Arama

Erciyes Üniversitesi

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 23 Temmuz 2008 Gösterim: 10.764 Cevap: 1
Tiglon - avatarı
Tiglon
Ziyaretçi
8 Eylül 2007       Mesaj #1
Tiglon - avatarı
Ziyaretçi
erciyes
Rektör Prof. Dr. Cengiz UTAŞ 1978 yılında Kayseri Üniversitesi adı altında kurulan üniversitemizin ilk fakülteleri, 1969 yılında Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı olarak açılan Gevher Nesibe Tıp Fakültesi ve 1977 yılında açılan Kayseri İşletme Fakültesi’dir. 1982 yılında Kayseri’deki diğer iki yükseköğretim kurumuda, Mühendislik Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi adıyla üniversitemize bağlanmış ve ardından üniversitenin adı Erciyes Üniversitesi’ne dönüştürülmüştür.
Sponsorlu Bağlantılar
Üniversite, adını şehrin 15 km. güneybatısında yer alan 3916 m. yükseklikteki Erciyes Dağı’ndan almaktadır. Bugün İç Anadolu’da Kayseri merkezi yanında Yozgat ve Nevşehir illerinde de faaliyet gösteren üniversitemiz;toplam 17 fakülte, 7 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 4 enstitü, 5 bölüm, 10 araştırma merkezi ve 1350 yataklı gelişmiş bir uygulama hastanesi ile hizmet vermektedir. Mevcut bulunan Tıp, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Mühendislik ve Fen-Edebiyat Fakültelerine 1992 yılında Mimarlık Fakültesi ile Güzel Sanatlar Fakültesi, 1993 yılında Yozgat Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, 1995 yılında Kayseri’de Veteriner Fakültesi, Yozgat’ta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi, 1997 yılında [IMG]http://www.kenthaber.com/Resimler/2004/10/09/_kam****en-kesiteu36.jpg[/IMG]Nevşehir’de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2001 yılında Diş Hekimliği ve İletişim Fakültesi, 2002 yılında Eğitim Fakültesi, 2003 yılında da Hukuk Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi eklenmiştir. Yüksekokullar dört yılık olup, bunlar; Kayseri’de Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Kayseri Atatürk Sağlık Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Nevşehir’de Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Nevşehir Sağlık Yüksekokulu ve Yozgat’ta Yozgat Sağlık Yüksekokulu’dur.
Meslek yüksekokulları iki yıllık olup, bunlar; Kayseri’de Kayseri Meslek Yüksekokulu, Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Kocasinan Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Yozgat’ta Yozgat Meslek Yüksekokulu ve Nevşehir’de Nevşehir Meslek Yüksekokulu’dur. Erciyes Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim-öğretim özellikle 1984 yılından sonra ağırlık kazanmıştır. Bu amaçla hizmet veren Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerinde halen 1204 öğrenci yüksek lisans, 181 öğrenci doktora eğitimi görmektedir. Üniversitemizde, 2003-2004 öğretim yılı başı itibariyle toplam 24.985 öğrenci lisans ve meslek eğitimi almaktadır.Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Topluluklarından ve yabancı ülkelerden de 300 öğrenci üniversitemizde öğrenim görmektedir.
Üniversitemizde halen 204 profesör, 74 doçent, 277 yardımcı doçent, 149 öğretim görevlisi, 170 okutman, 51 uzman ve 583 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 1508 akademik personel ile 1464 idari personel görev yapmaktadır. Üniversitemiz , ülkemiz ölçülerine göre oldukça gelişmiş olup, başta eğitim ve sağlık olmak üzere çevresine hizmet sunarak, çevresiyle bütünleşmiştir.
[IMG]http://www.kenthaber.com/Resimler/2004/10/09/_kam****en-kesiteu2.jpg[/IMG]Merkez kampus içinde 2001 yılı ortalarında inşaatı tamamlanan Kadir Has Merkez Kütüphanesi’nde 10.400 m2 kapalı alan mevcuttur. Kütüphane kolleksiyonumuzda yaklaşık olarak 36000 adet kitap, 54000 adet ciltli ve ciltsiz dergi mevcuttur. 2002 yılında 251 yabancı 125 Türkçe dergiye abone olunmuştur. Kampus içerisinde; Tıp Fakültesi kütüphanesinde 6000 adet, İlahiyat Fakültesi kütüphanesinde 36000 adet, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kütüphanesinde de 7000 adet civarında kitap mevcuttur. Ayrıca bütün fakülte ve yüksekokulların kendi kütüphaneleri olup, bu kütüphanelerde de çok sayıda kitap ve dergi bulunmaktadır.
