Arama

Işık Üniversitesi

Güncelleme: 16 Ocak 2009 Gösterim: 6.692 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Aralık 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Işık Üniversitesi
Sponsorlu Bağlantılar

isik universitesihomeefl bina

FMV IŞIK ÜNİVERSİTESİ KİMLİK KARTI

ÜNİVERSİTE ADI: IŞIK ÜNİVERSİTESİ

KURUCU VAKFI: Feyziye Mektepleri Vakfı

KURULUŞ TARİHİ: 1996: Eğitim - Öğretim hayatına 1996 yılında başlayan Işık Üniversitesi, 122 yıllık köklü bir eğitim geleneğinin, Feyziye Mektepleri Vakfı'nın eseridir.

REKTÖR: Prof.Dr. Ekrem Ekinci

TELEFON & FAKS: Telefon: (216) 712 14 60 (pbx) Faks: (216) 712 14 68
İNTERNET ADRESİ: www.isikun.edu.tr
E POSTA ADRESİ: aday@isikun.edu.tr
ADRES:
Şile Kampus Adres: Işık Üniversitesi Kumbaba Mevkii P.K. 34980 Şile- İstanbul
Maslak Kampus Adres: Işık Üniversitesi Büyükdere Cad. 34398 Maslak –
İstanbul

ÖĞRENİM DİLİ: İNGİLİZCE

FAKÜLTE SAYISI: 4 FAKÜLTE BULUNMAKTADIR.

- Fen Edebiyat Fakültesi : Enformasyon Teknolojileri, Fizik, Matematik, Matematik Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, İnsan ve Toplum Bilimleri
- Güzel Sanatlar Fakültesi: Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım, Görsel Sanatlar, Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık, Moda ve Tekstil Tasarımı
- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi : İktisat, İşletme, Uluslararası İlişk., Siyaset B., Uluslararası Ticaret
- Mühendislik Fakültesi : Bilgisayar, Elektronik, Endüstri, Makine

LİSANS ÖĞRENCİ SAYISI:
Lisans öğrenci sayısı: 2005
2009 KONTENJANLARI: 1025
AKADEMİK PERSONEL SAYISI : 174
YURT YATAK KAPASİTESİ : 1182

- Tüm Yurtlar Şile Kam****a bulunmaktadır.
- Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri de Şile de bulunan yurtlardan istifade etmektedirler. Ulaşım servisle sağlanmaktadır.

ÜCRET:

- Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler ve Mühendislik Fakülteleri için 2008 öğretim yılı ücreti:
16.625 YTL ( %8 KDV DAHİL )
- Güzel Sanatlar Fakültesi 2008 yılı öğretim ücreti: 15.265 YTL ( %8 KDV DAHİL )
Öğretim Ücreti Ödeme Seçenekleri: Peşin, iki taksit veya 9 taksit;
BURS İMKANLARI : Işık üniversitesi toplam lisans 2005 öğrencisinden 969 tanesine çeşitli burslardan yararlanma imkanı vererek eğitimlerine destek olmaktadır. Işık Üniversitesinin burslardan yaralandırdığı öğrenci sayısı, toplam lisans öğrenci sayısının % 48 ine denk gelmektedir.
Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler ve Mühendislik Fakültelerine ilk beş tercihleri içinde yerleşen tüm öğrencilere burs sağlanmaktadır.
Işık Üniversitesi öğrencilerine sağladığı bursları; Yüksek Onur, Onur, %100, %50 , %25 Tercih Bursu, IB, FMV Işık Liseleri, Terakki Vakfı Okulları, Şile, Spor, Sanat, Kardeş İndirimi, Başarı ve Çalışma Burs ve İndirimleri olarak kategorize ediyor.
Işık üniversitesi Halkla İlişkilerden Aykut Taşpınar

Işık Üniversitesi Hakkında

1996 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan Işık Üniversitesi, Feyziye Mektepleri Vakfı' nın 120 yıllık köklü eğitim geleneğinin eseridir. 14 Aralık 1885 yılında Selanik'te Feyz-i Sıbyan Mektebi ile hizmet vermeye başlayan kurumumuz; Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan döneme; ulusal egemenliğe, Atatürk İlke ve İnkılapları'na tanıklık etmiş ve 1935 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün onayı ile Işık Lisesi adını almıştır. Aynı zamanda Yüce Önder Atatürk'ün öğrenim gördüğü Şemsi Efendi Mektebi'yle bütünleşen bir öğretim kurumu olmanın da haklı onur ve gururunu taşımaktadır.

