Arama

Tombik Hamur Tarifi

Güncelleme: 10 Kasım 2013 Gösterim: 1.787 Cevap: 0
_VICTORY_ - avatarı
_VICTORY_
VIP Silent storM
10 Kasım 2013       Mesaj #1
_VICTORY_ - avatarı
VIP Silent storM
Tombik Hamurlar
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

bhhl

Hamuru İçin:
3 – 3,5 su bardağı un
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu


İç Malzemesi:
5 adet domates
200 gr yağsız yada az yağlı peynir
tuz
dereotu ve istediğiniz yeşillikler (arzuya göre)


Yapılışı:

Dometesleri yuvarlak dilimler halinde kesin. Peyniri çatalla ezip dereotu ve istediğiniz yeşilliklerle harmanlayın. Tüm hamur malzemelerini karıştırma kabında karıştırıp yoğurun. Çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp 20-25 dk. kadar dinlendirin. Hamurdan büyük bir parça kopartıp tezgahın üzerine un serpip açın. Hamurun üzerine aralıklarla domates dilimlerini yerleştirin. Aynı büyüklükte bir hamur daha açıp domates dilimlerinin üzerine serin ve su bardağıyla domateslerin üzerine denk gelecek şekilde hamurları kesin ve kenarları açılmasın diye parmağınızla hafif hafif bastırın. Hazırladığınız yuvarlak hamurların yağda iki tarafınıda kızartın.

Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...

Benzer Konular

21 Şubat 2010 / ultraslan_merve Cevaplanmış
16 Mart 2009 / MaRCeLLCaT X-Sözlük
19 Şubat 2016 / Baturalp X-Sözlük