Arama

Isı ve hareket nedir?

Güncelleme: 25 Ocak 2016 Gösterim: 1.584 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Kasım 2013       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Isı ve haraket nedir?
berna - avatarı
berna
Ziyaretçi
28 Nisan 2014       Mesaj #2
berna - avatarı
Ziyaretçi
Isı, belirli sıcaklıktaki bir sistemin sınırlarından, daha düşük sıcaklıktaki bir sisteme, sıcaklık farkı nedeniyle transfer edilen enerjidir. Isı da iş gibi bir enerji transfer biçimidir. Isı sistem sınırlarında ve geçiş hâlinde iken belirlenebilir. Her ikisi de birer eğri fonksiyonudurlar. Bir başka deyişle, ısı ve iş geçiş hâlindeki enerjilerdir. Isı sıcak bir maddenin soğuk maddeye ilettiği sıcaklığı sağlayan bir enerji türüdür

Sponsorlu Bağlantılar
Isı birimi olarak iş biriminde olduğu gibi joule (j) kullanılır. Eskiden kullanılan kalori (cal) ısı denklemlerinde artık kullanılmamaktadır.
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
25 Ocak 2016       Mesaj #3
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Isı, belirli sıcaklıktaki bir sistemin sınırlarından, daha düşük sıcaklıktaki bir sisteme, sıcaklık farkı nedeniyle geçen enerjidir. Isı da iş gibi bir enerji transfer biçimidir. Isı sistem sınırlarında ve geçiş hâlinde iken belirlenebilir. Isı sistemin bir durum fonksiyonu değildir.
Kinetik kurama göre ısı, moleküllerin ve fotonların hareketleri ve etkileşimleri sonucu ortaya çıkar.
Isı, bir enerji olduğu için skalerdir ve birimi joule'dür. Kalorimetre ile doğrudan ölçülebilir ya da termodinamik yasalarıyla matematiksel olarak hesaplanabilir.
Isı, termodinamiğin ve istatistiksel mekaniğin temel kavramıdır. Kimya, mühendislik ve diğer disiplinler için de önemlidir.

Hareket :
Hareket, bir cismin sabit bir noktaya göre yerinin zamana karşı değişimidir. Hareketle ilgilenen bilim sahaları, mekanik ve kinematik olarak sınıflandırılabilir. İlkinde kuvvet ve kütle üzerindeki etkisi incelenirken, ikincisinde, kütlenin konumu, hızı gibi nitelikler incelenir.
Hareketle ilgili en temel kanunlar, Newton'un hareket kanunları olarak adlandırılan Isaac Newton tarafından hareket eden bir cismin davranışlarının incelenmesi ile elde edilmiş olan kanunlardır. Bu kanunlar aynı zamanda klasik mekanik kuramlarının temelini oluşturur.
Son düzenleyen _Yağmur_; 27 Ocak 2016 12:31 Sebep: ifade silindi

Benzer Konular

19 Ocak 2016 / sıla---sıla Cevaplanmış
17 Aralık 2017 / asla_asla_deme Fizik
24 Nisan 2016 / ThinkerBeLL Tıp Bilimleri
20 Mayıs 2016 / FA59 Cevaplanmış