Arama

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 2 Eylül 2007 Gösterim: 7.300 Cevap: 1
NihLe - avatarı
NihLe
Ziyaretçi
1 Eylül 2007       Mesaj #1
NihLe - avatarı
Ziyaretçi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  18mart.jpg
Gösterim: 478
Boyut:  40.0 KB
Tarihçe
03 Temmuz 1992 tarihinde, 3837 sayılı kanunla kurulan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 1992-1993 Eğitim-Öğretim yılında Trakya Üniversitesi' nden devredilen Çanakkale Eğitim Fakültesi, Çanakkale Meslek Yüksekokulu ve Biga Meslek Yüksekokulu ile öğretime başlamıştır.

1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında Fen Edebiyat Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu,1994-1995 Eğitim-Öğretim yılında Biga İ.İ.B. Fakültesi, Ayvacık, Bayramiç, Çan, Ezine, Gelibolu ve Yenice Meslek Yüksekokulları ile Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1995-1996 Eğitim-Öğretim yılında Ziraat, Su Ürünleri, İlahiyat ve Mühendislik-Mimarlık Fakülteleri, 1996-1997 Eğitim-Öğretim yılında Sağlık Yüksekokulu, 1998-1999 Eğitim Öğretim yılında Gökçeada Meslek Yüksekokulu, 2000-2001 Eğitim Öğretim yılında da Lapseki Meslek Yüksekokulu açılarak öğretime başlamışlardır.

Ayrıca 1997 yılında kurulan ve ilk öğrencilerini 2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında alan Güzel Sanatlar Fakültesi ve 7 Ağustos 2000 tarihli resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kuruluşunun yasal sürecini tamamlayan Tıp Fakültesi ile 9 Fakülte, 11 Meslek Yüksekokulu, 2 Yüksekokul, 2 Enstitü ile beraber Üniversitemiz toplam 24 eğitim birimine sahiptir.

Ad:  COMU3.jpg
Gösterim: 698
Boyut:  40.6 KB

Üniversiteye Bağlı Bölümler

Fakülteler
  • Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
  • Eğitim Fakültesi
  • Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (BİİBF)
  • Uluslararası İlişkiler
  • İşletme
  • Çalışma Ekonomisi
  • Kamu Yönetimi
  • Maliye
  • İktisat
  • İlahiyat Fakültesi
Enstitüler
  • Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Sosyal Bilimler Enstitüsü
Yüksek Okullar
  • Sağlık Yüksekokulu
  • Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Meslek Yüksekokulları
  • Yenice Meslek Yüksekokulu
  • Ayvacık Meslek Yüksekokulu
  • Bayramiç Meslek Yüksekokulu
  • Biga Meslek Yüksekokulu
  • Çan Meslek Yüksekokulu
  • Çanakkale Meslek Yüksekokulu
  • Ezine Meslek Yüksekokulu
  • Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu
  • Gökçeada Meslek Yüksekokulu
  • Lapseki Meslek Yüksekokulu
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Araştırma ve Uygulama Merkezleri
  • Uzaktan Algılama Merkezi
  • Atatürk ve Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi
  • Astrofizik Araştırma Merkezi - Ulupınar Gözlem Evi
  • Sürekli Eğitim Merkezi
  • Çanakkale Seramikleri Araştırma ve Uygulama Merkezi
  • Yabancı Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi
  • El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi
  • Bilim ve Teknoloji Uygulama Merkezi
Akademik Yayınlar

ÇOMÜ öğretim üyeleri ulusal ve uluslararası çok sayıda bilimsel yayında eserlerini yayınlamaktadırlar. Ayrıca üniversitenin yayınlamakta olduğu Yönetim Bilimleri Dergisi (Journal of Administrative Sciences) de tanınmış bilimsel hakemli dergilerdendir. Dergi 2006 yılı itibariyle 4. cildini yayınlamaktadır.

Yönetim Bilimleri Dergisi
Yılda 4 kez yayınlanır. Başta uluslararası ilişkiler, işletme, kamu yönetimi, maliye, iş hukuku, uluslararası hukuk, iktisat ve çalışma ekonomisi olmak üzere sosyal bilimlerin çeşitli alanlarından Türkçe ve İngilizce makaleler ve kitap tahlilleri yayınlar. Yönetim merkezi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'dir.

Ad:  YBD.jpg
Gösterim: 358
Boyut:  19.4 KB

DrAm3vLH - avatarı
DrAm3vLH
Ziyaretçi
2 Eylül 2007       Mesaj #2
DrAm3vLH - avatarı
Ziyaretçi
pixpixTarihçe
03 Temmuz 1992 tarihinde, 3837 sayılı kanunla kurulan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 1992-1993 Eğitim-Öğretim yılında Trakya Üniversitesi' nden devredilen Çanakkale Eğitim Fakültesi, Çanakkale Meslek Yüksekokulu ve Biga Meslek Yüksekokulu ile öğretime başlamıştır.
Sponsorlu Bağlantılar
1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında Fen Edebiyat Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu,1994-1995 Eğitim-Öğretim yılında Biga İ.İ.B. Fakültesi, Ayvacık, Bayramiç, Çan, Ezine, Gelibolu ve Yenice Meslek Yüksekokulları ile Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1995-1996 Eğitim-Öğretim yılında Ziraat, Su Ürünleri, İlahiyat ve Mühendislik-Mimarlık Fakülteleri, 1996-1997 Eğitim-Öğretim yılında Sağlık Yüksekokulu, 1998-1999 Eğitim Öğretim yılında Gökçeada Meslek Yüksekokulu, 2000-2001 Eğitim Öğretim yılında da Lapseki Meslek Yüksekokulu açılarak öğretime başlamışlardır.
Ayrıca 1997 yılında kurulan ve ilk öğrencilerini 2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında alan Güzel Sanatlar Fakültesi ve 7 Ağustos 2000 tarihli resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kuruluşunun yasal sürecini tamamlayan Tıp Fakültesi ile 9 Fakülte, 11 Meslek Yüksekokulu, 2 Yüksekokul, 2 Enstitü ile beraber Üniversitemiz toplam 24 eğitim birimine sahiptir.
pix
pix