Arama

Naxos Adası (Naxos Adası Hakkında)

Güncelleme: 13 Haziran 2015 Gösterim: 1.275 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
13 Haziran 2015       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Naxos Adası
Naxos dağlık bir adadır. Burada, beyaz badanalı evleri, dar parlak renkli pencere ve kapıları ve taş veya kiremit çatıları olan birçok güzel ve sevimli köyler vardır. Bunlar: Apiranthos, Apollonas, Halki, Potamia, Koronos, Tripodes ve daha birçoğudur. Adanın şehir merkezi, Yunanistan’daki büyük ve eşsiz bir köy olan Hora’dır. Burada iyi korunaklı bir Venedik kalesi vardır ve burası bir sürü küçük penceresi olan, taşla döşeli dar sokaklarla çevrili, beyaz badanalı evlerle doludur.
Sponsorlu Bağlantılar
98 km’den fazla olan güzel altın kumsallar bu güzel Naxos adasının etrafını sarmıştır. Parlak Akdeniz güneşinin altında parıldayan tüm kumsallarda muhteşem kristal berraklığında turkuaz sular vardır. Bu cennet gibi kumsalların bazılarında kalacak yerlerin yanı sıra şemsiye, şezlong ve su sporları tesisleri bulabilirsiniz. En ünlüleri ise şunlardır: Agios Prokopios, Plaka, Agia Anna, Mikri Vigla, Sahara, Saint Georgios... Plajların bazıları rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü yapmak için mükemmel rüzgar koşulları sunmaktadır. Kimileri de dalış için adeta bir cennettir…
guletyat.com/

Ad:  naxos_pano_by_sabi88.jpg
Gösterim: 184
Boyut:  58.6 KB
Naxos pano by SaBi88 on deviantART

Naxos
Sahip olduğu yükselti nedeniyle doğal bir güzelliğe sahip olan ada, huzurlu ve sakin bir tatil arayanlar için iyi bir tercih olacaktır. Mitolojik bir tarihi olan ada tarih severlere de alternatifler sunmaktadır.

Adada; arkeoloji müzesini, Venedik döneminden kalma kaleleri, manastırları, katedralleri, Apollon Tapınağı'ndan günümüze kalan Portara- Büyük Kapı-, Bourgos ve Kastro bölgeleri, 10 metre boyundaki 2600 yıllık dev Apollanas Heykeli görülmesi gereken yerlerdendir. Ada erken Yunan ve eski Roma döneminden eserlere ev sahipliği yapmaktadır. Kastro bölgesi tarihseverler için ziyaret edilmesi gereken noktalardan biridir. Ortaçağdan kalma görüntüsünü koruyan Kastro'da kaleyi ziyaret edebilirsiniz.

Plajlar dinlence arayanlar için en iyi alternatiflerden olacaktır. Agios Georgios, Grotta, Plaka, Micri Viagla, Kastraki plajı güneşin ve denizin tadını çıkarabileceğiniz noktalardan birkaçı. Farklı bir alternatif isteyenler için Plaka çıplaklar kampı, sakin bir alternatif arayanlar için ise Kastraki plajı uygun olacaktır. Gece hayatı adada çok hareketli olmasa da sabaha kadar açık bulabileceğiniz barlar, gece kulüpleri ve discolar bulunmaktadır. Ayrıca farklı bir eğlence isteyenler için klasik Yunan eğlencesini yansıtan tavernalar önerilebilinir. Surf, şnorkelli dalış su sporu sevenler için yapılabilecek eğlenceki aktivitelerden sayılabilir. Ayrıca adada katamaran kiralayabilirsiniz. Adada cafeler ve restaurantlar ağırlıklı olarak kıyı kesimde toplanmıştır. Deniz ürünlerini, zeytini ve peyniri denemenizi tavsiye ederiz. Alışveriş yapmak isteyenler için de kıyı kesim iyi bir seçenek olacaktır.
yunanadalariturlari.gen.tr/


🌘 🚀

Benzer Konular

11 Aralık 2007 / yaremce Coğrafya
20 Ağustos 2013 / Jumong Coğrafya
7 Kasım 2011 / Jumong Türkiye Coğrafyası
7 Haziran 2011 / Daisy-BT Türkiye Coğrafyası
1 Ağustos 2012 / Efulim Taslak Konular