Samosa
MsXLabs.org

Malzemeler:
• ½ kg un
• ½ su bardağı su
• 1 yemek kaşığı kekik
• Tuz
İç Malzeme İçin:
• 3 patates
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 sivri biber
• 3 dal maydanoz
• 1 çay kaşığı taze kimyon
• 1 çay kaşığı taze kişniş
• ½ su bardağı bezelye
• 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
• 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
• Tuz
Kızartmak İçin:
• Ayçiçeği yağı
• Kekik
Yapılışı:
1. Patatesleri haşlayın.
2. Haşlanmış patatesleri soyun ve çatalla püre haline getirin.
3. Hamur için, un, tuz, su ve kekiği bir kabta iyive karıştırın.
4. Büyük bir tavaya ayçiçeği yağını koyup ısıtın.
5. Taze kimyon, kişniş, zerdeçal, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
6. Bezelyeyi haşlayın ve önceden püre haline getirdiğiniz patateslerle birlikte baharatlı karışıma ekleyip iyice karıştırın.
7. Biberleri doğrayın ve maydanozları ince kıyıp patatesli karışıma ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
8. Hamuru merdabe yardımıyla 5 cm eninde uzun şeritler dalinde kesin.
9. Şeritlerin uç taraflarına birer yemek kaşığı harçtan paylaştırıp, üçgen şeklinde kapatın.
10. Tavaya ayçiçeği yağını koyun ve kızdırın.
11. Kızgın ayçiçeği yağında hazırladığınız üçgen börekleri kızartın.
12. Üzerine kekik serpiştirdikten sonra servis edin.
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Malzemeler:
• ½ kg un
• ½ su bardağı su
• 1 yemek kaşığı kekik
• Tuz
İç Malzeme İçin:
• 3 patates
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 sivri biber
• 3 dal maydanoz
• 1 çay kaşığı taze kimyon
• 1 çay kaşığı taze kişniş
• ½ su bardağı bezelye
• 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
• 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
• Tuz
Kızartmak İçin:
• Ayçiçeği yağı
• Kekik
Yapılışı:
1. Patatesleri haşlayın.
2. Haşlanmış patatesleri soyun ve çatalla püre haline getirin.
3. Hamur için, un, tuz, su ve kekiği bir kabta iyive karıştırın.
4. Büyük bir tavaya ayçiçeği yağını koyup ısıtın.
5. Taze kimyon, kişniş, zerdeçal, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
6. Bezelyeyi haşlayın ve önceden püre haline getirdiğiniz patateslerle birlikte baharatlı karışıma ekleyip iyice karıştırın.
7. Biberleri doğrayın ve maydanozları ince kıyıp patatesli karışıma ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
8. Hamuru merdabe yardımıyla 5 cm eninde uzun şeritler dalinde kesin.
9. Şeritlerin uç taraflarına birer yemek kaşığı harçtan paylaştırıp, üçgen şeklinde kapatın.
10. Tavaya ayçiçeği yağını koyun ve kızdırın.
11. Kızgın ayçiçeği yağında hazırladığınız üçgen börekleri kızartın.
12. Üzerine kekik serpiştirdikten sonra servis edin.
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...