Arama

Vücut geliştirme ilaçlarının yan etkileri nelerdir?

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 6 Aralık 2018 Gösterim: 1.798 Cevap: 3
TRuGass - avatarı
TRuGass
Ziyaretçi
1 Aralık 2010       Mesaj #1
TRuGass - avatarı
Ziyaretçi
Vücut geliştirme ilaçlarının yan etkileri nelerdir?
Son düzenleyen Safi; 6 Aralık 2018 15:28
Heulwen - avatarı
Heulwen
VIP VIP Üye
15 Kasım 2011       Mesaj #2
Heulwen - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
"İyi görünebilmek her şey" düşüncesine sahip alan birçok genç bunu gerçekleştirebilmek için vücut geliştirme salonlarına akın ediyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Vücut ısınmadan bilinçsiz olarak yapanların başına adale yırtılmaları, lif kopmaları gibi birçok problem gelebiliyor. Ama ilaçla kas geliştirmeye çalışanları daha da ciddi sorunlar beklemektedir.


İlaç kullanımının riskleri

Kas geliştiriciler, türlü vitaminlerin olduğu katkılı besleyici olabilir. Bunlar yoğun antrenmanlar amacıyla kullanılmaktadır ve de zararı bulunmaz. Fakat bünyesi zayıf olanlara ve de yoğun antrenman yapanlara tavsiye edilmektedir, aksi takdirde şişmanlatıp, yağlanma yapabilir.
Fakat gerçek tehlike iğne ve ya ilaç olarak alınan kas hacmi arttırıcılardır, bunlar arasında ölümcül olanı seratonin maddesinin bulunduranlardır.
Çok aşırı doz alımında vücuttaki bütün hormon dengesini yok ediyor. Dıştan alınmakta olan hormon sebebiyle vücut hormon üretimini yapmıyor.
Sonunda da erkeklik hormonu olan testosteron salgılamayı kesmesi sebebiyle iktidarsızlığa yol açmaktadır. Önemli salgıları üretmekte olan Pankreas felç olur.
İlerleyen yaşlarda Böbrek problemi yaşanmasına sebep olabilir. Bu ilacı kullanmaya devam edilirse vücut sisteminiz tamamen çöker.
İlacın bırakılmasında sonra bile günlerce kalıntıların vücudu terk etmesi süresinde mavi renkli terlemenin olduğu görülmüştür. Fakat ilaç kesilmez ise sonuç kesinlikle ölüm olmaktadır.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Kratos - avatarı
Kratos
Ziyaretçi
1 Aralık 2011       Mesaj #3
Kratos - avatarı
Ziyaretçi
bizim bankada bi güvenlik görevlisi vardı kafayı bozmuştu vücutla hergün para balyalarını kaldırıyo indiriyo bir ton ilaç alıyo en sonunda vücut sarktı dökülmeye başladı da ilaçları bıraktı şimdi öyle oturuyo bi kenarda..kızlara hava atmanın sonucu budur..
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
JaMaiKa - avatarı
JaMaiKa
Ziyaretçi
17 Şubat 2014       Mesaj #4
JaMaiKa - avatarı
Ziyaretçi
1. Doğum kusurları:
1950'lerde reçete edilmeye başlanan Thalidomide isimli uyumaya yardımcı olan ve bulantıyı önleyen ilacı yaklaşık 50 ülkede binlerce hamile kadın kullandı. Ancak ilacın hamile kadınlar için güvenli olmadığı iddia ediliyor. 1956-1962 yılları arasında, bu ilacı kullanan yaklaşık 10 bin kadın fekomeli (kol, ön kol, baldır ya da bacağın olmadığı, el ve ayağın doğrudan doğruya bedene ekli bulunduğu doğuştan bir deformasyon) kusuruna sahip çocuk doğurdu. Aşırı aknenin tedavisinde kullanılan Accutane isimli ilacın da fekomeliye yol açabildiği belirtiliyor. Bu nedenle kadınların bu ilacı kullanmaya başlamadan önce hamile olup olmadıklarını bilmeleri çok önemli.

2. İntihar düşüncesi:
Lariam isimli ilaç, bazı askerlerin intiharından sorumlu tutuluyor. 2005'te, ABD ordusu, denizaşırı birliklerine Lariam vermeyi durdurdu. Antidepresan olan Paxil isimli ilacı kullanan hastalar, intihar düşüncesi içinde olduklarını bildirdiler. 2003 yılında FDA, bu ilacın 18 yaşından küçüklere ve çocuklara reçete edilmemesini tavsiye etti.

