Arama

Dünya Kentleri: Toronto

Güncelleme: 20 Aralık 2012 Gösterim: 13.817 Cevap: 3
estudiantes - avatarı
estudiantes
Ziyaretçi
18 Ekim 2007       Mesaj #1
estudiantes - avatarı
Ziyaretçi
Toronto

Sponsorlu Bağlantılar
Kanada'nın en büyük şehri ve ticaret merkezi, Ontario eyaletinin başkentidir.
Nufusu yaklaşık 5 milyondur ve genelde
İngilizce konuşulur. Nüfusunun %54'ünü göçmenler oluşturur; Chinatown, Greektown, Koreantown, Little Italy , Little Portugal gibi azınlık mahalleleri vardır.
Gelişmiş bir ulaşım ağına sahiptir; yeraltında alışveriş merkezleri ve metro istasyonları vardır. Son derece güvenli bir yerdir, suç oranları çok düşüktür.
Niagara şelaleleri'ne, Ottawa, Montreal, ABD'ye oldukça yakındır.
En önemli simgesi "
CN Tower"'dır. "Rogers Centre" (Eski adiyla "Skydome") şehrin merkezindedir. Güneyinde Ontario Gölü vardır. Dünyanın en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan "Toronto Zoo" doğusundadır.

800px Cntower2

Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
18 Eylül 2008       Mesaj #2
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
toronto canada

Sponsorlu Bağlantılar
Toronto, Kanada'nın en büyük şehri ve ticaret merkezi, Ontario eyaletinin başkentidir.
Nufusu yaklaşık 5 milyondur ve genelde İngilizce konuşulur. Nüfusunun %54'ünü göçmenler oluşturur; Chinatown, Greektown, Koreantown, Little Italy , Little Portugal gibi azınlık mahalleleri vardır.
Gelişmiş bir ulaşım ağına sahiptir; yeraltında alışveriş merkezleri ve metro istasyonları vardır. Son derece güvenli bir yerdir, suç oranları çok düşüktür. Niagara şelaleleri'ne, Ottawa, Montreal, ABD'ye oldukça yakındır.
En önemli simgesi "CN Tower"'dır. "Rogers Centre" (Eski adiyla "Skydome") şehrin merkezindedir. Güneyinde Ontario Gölü vardır. Dünyanın en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan "Toronto Zoo" doğusundadır.


Kaynak:Vikipedi
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
29 Nisan 2009       Mesaj #3
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Toronto
MsXLabs.org & Temel Britannica


torontooldnewbuildings

Kanada'nın en büyük metropo­liten alanı, önde gelen bir ticaret ve sanayi merkezi olan Toronto, Ontario eyaletinin başkentidir. Kent Ontario Gölü'nün kuzey kıyısında, batı ucunun yakınında yer alır. Kentin yaklaşık 65 km güneyinde, gölün karşı kıyısında, büyük bir çağlayanla göle dökülen Niagara Irmağı'nın ağzı vardır.
Toronto, Kanada sanayisinin kalbi olan Güney Ontario'nun merkezindedir. Niagara Çavlanı'ndan ve kent çevresindeki öbür elek­trik santrallerinden elde edilen ucuz elektrik enerjisinin besleyip geliştirdiği sanayi ve St. Lawrence Suyolu ile Atlas Okyanusu'na ve ABD'nin sanayi merkezlerine bağlanmış ol­ması kente büyük bir iş hacmi kazandırmıştır. Toronto'da tarım makineleri, metal eşya, deri, giyim, kürk, elektrikli alet, uçak, kâğıt ve mo­bilya sanayileri vardır. Kentte ayrıca mezbaha­lar ve et paketleme fabrikaları da bulunur. Ka­nada'nın basın-yayın ve finans merkezi de Toronto'dur.
Toronto, göl kıyısında yükselen gökdelenleriyle gösterişli ve modern bir kenttir. Kent­teki başlıca yapılar arasında belediye binası ile dünyanın en yüksek kulesi olan 553 metre­lik CN Tower sayılabilir. Kulenin üstündeki döner lokantadan 120 km uzaktaki yerler görülebilir. Kentte birbiriyle bağlantılı otobüs ve metro sistemleri vardır. Toronto'da birçok kültürel etkinlik ve eğlence yerleri de bulunur.
Bu yerler arasında, her yıl düzenlenen Kanada Ulusal Sergisi'nin bir parçası olan ve göldeki yapay adaların üzerinde kurulmuş bulunan Ontario Place de vardır. Toronto Üniversitesi Kanada’nın ilk ve en büyük eyalet üniversite­sidir.
Toronto göl kıyısından doğu ve batıdaki tepelere doğru hafif bir eğimle yükselir. Buralar kentin başlıca konut alanlarıdır. On­tario Gölü'nün suları özellikle uzun, soğuk Kanada kışı boyunca kent iklimini yumuşatır ve Kanada'nın öbür yerlerinde görülen şid­detli soğuklar Toronto'ya ulaşmaz.
St. Lawrence Suyolu büyük okyanus gemi­lerinin Büyük Göller'deki başlıca limanlardan biri olan Toronto'ya kadar ulaşmasını sağlar.
Toronto kenti, adını Amerika Yerlileri di­linde "buluşma yeri" anlamına gelen bir söz­cükten alır. Beyazlar gelmeden önce, Amerika Yerlileri'nin bir yerleşim yeri olan kentte Fransızlar 1750'de bir kale ve ticaret merke­zi kurdular. 1793'te Kuzey Kanada Askeri Valisi John Graves Simcoe bu alanda eya­letin başkenti olacak yeni bir kent yapıl­ması için hazırlıkları başlattı. York adı verilen bu başkent 1812 Savaşı sırasında ABD birlik­lerince işgal edildi ve yakıldı. 1834'te yeniden kurulan kente Toronto adı verildi.
Avrupa, Asya ve Batı Hint Adaları'ndan gelmiş olan çok sayıda göçmen yaşamaktadır.
CN Tower
toronto
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
20 Aralık 2012       Mesaj #4
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
TORONTO
MsXLabs.org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi

Kanada'da kent. Ontario'nun merkezi olan kent, Ontario Gölü'nün kıyısında kurulmuştur. Eski bir Kızılderili köyü ve önemli bir kürk ticareti merkezi olan Toronto, 19. yüzyıldan başlayarak hızlı bir gelişme gösterdi. Kanada'nın en önemli sanayi merkezlerinden biri olan kentteki başlıca sanayi kolları ve kuruluşları; tarım makineleri, otomobil ve uçak yapımı, elektrik malzemesi, dokumacılık, besin ürünleri ve tersanelerdir. Nüfusu 3.500.000'e ulaşmıştır.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

28 Ocak 2011 / _Yağmur_ Mimarlık
4 Eylül 2010 / ener Turizm
4 Eylül 2010 / ener Turizm
6 Eylül 2010 / ener Turizm