Türlü Kebabı
MsXLabs.org
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
3 adet ortaboy patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
2 tane soğan
5 diş sarımsak
9 adet sivribiber
5 adet domates
750 gr. kıyma
tuz, karabiber
1 yemek kaşığı salça
Yapılışı:
Sebzeleri soyup sıvıyağda kızartın. 1 adet soğanı, 2 adet domatesin kabuklarını soyup borcam yada tepsinizin tabanına yayın. 2 diş sarımsağıda doğrayıp tepsiye koyun. Kıymayı bir kaba alın. Soğanı, sarımsağı doğrayıp, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Küçük köfteler yapıp, bir kenara alın. borcama sırayla bir patlıcan, bir kabak, bir köfte olarak dizin. Kalan domatesi ve sivri biberleri üstüne dizin. Bir tabağa salçayı alıp az suda isteğe göre tuzunu koyup karıştırın. Salçayı yemeğin üzerine gezdirin. Tepsinin yarısına kadar su ekleyin. Önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırında pişirin.
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...