Nişantaşı, Ayazağa ve Erenköy'deki anaokulları, ilköğretim okulları ve liseleri ile fen lisesi gibi, Feyziye Mektepleri Vakfı eğitim zincirine son halka olarak eklenen Işık Üniversitesi de sağlam temeller üzerine kurulmuştur. Üniversitemiz, Işık geleneğinden güç alan eğitim-öğretim kadrosu ve ülkemizin önde gelen bilim adamları ile çağdaş eğitim anlayışı içerisinde gençlerimizin geleceğini yönlendirmektedir.

Işık Üniversitesi, Şile Kampüsü'nde 3 fakülte, 2 enstitü, araştırma merkezleri ve yaklaşık 176 öğretim üyesiyle 328'i burslu, 1803 öğrenciye öğrenim hizmeti vermektedir. Esnek yapılanmayı, dinamizmi, modern altyapıyı, uluslararası düzeyde uzmanlaşmayı ve katılımı ilke edinmiş, bu çerçevede; öğrenerek araştırmasını bilen, kendini geliştirme yolunda eleştirel düşünme yeteneğini kazanmış, çağdaş değerlerle donanmış, çeşitliliğe açık ve lider kişilikli bireyler yetiştirmeyi amaçlamıştır.

Bu doğrultuda yoluna devam edecek olan Işık Üniversitesi, araştırma ve laboratuvar çalışmalarının yanında spor, kültür ve sanat faaliyetleriyle de önde olmaya devam edecektir.Amacımız; Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında, dünyayı evrensel düşünceyle geleceğe taşıyacak, çağdaş gençleri yetiştirip yaşama hazırlamaktır.

Işık Üniversitesi Tarihçesi
Eğitim - Öğretim hayatına 1996 yılında başlayan Işık Üniversitesi, 120 yıllık köklü bir eğitim geleneğinin, Feyziye Mektepleri Vakfı'nın eseridir.

14 Aralık 1885 yılında Selanik'te Feyz-i Sıbyan Mektebi ile hizmet vermeye başlayan kurum; Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan döneme; ulusal egemenliğe, Atatürk ilke ve inkılaplarına tanıklık etmiş ve 1935 yılında Mustaf Kemal Atatürk'ün onayı ile Işık Lisesi adını almıştır.

Aynı zamanda Yüce Önder Atatürk'ün öğrenim gördüğü Şemsi Efendi Mektebi'ni bünyesine katan bir öğretim kurumu olmanın da onurunu taşımaktadır.

Işık Üniversitesi Vizyonu
Işık Üniversitesi'nin vizyonu, köklü eğitim geleneği ile toplumsal sorumluluğa sahip, geleceği aydınlatan nesilleri yetiştiren, dünya standardında bir üniversite olmaktır.

Işık Üniversitesi Misyonu
Işık Üniversitesi'nin misyonu, akademik temeli sağlam, değişen dünyanın ihtiyaçlarına cevap veren, geniş açılı bir lisans eğitimi sunan; seçilmiş alanlarda yoğunlaşan, araştırma ortamına ve lisans programına destek sağlayan bir lisansüstü profili olan; belirli araştırma konularına odaklanan, araştırma-aktif olmayı benimsemiş, kurumsal yapılarıyla bunu destekleyen; topluma hizmetin önemini ve karşılıklı getirilerini benimseyen; çok kaynaklı gelir yapısını hedefleyen; altyapısı hedeflerine uygun; kalite ve değerlendirme kültürünü özümsemiş, öğrenmesini bilen bir kurum olmaktır.

Işık Üniversitesi Temel Değerleri
Laik ve çağdaş kimlik
Akademik Etik değerlere saygı
Kalite ve değerlendirme kültürü
Uluslararası normlar
Öğrenci merkezli eğitim

Neden Işık Üniversitesi?
"Işıklı olmak"; çağdaş, özgür,gelişen dünya koşullarına ayak uydurabilen, kısacası girişimci, yapıcı, yaratıcı, kendine güvenen bireyler olmak demektir. Işık Üniversiteli gençler; en az bir yabancı dile, özellikle İngilizce'ye hakim, temel sosyal ve fen bilimlerini özümsemiş, bilişim teknolojilerini çok iyi kullanabilen, mesleğini sadece ülkesinde değil dünyanın her yerinde uygulayabilen gençler demektir.

Işık Üniversitesi. Çünkü;
120 yıllık Işık geleneğinden güç alan çağdaş ve güncel eğitim anlayışı...
Ulusal ve uluslararası alanda başarıları ile tanınan seçkin akademik kadro...
'Büyük kente yakın fakat büyük kentin karmaşasından uzak' olağanüstü bir doğal doku içinde; Şile Kampüsü'nde eğitim...
Gelişmiş teknolojik altyapı...
Katılımcı eğitim yöntemleriyle uluslararası nitelikte uzmanlaşma olanağı...
Eğitimin bir parçası olarak kültür, sanat ve spor faaliyetleri açısından canlı bir kampüs ortamı...