Verilen Hizmetler
Ödünç Verme Hizmeti: Kütüphane kolleksiyonundan akademik ve idari personele 5 kitap 1 ay, 3 dergi 1 hafta, öğrencilere ise 3 kitap 2 hafta süre ile ödünç verilmektedir.
Kütüphanelerarası İşbirliği Hizmeti: Okuyucuların diğer kütüphane kolleksiyonlarından istediği kitaplar ve makalelerin fotokopileri temin edilmektedir.
3.Medline ve İnternet Hizmeti: Kütüphane kolleksiyonunu İnternet ortamında sorgulayabilmek için satın alınan kütüphane programına kitap ve dergi girişleri halen devam etmektedir. Araştırmacılara çeşitli konularda İnternetten kaynak taraması olanağı sağlanmaktadır. İnternet servisindeki bilgisayarlarımız araştırmacıların ve öğrencilerin kullanımına sunulmuştur. 2002 yılında abone olunan Science Direct, Ebsco Host Medline, OCLC ve Math Scinet ile 3250 dergiye de İnternet üzerinden fulltext erişilmektedir.
4.Tezler: Üniversitemizde yapılan tezler ayrı bir birimde kataloglanarak hizmete sunulmuştur. Tezler ödünç verilmeyip, okuyucuların istekleri halinde fotokopi yoluyla yararlanmaları sağlanmaktadır. Üniversitemizdeki fakülte ve yüksekokullar kendi olanakları ile çok sayıda öğrencisine burs vermektedir. Kayseri’de öğrenim gören öğrencilerin önemli kısmı üniversite kampusüne yakın Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 1500 öğrenci kapasiteli Erciyes Erkek Öğrenci Yurdu ile 1800 öğrenci kapasiteli Gevher Nesibe Kız Öğrenci Yurdunda kalmaktadır.
Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda barınanların dışındaki öğrenciler ise üniversitemize ait Demir Karamancı Bilim Sitesi, vakıf yurtları, özel öğrenci yurtları ve pansiyonları ile Talas ilçesi ve şehir merkezinde ev kiralayarak barınmaktadırlar.
Yozgat’ta Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 760 kişilik erkek, 666 kişilik kız öğrenci yurdu mevcuttur.
Nevşehir’de ise Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 180 kişilik erkek, 160 kişilik kız öğrenci yurdu bulunmaktadır.
Yozgat ve Nevşehir illerindeki öğrencilerimiz de Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtların dışında vakıf yurtları, özel öğrenci yurtları ve pansiyonları ile il merkezlerinde ev kiralayarak barınmaktadırlar. Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtları kaloriferli, banyolu olup, bu binalarda her türlü sosyal ihtiyaçları giderecek imkanlar bulunmaktadır. Kültürel, sportif çalışmaların yürütüldüğü salonlar, kantinler, dinlenme, ders çalışma ve okuma odaları mevcuttur. Vakıf ve özel öğrenci yurtları da öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek konumdadır.
Üniversitemizde artan öğrenci sayısına paralel olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenci yurtlarında kapasite artırımına gitmektedir.
ULAŞIM DURUMU

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun erkek ve kız öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler, kampuse, Talas Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile rahat bir şekilde gelip gitmektedirler.
Şehir merkezinde kalan öğrencilerimiz ise her semtten üniversite kampusüne Kayseri Büyükşehir Belediyesinin otobüsleri ve özel minibüslerle gelip gitmektedirler.
Yozgat ve Nevşehir illerinde öğrenim gören öğrencilerin kampuse ulaşımları ise bu illerdeki belediye otobüsleri ve özel minibüslerle sağlanmaktadır.
Adres:Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü 38039 Kayseri Telefon:
Son düzenleyen kompetankedi; 23 Temmuz 2008 22:48
ua_salih - avatarı
ua_salih
Ziyaretçi
3 Ocak 2008       Mesaj #2
ua_salih - avatarı
Ziyaretçi
Erciyes Üniversitesi 1978 yılında Kayseri Üniversitesi adı altında kuruldu. 1969 yılında Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı olarak açılan Gevher Nesibe Tıp Fakültesi ve 1977 yılında açılan Kayseri İşletme Fakültesi, Erciyes Üniversitesi’nin nüvesini oluşturmuştur. Kayseri’deki diğer iki yüksek öğretim kurumu olan ve 1965’de kurulan Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü İlahiyat Fakültesi olarak; 1977’de kurulan Kayseri Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisini Mühendislik Fakültesi olarak bünyesine alarak 1982 yılında Erciyes Üniversitesi adını almıştır.
