesin içlerini oyun.Patlıcan içlerini tuzlu suda bekletin.
Oyulmuş kayık şeklindeki patlıcanların içlerini ve dışlarını zeytinyağıyla yağlayın ve fırına verin.
Önceden ısıttığınız 200 dc fırında 15 -20 dk pişirin
Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcan içlerini suyunu elinizle sıkarak çıkartın.bir tahtanın üzerinde bıçakla ince doğrayın.
Bir tencereye yağı koyun kuru soğanı ve biberi kavurun.
Patlıcan içlerini de ekleyin kavurmaya devam edin.Rendelediğiniz domatesleri ve yeşil soğanı da ilave edin patlıcanlar biraz yumuşayıncaya kadar pişirin tahminen 7-8 dk
Son olarak maydanoz ,tuz,karabiber ve ayrı bir kasenin içerisine 3 yumurtayı kırın 50 gr rende kaşarla birlikte karıştırın.
Son olarak patlıcanın iç kısmıyla buluşturup kayık patlıcanların içerisini doldurun.Tekrar 180 dc fırına verin 10 dk pişsin çıkartın üzerlerine biraz daha rende kaşar serpiştirip tekrar fırına verin 5 dk daha üzerleri kızarsın fırını kapatın .
sıcakken servis yapın.
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Malzemeler:
3 adet bostan patlıcanı
4-5 adet yeşil soğanın yeşil kısmı
1 orta boy kuru soğan (ben ekledim)
2 domates
2 sivri biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 dal taze nane
Yarım demet maydanoz
3 yumurta
50 gr kaşar rendesi
Tuz ,Karabiber
Yapılışı:
Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesin içlerini oyun.Patlıcan içlerini tuzlu suda bekletin.
Oyulmuş kayık şeklindeki patlıcanların içlerini ve dışlarını zeytinyağıyla yağlayın ve fırına verin.
Önceden ısıttığınız 200 dc fırında 15 -20 dk pişirin
Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcan içlerini suyunu elinizle sıkarak çıkartın.bir tahtanın üzerinde bıçakla ince doğrayın.
Bir tencereye yağı koyun kuru soğanı ve biberi kavurun.
Patlıcan içlerini de ekleyin kavurmaya devam edin.Rendelediğiniz domatesleri ve yeşil soğanı da ilave edin patlıcanlar biraz yumuşayıncaya kadar pişirin tahminen 7-8 dk
Son olarak maydanoz ,tuz,karabiber ve ayrı bir kasenin içerisine 3 yumurtayı kırın 50 gr rende kaşarla birlikte karıştırın.
Son olarak patlıcanın iç kısmıyla buluşturup kayık patlıcanların içerisini doldurun.Tekrar 180 dc fırına verin 10 dk pişsin çıkartın üzerlerine biraz daha rende kaşar serpiştirip tekrar fırına verin 5 dk daha üzerleri kızarsın fırını kapatın .
sıcakken servis yapın.
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...