Brioche
MsXLabs.org

MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Malzemeler
• 500 gr un
• 100 gr toz şeker
• 1 çay kaşığı tuz
• 15 gr toz maya
• 4 yumurta
• 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
• 300 gr tereyağı
• 150 gr kaşar peyniri
Yapılışı
1. Şeker, tuz ve mayayı bir kapta harmanlayın.
2. Unu eleyerek karışıma ilave edin.
3. 3 yumurta, tereyağı ve rendelenmiş potakal kabuğunu unlu karışıma ekleyip yoğurun.
4. 35 dakika mayalandırın.
5. Bu sırada peyniri küp şeklinde doğrayın.
6. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar haline getirerek peynir dilimlerini içine yerleştirin.
7. Brioche kalıplarına yerleştirdiğiniz hamurları 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
8. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 200 C'ye ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...