Üniversite, adını, şehrin 15 km. güneybatısında yer alan 3916 m. yüksekliğindeki Erciyes Dağı’ndan almaktadır. Bugün, Kayseri merkez olmak üzere Develi İlçesinde de faaliyet gösteren üniversitemiz; toplam 13 fakülte, 5 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, 5 enstitü, 5 bölüm, 16 Araştırma Merkezi ve 1350 yataklı gelişmiş bir eğitim, araştırma ve uygulama hastanesi ile hizmet vermektedir.
Sponsorlu Bağlantılar
Mevcut bulunan Tıp, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Mühendislik ve Fen-Edebiyat Fakültelerine, 1992 yılında Mimarlık Fakültesi ile Güzel Sanatlar Fakültesi, 1995 yılında Kayseri’de Veteriner Fakültesi, tarihceresim Fen-Edebiyat Fakültesi, 1997 yılında , Diş Hekimliği ve İletişim Fakültesi, 2002 yılında Eğitim Fakültesi, 2003 yılında Hukuk Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi ve 2005 yılında ise Develi Seyrani Ziraat Fakültesi eklenmiştir.
Yüksekokullar; Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Kayseri Atatürk Sağlık Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu.
Meslek Yüksekokulları; Kayseri Meslek Yüksekokulu, Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ve Develi Meslek Yüksek Okulu’dur.
Erciyes Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim-öğretim özellikle 1984 yılından sonra ağırlık kazanmıştır. Bu amaçla hizmet veren Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerinde halen 1735 öğrenci yüksek lisans, 523 öğrenci doktora eğitimi görmektedir.
Üniversitede, 2007-2008 öğretim yılı itibariyle 26096 öğrenci lisans ve meslek eğitimi almaktadır. Türk Cumhuriyetleri, Türk ve Akraba Toplulukları ile yabancı ülkelerden 352 öğrenci öğrenim görmektedir.
Üniversitede halen 234 profesör, 138 doçent, 297 yardımcı doçent, 179 öğretim görevlisi, 185 okutman, 51 uzman, 712 araştırma görevlisi ve 2 çeviriciden oluşan 1799 akademik ile 1438 idari olmak üzere toplam 3237 personel görev yapmaktadır.
Erciyes Üniversitesi; eğitim, araştırma ve sağlık hizmetleri sunarak, çevresiyle bütünleşmiştir.
Erciyes Üniversitesinde alt yapı ve hizmet binalarının önemli bir kısmı yörenin hayırsever işadamları tarafından yaptırılıp tefriş ve donanımı tamamlandıktan sonra üniversiteye bağışlanmıştır. Böyle bir uygulama ülkemiz için yepyeni bir model oluşturmuştur.
Erciyes Üniversitesi son yıllarda sağlamış olduğu çok önemli gelişmelerle bir mükemmeliyet merkezi olma yönünde büyük aşama göstermiştir. Üniversite bu gelişmelerle güven ve ümit vererek toplumda “Bizim Üniversitemiz” imajının doğmasına yol açmıştır.

Sabancı Kültür Sitesi Kayserili hayırsever iş adamı Sakıp SABANCI tarafında yaptırılarak Üniversitemize bağışlanan merkez, 1986 yılından beri hizmet vermektedir. Üniversitemizde düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetlerin merkezi konumundaki binada kongre salonu, sergi salonu ve kafeterya salonu blunmaktadır.
nok trn Kongre Salonu Üniversitemizde düzenlenen konferans, panel, sempozyum, kongre, tiyatro, ve konserler yapılmaktadır. Bu tür faaliyetlerin sağlık bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli ses ve ışık düzeni mevcut olup, salonumuzda toplam 476 kişilik koltuk kapasitesi vardır.
nok trn Sergi Salonu Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi ile Güzel Sanatlar Bölümü'nde çalışmalarını sürdüren öğretim elemanı ve öğrencilerin eserleri ile üniversitemiz dışından gelen sanatçıların çalışmaları sergilenmektedir. Bütün bir yıl boyunca sanat çalışmalarına ev sahipliği yapan salonumuz 450 metrekare alana sahip olup, 70 pano alabilecek kapasitededir.