Son düzenleyen kompetankedi; 23 Temmuz 2008 22:51 Sebep: Bilgiler güncellendi.
Nephthys - avatarı
Nephthys
Ziyaretçi
16 Ocak 2009       Mesaj #2
Nephthys - avatarı
Ziyaretçi
1996 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan Işık Üniversitesi Fevziye Mektepleri Vakfı' nın 122 yıllık köklü eğitim geleneğinin eseridir. 14 Aralık 1885 yılında Selanik'te Feyz-i Sıbyan Mektebi ile hizmet vermeye başlayan kurumumuz; Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan döneme; ulusal egemenliğe, Atatürk İlke ve İnkılâpları'na tanıklık etmiş ve 1935 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün onayı ile "Işık Lisesi" adını almıştır. Aynı zamanda Yüce Önder Atatürk'ün öğrenim gördüğü Şemsi Efendi Mektebi'yle bütünleşen bir öğretim kurumu olmanın da haklı onur ve gururunu taşımaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar
Nişantaşı, Ayazağa ve Erenköy'deki anaokulları, ilköğretim okulları, liseleri ve fen lisesi gibi, Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları eğitim zincirine eklenen Işık Üniversitesi de sağlam temeller üzerine kurulmuştur. Üniversitemiz, Işık geleneğinden güç alan eğitim-öğretim kadrosu ve ülkemizin önde gelen bilim adamları ile çağdaş eğitim anlayışı içerisinde gençlerimizin geleceğini yönlendirmektedir.

Işık Üniversitesi, Şile Kampusu'nda 3 fakülte, 2 enstitü, araştırma merkezleri ve Maslak Kampusu'nda 2007-2008 eğitim-öğretim yılında eğitime başlayan Güzel Sanatlar Fakültesi ile yaklaşık 162 öğretim elemanıyla, çeşitli oranlarda 1075'i burs/indirimli, 2214 öğrenciye öğrenim hizmeti vermektedir. Esnek yapılanmayı, dinamizmi, modern altyapıyı, uluslararası düzeyde uzmanlaşmayı ve katılımı ilke edinmiş, bu çerçevede; öğrenerek araştırmasını bilen, kendini geliştirme yolunda eleştirel düşünme yeteneğini kazanmış, çağdaş değerlerle donanmış, çeşitliliğe açık ve lider kişilikli bireyler yetiştirmeyi amaçlamıştır.

Bu doğrultuda yoluna devam edecek olan Işık Üniversitesi, araştırma ve laboratuvar çalışmalarının yanında spor, kültür ve sanat faaliyetleriyle de önde olmaya devam edecektir. Amacımız; Atatürk İlke ve İnkılâpları ışığında, dünyayı evrensel düşünceyle geleceğe taşıyacak, çağdaş gençleri, Feyziye Mektepleri Vakfı'nın eğitimde önceliği olan
"Önce iyi insan" olarak yetiştirip yaşama hazırlamaktır.




Son düzenleyen Nephthys; 16 Ocak 2009 13:34 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Nephthys - avatarı
Nephthys
Ziyaretçi
16 Ocak 2009       Mesaj #3
Nephthys - avatarı
Ziyaretçi
Neden Işık Üniversitesi?


FAKÜLTE TERCİHİ

IŞIK'TA TERCİH STRESİ YOK
ÖSS'DE FAKÜLTENİ SEÇ, BÖLÜMÜNÜ SONRA BELİRLE
Işık Üniversitesi'nde yerleştirme artık fakülte bazındadır. Fakülte tercihi yapan öğrenciler kayıt olurken istedikleri bölüm/programı tercih ederler. Birinci sınıfın sonunda bu tercihlerini değiştirme veya kesinleştirme hakları vardır.
GENİŞ BURS OLANAKLARI :
  • IşıkÜniversitesi başarı ve ihtiyaca yönelik çok çeşitli burs olanaklarına sahiptir. Bunlara ek olarak Işık Üniversitesi'ni ilk beş sırada tercih eden adaylara öğrenim ücretinin %25 oranında burs verilmektedir.
ARAŞTIRMADA ÖNCÜ :
  • Işık Üniversitesi öğretim üyesi başına düşen yayın sıralamasına göre Türkiye'deki tüm üniversiteler arasında 2. sırada yeralmaktadır.
  • Hem mühendislik hemde sosyal bilimler alanında yapılan araştırmalarla Işık Üniversitesi akademik kalitesi ile öncülüğünü sürdürmektedir.
AKADEMİK ALANDA GÜÇLÜ :
  • Işık Üniversitesi hem sosyal bilimlerde hemde mühendislikte önemli çalışmalara imza atmakta ve güçlü bir araştırma ortamı sunmaktadır.
Türkiye Bilimler Akademisi ( TÜBA ) üyesi öğretim üyelerimiz:
Prof.Dr. Hilmi Demiray
Prof.Dr. Rahmi Güven
Prof.Dr. Önder Pekcan

IB DİPLOMASINA BURS :

Liseden International Bacalaureate ( IB &nbspMsn Wink diploması ile mezun olup Işık Üniversitesi'ni tercih eden adaylara %50 oranında burs verilmektedir.
BAŞARISI BELGELENMİŞ MEZUNLAR :
Lisansüstü eğitim giriş sınavı ( LES ) ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yapılan bir sınavdır. Üniversite mezuniyeti sonrası girilen bu sınav üniversite eğitiminin sonuçlarını ölçmektedir. Yüksek Öğretim Kurumu ( YÖK ) tarafından hazırlana rapora göre Işık Üniversitesi mezunları LES sınavındaki başarılarıyla dikkat çekiyor. YÖK tarafından hazırlanan "Türkiye'nin Yüksek Öğrenim Stratejisi" başlıklı raporda yeralan LES Sınavında Öğrencilerin sağladığı Başarı tablosuna göre Işık Üniversitesi 122 yüksek eğitim kurumu arasında 12. sırada yeralıyor.
MODERN VE YENİ KAMPÜS :
Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi dışındaki bölümlerinin eğitimini İstanbul'un yeni gelişen merkezi Şile'deki yeni kampusunda sürdürmektedir. Bir eğitim üssü olarak planlanan kampüsteki derslikler, laboratuvarlar, yurtlar, spor salonları son teknoloji ile donatılmıştır.
Şile kampüsü 24 saat öğrenci kullanımını hedefleyen bir kampüs olarak tasarlanmıştır ve bir kampüs Üniversitesi olmanın her türlü avantajına sahiptir.
Depreme dayanıklı binalar
  • Güvenlik sistemiyle risksiz bir çevrede yaşama şansı ...
  • Hertürlü konforu sağlayan, otel standardında yurtlar ...
  • Bireyselliği olduğu kadar sosyalleşmeyi teşvik eden ortam ...
Yurtlar
  • Bir tarafı deniz bir tarafı orman manzarası, 2-3-4 kişilik odalarda bireyselliğin ve sosyalleşme ortamının birlikte kurulduğu bir yaşam ...
  • Hertürlü konforun sağlandığı güvenli bir kampüs ...
Güzel Sanatlar Fakültesi Maslak Kampüsünde bulunmaktadır.
TOPLUMA KARŞI SORUMLU GENÇLİK
Işık Üniversitesi sosyal sorumluluk konusunu artık ders programı içinde ele almaktadır. Ders olarak açılan "Toplumsal Sorumluluk : Teorik ve Pratik " dersi kapsamında gençler toplumla bütünleşiyor.
DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ İLE İŞBİRLİĞİ
  • Erasmus ile AB Programları'na katılım gösteren Işık Üniversitesi, Öğrenci değişim programları ile yurtdışı akademik deneyim fırsatı sunar.
  • SUNY Brockport New York Eyalet Üniversitesi ile Yazılım Mühendisliği dalında çift diploma alma olanağı sağlar.
Nephthys - avatarı
Nephthys
Ziyaretçi
16 Ocak 2009       Mesaj #4
Nephthys - avatarı
Ziyaretçi
Tarihçe

mektup Eğitim - Öğretim hayatına 1996 yılında başlayan Işık Üniversitesi, 122 yıllık köklü bir eğitim geleneğinin, Feyziye Mektepleri Vakfı'nın eseridir.
14 Aralık 1885 yılında Selanik'te Feyz-i Sıbyan Mektebi ile hizmet vermeye başlayan kurum; Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan döneme; ulusal egemenliğe, Atatürk ilke ve inkılaplarına tanıklık etmiş ve 1935 yılında Mustaf Kemal Atatürk'ün onayı ile Işık Lisesi adını almıştır.
Aynı zamanda Yüce Önder Atatürk'ün öğrenim gördüğü Şemsi Efendi Mektebi'ni bünyesine katan bir öğretim kurumu olmanın da onurunu taşımaktadır.
Nişantaşı, Ayazağa ve Erenköy'deki anaokulları, ilköğretim okulları ve liseleri gibi, Feyziye Mektepleri Vakfı eğitim zincirine eklenen Işık Üniversitesi de sağlam temeller üzerine kurulmuştur. Üniversitemiz, Işık geleneğinden güç alan eğtim - öğretim kadrosu ve ülkemizin önde gelen bilim adamları ile çağdaş eğitim anlayışı içerisinde gençlerimizin geleceğini yönlendirmektedir.

Benzer Konular

29 Mayıs 2013 / Misafir Uzay Bilimleri
20 Eylül 2017 / Misafir Fizik
16 Haziran 2012 / PiSiK0PATR Sinema tr
22 Şubat 2010 / Daisy-BT Sinema tr