3. Zorlayıcı davranış:
Tüm ilaçların yan etkisi fiziksel değildir, bazıları davranışlarını değiştirebilir. Mirapex kullanan birçok hastada, davranış problemleri fark edilmeye başlandı. Ara sıra içki kullananlar alkolik olmaya başlarken, hayatında kumar oynamayanlar, en az haftada bir kez kendilerini kumarhanelerde bulmaya ya da kumar oynanan oyun sitelerinin başında saatlerce zaman geçirmeye başladı. Bunun canlı örneği olarak, 2008 yılında Mirapex kullanan bir adam, ilacın kendisini kumar bağımlısı yaptığını iddia ederek, Pfizer ve Boehringer Ingelheim firmalarına karşı açtığı davayı kazandı ve 8,2 milyon dolar tazminat aldı.

4. Bağırsak kontrol problemleri:
Diyete yardımcı reçeteli birçok ilaç var. Bunlardan birinin kısmen nahoş yan etkisi var. Xenical zayıflama hapı, vücutta yağ emilimini önlemek ve kullanıcıların kalori alımını azaltmak için üretildi. İlacın klinik deneyini yapan araştırmacılar, hazmedilen yağın yüzde 30'unun vücuttan çıkarıldığını iddia ediyor. Bu ilacı kullanan hastalar, mutlaka yemek başına 15 gram yağ tüketmek zorundaydı. Önerilen yağdan fazlasını tükettikleri yemeklerden sonra, hastaların bağırsak hareketinin arttığı, kendilerini kontrol edemedikleri görüldü. Ayrıca, gaz ile akıntı veya yağlı akıntı, ishal, sık tuvalete gitme gibi yan etkiler de görülüyor.

5. Tuhaf uyku davranışları:
Bazı ilaçlar, hastaların rahatsız edici rüyalar görmesine, uyurgezerliğe ve uykuda şiddet eğilimli davranışlar göstermelerine sebep olabiliyor. Örneğin, sigarayı bıraktırmaya yardımcı Chantix isimli ilacın, kâbuslara ve gece terörüne yol açtığı iddia ediliyor. Ayrıca, uykusuzluk için verilen Lunesta ve Ambien isimli ilaçların da aynı yan etkiye sebep olduğu biliniyor. İlacın yan etkisi sadece uyurgezerlik değil. Uykuda yemek yeme, telefon görüşmesi yapma ve araba kullanma gibi yan etkileri de var.

6. Halüsinasyonlar:
Mirapex halüsinasyonlara yol açıyor. İlacı kullanan parkinson hastaları, duvarlarda sürünen yılanlar gördüklerini belirttiler. 2000 yılından beri, FDA halüsinasyonlar görülmesine sebep olan Lariam isimli ilaç alınmadan önce hastanın depresyon ya da psikoz geçmişinin araştırılması gerektiğini söyledi.

7. Renkli idrar:
Bazı reçeteli ilaçlar, idrarınızın rengini çok farklı renklere dönüştürebiliyor. İdrar yolu enfeksiyonu ağrısını tedavi etmek için kullanılan Phenazopyridine gibi ilaçlar, idrarın rengini kırmızıya dönüştürebiliyor. Flagyl, Furazolidone ve birkaç antibiyotik ile hamilelerde yüksek tansiyonu tedavi etmede kullanılan Aldomet isimli ilaç da idrarı koyulaştırabilir. Müshil olarak uzun süre kullanılan Phenolphthalein ilacı, idrarın rengini mora dönüştürüyor. Yatağını ıslatan çocuklarda kullanılan antidepresan olan Elavil ya da kas gevşetici Robaxin isimli ilaçlar, idrarı yeşile boyayabiliyor. İdrar söktürücü olan Dyrenium da idrarınızı maviye dönüştürüyor.

8. Görme problemleri ve diğer hisler:
Bazı ilaçlar ağızda nahoş bir tat bırakırken, bazıları tat alma duyunuzu değiştirebiliyor. Yüksek tansiyon ve kongestif kalp yetmezliği tedavisinde kullanılan Vasotec, hemen hemen 5 duyunuzu etkiliyor. Koku ve tat alma duyunuzu yok ediyor, kulak çınlaması ile bulanık görmeye yol açıyor.

9. Ağrı ve acılar:
Alerji ilacı olan Allegra, kas ve sırt ağrısına sebep oluyor. Lipitor ise kaslarda güçsüzlüğün yanında acıya ve tutukluğa yol açıyor.

10. Hafıza kaybı:
Hafıza kaybı, ilaçlardan da kaynaklanabiliyor. Bazı Mirapex kullanıcılarında, birkaç kez kısa küreli hafıza kaybı görüldü. Bu yan etki ayrıca kolesterolü düşürmede kullanılan statinlerde de görülüyor.
Son düzenleyen Safi; 6 Aralık 2018 15:53

Benzer Konular

16 Haziran 2017 / _Yağmur_ Spor
6 Ocak 2010 / _KleopatrA_ Sağlıklı Yaşam
20 Nisan 2010 / _Yağmur_ Sağlıklı Yaşam
5 Eylül 2015 / blackwolf53 Soru-Cevap
20 Haziran 2017 / woltka1001 Tıp Bilimleri