Arama

Patlıcan Pabucaki Tarifi

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 24 Temmuz 2013 Gösterim: 1.521 Cevap: 0
_VICTORY_ - avatarı
_VICTORY_
VIP Silent storM
24 Temmuz 2013       Mesaj #1
_VICTORY_ - avatarı
VIP Silent storM
Patlıcan Pabucaki
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

2bo6

Malzemeler:
3 adet bostan patlıcanı
4-5 adet yeşil soğanın yeşil kısmı
1 orta boy kuru soğan (ben ekledim)
2 domates
2 sivri biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 dal taze nane
Yarım demet maydanoz
3 yumurta
50 gr kaşar rendesi
Tuz ,Karabiber

Yapılışı:

Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesin içlerini oyun.Patlıcan içlerini tuzlu suda bekletin.
Oyulmuş kayık şeklindeki patlıcanların içlerini ve dışlarını zeytinyağıyla yağlayın ve fırına verin.
Önceden ısıttığınız 200 dc fırında 15 -20 dk pişirin

Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcan içlerini suyunu elinizle sıkarak çıkartın.bir tahtanın üzerinde bıçakla ince doğrayın.

Bir tencereye yağı koyun kuru soğanı ve biberi kavurun.
Patlıcan içlerini de ekleyin kavurmaya devam edin.Rendelediğiniz domatesleri ve yeşil soğanı da ilave edin patlıcanlar biraz yumuşayıncaya kadar pişirin tahminen 7-8 dk

Son olarak maydanoz ,tuz,karabiber ve ayrı bir kasenin içerisine 3 yumurtayı kırın 50 gr rende kaşarla birlikte karıştırın.
Son olarak patlıcanın iç kısmıyla buluşturup kayık patlıcanların içerisini doldurun.Tekrar 180 dc fırına verin 10 dk pişsin çıkartın üzerlerine biraz daha rende kaşar serpiştirip tekrar fırına verin 5 dk daha üzerleri kızarsın fırını kapatın .
sıcakken servis yapın.


Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...

Benzer Konular

24 Eylül 2011 / Misafir Taslak Konular
14 Eylül 2009 / The Unique Taslak Konular
17 Ekim 2013 / Misafir Taslak Konular
26 Eylül 2010 / oyuncu_girl Taslak Konular
6 Mart 2010 / Misafir Taslak Konular