Kaymaklı Baklava
Kaymaklı Baklava Malzeme Listesi
Hamuruna;
4 bardak un
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İçine;
500 gram kaymak
2 bardak ceviz içi
Üstüne;
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Şerbetine;
4 bardak toz şeker
4 bardak su
Yarım limonun suyu
Kaymaklı Baklava Nasıl Yapılır
Hamur malzemelerini karıştırarak elde ettiğimiz hamuru açarak sacda veya tavada pişirelim.
Pişen yufkalara elimizle az su serperek dinlenmeye bırakalım.
Dinlendikten sonra tepsiyi yağlayarak ilk kat yufkayı koyalım.
Üstüne kaymak sürüp ceviz serperek tüm katları aynı şekilde tepsiye yerleştirelim.
Üçgen dilimler halinde keselim.
Tereyağını eriterek sıvı yağ ile karıştıralım ve tepsinin üzerine dökelim.
Fırını 180 dereceye ayarlayarak kızarana kadar pişirelim.
Şerbeti için şeker ve suyu kaynatarak limon sıkalım.
Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti dökerek servis edelim.
Sponsorlu Bağlantılar
Hamuruna;
4 bardak un
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İçine;
500 gram kaymak
2 bardak ceviz içi
Üstüne;
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Şerbetine;
4 bardak toz şeker
4 bardak su
Yarım limonun suyu
Kaymaklı Baklava Nasıl Yapılır
Hamur malzemelerini karıştırarak elde ettiğimiz hamuru açarak sacda veya tavada pişirelim.
Pişen yufkalara elimizle az su serperek dinlenmeye bırakalım.
Dinlendikten sonra tepsiyi yağlayarak ilk kat yufkayı koyalım.
Üstüne kaymak sürüp ceviz serperek tüm katları aynı şekilde tepsiye yerleştirelim.
Üçgen dilimler halinde keselim.
Tereyağını eriterek sıvı yağ ile karıştıralım ve tepsinin üzerine dökelim.
Fırını 180 dereceye ayarlayarak kızarana kadar pişirelim.
Şerbeti için şeker ve suyu kaynatarak limon sıkalım.
Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti dökerek servis edelim.