Pırasalı Çıtır Börek

İç malzemesi:
Sponsorlu Bağlantılar

İç malzemesi:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 kg pırasa, ince doğranmış
- 3 havuç, mümkünse jülyen bıçağıyla kesilmiş yoksa rendelenmiş
- 200gr sert beyaz peynir, ezilmiş
- 1 paket baklavalık hazır yufka
- 200gr tereyağı, eritilmiş
- 1 yumurtanın sarısı + 1 yemek kaşığı su
- Pırasa ve havucu zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Tuz (peynir tuzluysa eklemeyin), karabiber, pul biber ekleyip soğumaya bırakın. Soğuyunca peyniri ekleyip harmanlayın.
- 2 adet yufkayı alıp tezgaha yayın. Üzerine fırça ile eritilmiş yağdan damlatın. Tekrar üzerlerine 2 yufka daha koyup yağdan damlatın. 2 kat daha ekleyip onun da üzerine yağdan damlatın. (toplam 6 kat olmalı)
- Kısa kenarına (uzuna koyunca ince oluyor) yaklaşık 2 dolu yemek kaşığı harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve tepsiye alın. Aynı işlemi iç harcı bitene kadar tekrarlayın. (börekler kabarmadıkları için tepside aralık bırakmanıza gerek yok)
- Bütün börekler bitince üzerlerine yumurta sarısı, su karşımını sürün ve her birini 4 parmak genişliğinde kesin. (pişirmeden kesin yoksa pişince kesmeye çalışınca çok dağılıyorlar) 180C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...