nok trn Kafeterya Üniversitemiz personelinin zamanlarını en iyi bir şekilde değerlendirebilmesi amacıyla düzenlenen Kafeterya bölümünde, toplam 250 kişinin yemek yiye bileceği salonun yansıra 48 kişilik oyun bölümü ve bir adet bilardo masası bulunmaktadır.
nok trn Nuri ve Zekiye Has Enstitüler Binası Konferans Salonu Kayserli hayırsever iş adamı Kadir HAS tarafından yaptırılan ve 9 Ekim 1997 tarihinde hizmete açılan salon 110 kişiliktir. Konferans ve söyleşilerin yapıldığı salon, çok mükemmel akustik bir konuma sahip olup, ışık sistemi mevcuttur.
nok trn Makbule Küçükçalık Yabancı Diller Yüksek Okulu Konferans Salonu Üniversitemizin çeşitli fakülte ve yüksek okullarını kazanan öğrenciler için İngilizce hazırlık sınıflarında bir yıl süre ile temel eğitim verildiği yüksek okulun konferans salonu 280 kişiliktir. Kayserili hayırsever iş adamı Nuh Mehmet KÜÇÜKÇALIK tarafından yaptırılan ve 11 Kasım 1999 tarihinde hizmete açılan salonda ses ve ışık düzeni mevcuttur.
nok trn İlahiyat Fakültesi Hacı Mehmet Bayraktar Binası Konferans Salonu Kayserili hayırsever iş adamı İzzet BAYRAKTAR tarafından yaptırılan ve 26 Kasım 1998 tarihinde hizmete açılan İlahiyat Fakültesi Hacı Mehmet Bayraktar Binası Konferans Salonu'nda her türlü konferans, panel ve sempozyum yapılmaktadır. Toplam 130 kişilik kapasiteye sahip olan salonda ses ve ışık düzeni mevcuttur.
nok trn Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimlik Konferans Salonu Üniversitemiz Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimlik Konferans Salonu 120 kişi kapasitelidir. Tıp Fakültesi'nin kendi bünyesinde düzenlemiş olduğu seminer, konferans ve mezuniyet sonrası eğitim programları yürütülmektedir.
nok trn Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu Kayserili hayırsever iş adamı Nuri CINGILLIOĞLU tarafından yaptırılarak Üniversitemize bağışlanan Fen- Edebiyat Fakültesi Binası'nd iki adet konferans salonu bulunmaktadır. Her türlü konferans, sempozyum ve panelin yapılabildiği 100 ve 170 kişilik salonlarda ses, ışık, slayt ve sinevizyon sistemi bulunmaktadır.
nok trn Mahmut Has Mediko Sosyal Merkezi Kayserili Hayırsever iş adamı Kadir HAS tarafından yaptırılan ve 11 Kasım 1999 tarihinde hizmete açılan Mahmut Has Mediko Sosyal Merkezi iki katlı olup, öğrenci kantini, poliklinikler, doktor ve hemşire odaları bulunmaktadır. Ayrıca, merkezde Öğrenci Faaliyetleri Komisyonu Başkanlığına bağlı öğrenci derneklerinin odaları da yer almaktadır.
nok trn Kreş ve Anaokulu Üniversitemizde görevli personelin 0-6 yaş grubuna dahil çocuklarının eğitim gördüğü Kreş ve Anaokulu'na 105 öğrenci devam etmektedir. Çocuklara el becerisi, zihinsel, bireysel ve fiziksel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla verilen eğitimin yanı sıra, çocukların yetişkin ve yaşıtları ile sosyal ilişkiye girmeleri de sağlanmaktadır.
nok trn Talas Sosyal Tesisleri Amerikalılar tarafından 1871 yılında yaptırılan Talas Amerikan Koleji Binaları, 1978 yılında Üniversitemize devredildikten sonra, gerekli restorasyon çalışmaları yapılan bölümler sosyal tesis olarak kullanılmaktadır. Yaz ayları boyunca açık bulundurulan tesisler 63 yatak kapasitelidir. Bahçesinde 200 kişinin yemek yiyebileceği tesislerde her hafta Cuma CUmartesi günleri canlı müzik yapılmaktadır. Tesislerimize gelenler tenis kortundan yararlanabilirler.
web: Talas Eğitim Tesisleri_________ nok trn Ankara Konukevi Üniversitemiz akademik ve idari personelinin Ankara’ya yapacakları seyahatlerde rahatça konaklamalarını sağlamak amacıyla, ANKARA EMEK MAHALLESİ 8. CAD. 60. SOKAK’ta, bir daire kiralanmış ve tefrişi yapılarak hizmete açılmıştır.
