Arama

Albumin hastalığından korunma yolları nedir?

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 9 Temmuz 2016 Gösterim: 16.235 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Albumin hastalığından korunma yolları nedir?
Son düzenleyen Safi; 9 Temmuz 2016 09:07
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Ekim 2009       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Albümin tıbbi yöntemlerle tedavi edilebilecek bir rahatsızlıktır. Bunun için doktora başvurmak ve önerilen ilaçları kullanmak gerekir. İlaç tedavisine ek olarak kişi evde süt kullanımını arttırmalı, haşlanmış patatesi daha fazla tüketmeli ve elde yapılmış olan muhallebiden de sıkça tüketmelidir.

Sponsorlu Bağlantılar
Baharatlı yiyecekler ve biber gibi maddeler albümini azdırıcı bir etki gösterir. Turşu ve tuz gibi besinlerden mutlaka uzak durularak, kahve alımları da sona erdirilmelidir. Buna ek olarak da fazla su içilmesi önerilmeyen tek hastalık olarak göze çarpmaktadır. Tüm bu önlemler ve tedavi uygulanırken doktorun öngördüğü tarihlerde albümin ölçümleri yapılmalıdır. İdrarda dışarı atılan albümin miktarında azalma varsa tedavi başarılı olmuş demektir ve doktorun belirlediği süre boyunca devam edilmelidir.

Albümin hastalığına bazı bitkisel çözümler ise şu şekildedir;
Susam ve Sarısabır: Havana 3 çay kaşığı susam ve yarım çay kaşığı sarısabır eklenerek ezilir. İyice dövülen bu karışım sabahları 1 çay kaşığı alınarak su ile içilir. Bu kür albümin belirtileri giderilene kadar uygulanmalıdır.

Lahana Kürü: Lahana suyu albümin hastalığında tedavi edici bir özellik taşır. Haşlanan lahananın suyu süzülmeli ve her öğünden önce 1 su bardağı içilmelidir.

Tereotu Kürü: 1 litre suyu 1 avuç kadar tereotu ile karıştırarak 15 dakika kadar kaynatın. Sonra da süzerek her gün 1 su bardağı kadar tüketin.
Son düzenleyen Safi; 9 Temmuz 2016 09:19
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
18 Ekim 2009       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Aşağıda yazdıklarımız doktor tedavisi veya uzman önerisi değildir. Sorununuz için mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.

Kısaca albümin diye de bilinen serum albümini, insan ve diğer memeli hayvanların kan plazmasında bulunan en yaygın proteindir. Kanda bulunan proteinlerin %60'ını oluşturur. Ayrıca, doku sıvılarında, özellikle kas ve deride, az miktarda göz yaşı, ter, mide suları, ve safrada da bulunur. Vücuttaki toplam albüminin %30-40'ı kandadır. Yağ asitleri ve çeşitli başka maddeleri kanda taşımasının yanı sıra en önemli işlevi, kan ile doku sıvıları arasında suyun dengelenmesini sağlamaktır.

Eksikliğinin nedenleri:
Vücutta su kaybı albüminin yükselmesine yol açar. Albümin azlığı ise çeşitli nedenlere bağlı olabilir, bu nedenler onun az üretilmesi veya hızlı kaybıyla ilişkili olarak iki gruba ayrılabilir.
Albüminin düşük üretimi, ileri derecede karaciğer bozuklukları (başlıca siroz), amino asit absorpsiyonu bozuklukları ve yetersiz protein beslenmesinden kaynaklanabilir. Albümin karaciğerde üretildiği için serum albümin testi, karaciğer fonksiyonunu kontrol eden standart testlerden biridir.

Albüminin hızlı kayıp nedenleri arasında böbrek bozuklukları gelir. Düşük albüminin sonucunda damarlardaki sıvı dokulara geçer ve ödem oluşur.
Karaciğer üretebileceği albüminin normalde yarısını üretir. Albümin üretimi, hormonlar (tiroid hormonu, kortiko steroidler, insülin ve büyüme hormonu), kan tarafından düzenlenir, ayrıca hastalık durumlarına da duyarlıdır. Albüminin vücuttaki yarı ömrü 19 gündür. Albümin yıkımının büyük bir kısmı böbrekte olur; böbrek hücreleri tarafından alınıp parçalanır ve idrarla atılır.

Bazı hamileliklerde idrarda albumin olmasi gebelikte gebelik zehirlenmesi, tansiyon yukselmesi, seker hastaligi gibi durumlari tetikleyebilir. Albümini gidermek için tedaviye alınır ve çogunlukla sorunsuz bir hamilelik yasanir. Temkinli olmak ve düzenli olarak kilo kontrolü ve bebegin muntazam takibi gerekir.
Son düzenleyen Safi; 9 Temmuz 2016 09:19

Benzer Konular

1 Ağustos 2014 / ahmetcan kast Sağlıklı Yaşam
19 Şubat 2011 / Misafir Soru-Cevap
3 Ağustos 2012 / erdsahi Soru-Cevap
9 Ocak 2007 / MaKaLeLe Bilgisayar
24 Mart 2011 / volkankız Sağlıklı Yaşam