Arama

Pırasalı Çıtır Börek Tarifi

Güncelleme: 3 Mart 2014 Gösterim: 1.719 Cevap: 0
_VICTORY_ - avatarı
_VICTORY_
VIP Silent storM
3 Mart 2014       Mesaj #1
_VICTORY_ - avatarı
VIP Silent storM
Pırasalı Çıtır Börek

Sponsorlu Bağlantılar
oi3w

İç malzemesi:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 kg pırasa, ince doğranmış
  • 3 havuç, mümkünse jülyen bıçağıyla kesilmiş yoksa rendelenmiş
  • 200gr sert beyaz peynir, ezilmiş
Ayrıca:
  • 1 paket baklavalık hazır yufka
  • 200gr tereyağı, eritilmiş
  • 1 yumurtanın sarısı + 1 yemek kaşığı su
Hazırlanması:
  1. Pırasa ve havucu zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Tuz (peynir tuzluysa eklemeyin), karabiber, pul biber ekleyip soğumaya bırakın. Soğuyunca peyniri ekleyip harmanlayın.
  2. 2 adet yufkayı alıp tezgaha yayın. Üzerine fırça ile eritilmiş yağdan damlatın. Tekrar üzerlerine 2 yufka daha koyup yağdan damlatın. 2 kat daha ekleyip onun da üzerine yağdan damlatın. (toplam 6 kat olmalı)
  3. Kısa kenarına (uzuna koyunca ince oluyor) yaklaşık 2 dolu yemek kaşığı harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve tepsiye alın. Aynı işlemi iç harcı bitene kadar tekrarlayın. (börekler kabarmadıkları için tepside aralık bırakmanıza gerek yok)
  4. Bütün börekler bitince üzerlerine yumurta sarısı, su karşımını sürün ve her birini 4 parmak genişliğinde kesin. (pişirmeden kesin yoksa pişince kesmeye çalışınca çok dağılıyorlar) 180C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...

Benzer Konular

5 Ağustos 2011 / britneyspears99 Taslak Konular
12 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
29 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
13 Haziran 2010 / ThinkerBeLL Taslak Konular
19 Ağustos 2013 / _AERYU_ Taslak Konular