Personelimizin ihtiyaçları da göz önüne alınarak düzenlenen dubleks daire, 5 Oda, 1 Salon, 2 WC, 2 Banyo ve mutfaktan oluşmaktadır.
Ankara Konukevi Detaylı Bilgi İçin nok trn Demir Karamancı Bilim Sitesi Kayserili hayırsever iş adamı Demir KARAMANCI tarafından yaptırılan ve 11 Kasım 1999 tarihinde hizmete açılan sitede 54 adet stüdyo tipi daire bulunmakta olup, daireler dayalı-döşelidir. Sitede, Üniversitemiz fakülte ve yüksek okullarında öğrenim gören başarılı öğrenciler ücretsiz, Türkiye dışından gelen yabancı öğretim elemanları ile yurt dışında doktora yapan genç akademisyenler faydalanmaktadır.
nok trn Hızıroğlu Konağı Kayserili hayırsever iş adamı Faik HIZIROĞLU tarafından yaptırılan "Hızıroğlu Konağı" üç katlı olup, altısı suit oda olmak üzere toplam 43 daireden oluşmaktadır. Hızıroğlu Konağı'nda Türkiye dışından gelen öğretim elemanları ile Üniversitemizin çeşitli fakülte ve yüksek okullarında öğrenimini sürdüren başarılı öğrenciler ücretsiz olarak kalmaktadır.
nok trn Üniversite Lojmanları Devlet bütçesinden yaptırılan ve öğretim elemanları ile idari personelin faydalanacağı Üniversitemiz Lojmanları merkez kam****e bulunmaktadır. Dört blok halinde toplam 147 daireden meydana gelen lojmanlar hizmetin yürütülmesinde, sürat ve verimliliğin artırılması, iş, zaman ve emek kaybının önlenmesinde büyük katkılar sağlamaktadır.
nok trn Kadir Has Merkez Kütüphanesi Kayseri'li hayırsever işadamı Kadir HAS tarafından yaptırılan ve 25 Ekim 2001 tarihinde hizmete açılan binada konferans ve okuma salonları ile müze bulunmaktadır. 10.000 metrekare kapalı alanı ile Orta Doğu'nun en büyük kütüphane binası olan binada, 45.000 kitap genç araştırmacıların istifadesine sunulmuştur. Medline ve internet hizmeti ile desteklenen ve sürekli olarak kendini yenileyen Tıp Fakültesi Kütüphanesinde ise 50.000 adet süreli yayın bulunmaktadır. Bunların dışında; çok gelişmiş İlahiyat Fakültesi Kütüphanesi, İ.İ.B.F. Kütüphanesi, Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde Prof. Dr. Mehmet Kaplan Kitaplığı, Tarih Bölümü Kitaplığı ile diğer fakülte ve yüksekokullarda öğrencilerimizin faydalanmaları için kitaplıklar kurulmuştur.
nok trn Personel Yemekhanesi Üniversitemizde görev yapan idari personelin yararlanabileceği yemekhanede aynı anda 250 kişi, bir günde 500 kişi yemek hizmetinden faydalanmaktadır. Akademik personel için ayrılan yemek salonlarında ise toplam 400 kişiye yemek hizmeti verilmektedir.
nok trn Öğrenci Yemekhanesi Aynı anda 1200 öğrencinin faydalanabileceği salonlarda verilen yemekler diyetisyenler tarafından hazırlanmakta ve evlerinden uzak öğrencilerin dengeli ve yeterli beslenmeleri amaçlanmaktadır. En az üç çeşitten meydana gelen öğle yemeklerinden her gün 3500-4000 öğrenci yararlanmaktadır. Ayrıca Sümer Kampusun de de öğrencilerimizin faydalanabileceği yemekhane hizmet vermektedir.
nok trn Gevher Nesibe Hastanesi Yemekhanesi Üniversitemiz Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesinde görevli personele hizmet veren yemekhaneden toplam 3500 kişi faydalanmaktadır. Hastanede tedavi gören hastaların yemekleri de, diyetisyenler kontrolünde bu yemekhanede hazırlanmaktadır.

Erciyes üniversitesinin sitesine T.C. Erciyes Üniversitesi bu adresten girebilirsiniz
Son düzenleyen ua_salih; 3 Ocak 2008 17:42 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi