Arama

Uygulama Yükleyicisi Cydia ve iOS İşletim Sistemi Jailbreak

Güncelleme: 13 Nisan 2015 Gösterim: 3.543 Cevap: 0
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
13 Temmuz 2012       Mesaj #1
Avatarı yok
Yasaklı
Cydia nedir, nasıl kullanılır, fonksiyonları nelerdir?
Cydia'nın, App Store'den farkı nedir?
Sponsorlu Bağlantılar
Jailbreak nedir, nasıl kullanılır, fonksiyonları nelerdir?

Cydia Nedir?

Cydia; iPhone, iPad ve iPod touch için Apple Store'ye bağlı kalmaksızın bağımsız ve çoğu bedava olan App yani uygulama yükleyicisidir. Cydia, Jay Freeman (Saurik) tarafından geliştirildi. Uygulama aslında Apple’ın App Store’sine çok benzer. Cydia, ya ücretsiz ya da küçük bir miktar para ödeyerek binlerce uygulamayı kullanabilmenize imkan sağlıyor.

App Store ve Cydia Arasındaki Fark Nedir?

Bu iyi bir soru. Artık Cydia ve App Store’un birbirlerine çok benzer olduğu bilinmektedir ama farkı bilmek isteyebilirsiniz. Bazı uygulamalar Apple tarafından onaylanmaz ve satışları App Store’da yapılamaz.Bu uygulamalar içinde iPhone için gerçekten çok önemli olanları vardır aslında. Utilities (yardımcı programlar) denen bu uygulamalara App Store’den değil Cydia üzerinden ulaşabilirsiniz.Cydia, 400.000 + uygulama sunar ve hepsi yararlıdır.

Neden Cydia?

Çünkü; Cydia, Apple ne sunarsa onu içinde barındır ve Apple’ın yasakladıklarını veya izin vermediklerini yapabilir hale getirir. Örneğin, Apple iPhone’nun temasının değiştirilmesine izin vermez. Oysaki her akıllı telefon sahibi, her zaman kendi cep telefonunun temasını değiştirmek ister. Cydia, iPhone, iPad veya iPod touch için temalar yükleyebilmenize izin verir. Bunun için örnek Cydia uygulaması “Winterboard”.

Cydia Nasıl Alabilirim?

Bu bazıları için karmaşık bir şeydir. Cydia almak için jailbreak gerekir. Jailbreak yapılmış bir iOS işletim sisteminde Cydia otomatik olarak kurulur.

Jailbreak Nedir?

Jailbreak bir tür iOS işletim sistemidir ve ABD hükümeti Jailbreak için % 100 yasal olduğunu söylese de Apple, Jailbreak savaşı devam etmektedir. Bu savaş 2008 yılında iPhone korsanı George Hotz (Geohot) ‘ın jealbreak’i yayınlamasıyla başladı. Jailbreak ile Apple iOS un uygulama yüklerken yapmış olduğu kısıtlamalardan kurtulabilirsiniz. En güzeli ise tabiki ücretli yazılımları ücretsiz olarak kullanabiliyor olmaktır.Önemli hatırlatma: Jailbreak yapılmış Apple ürünleri garanti dışı kalmaktadır.


Kaynak : Mikropsoft (21 Kasım 2011)
Son düzenleyen nötrino; 13 Nisan 2015 12:34

Benzer Konular

7 Temmuz 2012 / Misafir Bilgisayar
2 Şubat 2013 / nötrino Telefon
6 Mart 2014 / nötrino Telefon