Arama

Burun Estetiği (Rhinoplasti)

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 28 Mayıs 2018 Gösterim: 3.679 Cevap: 2
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2013       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Burun Estetiği - Rhinoplasti
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Burun estetiği düşünüyorsanız
Burun estetiği en sık uygulanan plastik cerrahi prosedürlerinden birisidir. Burun estetiği ile burnunuzun boyutu küçültülebilir, büyütülebilir, ucu veya sırtının şekli değiştirilebilir, burun delikleri daraltılabilir veya üst dudakla burun arasındaki açı değiştirilebilir. Ayrıca doğumsal ve edinsel bozukluklar, solunumsal sorunlar da düzeltilebilir.
Ameliyatı düşünüyorsanız, bu bölüm işlem hakkında size kabaca bilgi verecek ve sonuç hakkındaki beklentilerinizi değerlendirmenizi sağlayacaktır Unutulmamalıdır ki, kişiden kişiye özellikler değişiklik göstereceğinden ve her ameliyat kişiye göre planlandığından bu bölüm doğal olarak tüm sorularınızı cevaplayamayacaktır. İşlem hakkında anlayamadığınız ya da merak ettiğiniz konuda plastik cerrahınıza her türlü soruyu sormaktan çekinmeyiniz!

Burun estetiği ameliyatı için en uygun adaylar

Unutulmamalıdır ki burun estetiği operasyonu görünümünüzü düzeltip kendinize olan güveninizi arttırabilir ancak idealinizdeki görüntüye değişmenize ya da insanlarin size yaklaşımında farklılık göstermelerine yeterli olmayabilir! Ameliyata karar vermeden önce beklentilerinizi iyi belirleyip bunları plastik cerrahınızla tartışmanız önerilir.
Burun estetiği için en uygun adaylar; mükemmellik yerine görünüşlerinde düzelme bekleyen bireylerdir. Fiziksel olarak sağlıklı, psikolojik olarak stabil ve beklentilerinizde gerçekçi iseniz uygun bir adaysınız.
Cerrahi öncesi bu hastalar geniş, hafif sarkık ve kemerli (hump) burunlara sahiptiler.
Burun estetiği ameliyatı sadece estetik amaçla yapılabileceği gibi doğumsal bozuklukları ve solunumsal sorunlar için de uygulanabilir.
Burun estetiği ameliyatına yaş önemlidir. Bir çok cerrah yüz gelişimini bozmamak için kızlarda 14-15, erkeklerde birkaç yıl daha sonrasını beklemeyi tercih etmektedir. Ayrıca genç hastanın sosyal ve duygusal durumu da göz önüde bulundurulmalı,kendisinin ve ailesinin ne istediği kesin olarak bilinmelidir.

Tüm ameliyatlar bazı belirsizlikler ve riskler taşır

Kaliteli bir plastik cerrah tarafından yapılan ameliyatı sonrası komplikasyonlar nadiren ortaya çıkar ya da kolaylıkla halledilebilecek niteliktedirler. Ancak yine de infeksiyon, burun kanaması veya anesteziye bağlı reaksiyonların görülme olasıklıkları gözardı edilmemelidir. Bu riskleri cerrahınızın size yaptığı uyarıları sıkı sıkı uygulayarak azaltabilirsiniz.
Cerrahi sonrası cilt yüzeyinde küçük kırmızı noktalar şeklinde kan damarları ortaya çıkabilir. Bunlar dikkat çekmemekle birlikte kalıcı olabilirler. Genellikle burun içinden yapılan kesilerle girişim uygulandığı için burun estetiği ameliyatı sonrası iz kalmaz, ancak açık teknik gerektiren, burun deliklerinin küçültülmesini içeren ameliyatlardan sonra burun tabanında küçük izler kalabilir.
Yaklaşık on hastadan birinde ikinci bir girişimle düzeltilmesi gereken küçük sorunlar ortaya çıkabilir. Bunlar en tecrübeli cerrahın hastalarının bile başına gelebilecek, tahmin edilemez problemlerdir, ancak düzeltimleleri için de küçük ameliyatlar yeterli olur.

Ameliyatınızın Planlanması
Plastik cerrahınızla sıkı bir iletişim içinde olmanız çok önemlidir. İlk muayenenizde cerrahınız size burununuzun nasıl olmasını istediğinizi soracak, yüz ve burnununuzun yapısını değerlendirerek yapılabilecekler konusunda sizi bilgilendirecektir. Ayrıca burununuzun kemik ve kıkırdak yapısı, yüzünüzün şekli, cildinizin kalınlığı, yaşınız ve beklentileriniz gibi ameliyatı ve sonucunu etkileyecek faktörleri açıklayacaktır.
Plastik cerrahınız ayrıca uygulanacak teknik ve anestezi, ameliyatın yapılacağı yer, ameliyatın taşıdığı risk ve kazanç olasılıkları, ve sahip olduğunuz diğer opsiyonları size anlatacaktır. Birçok sigorta şirketleri sadece estetik içeren girişimleri karşılamamaktadır ancak solunum sıkıntısı gibi rekonstrüktif problemleri kapsamaktadır. Bu nedenle öncelikle sigorta şirketinizle cerrahi iişleminiz hakkında önceden konuşmalısınız.
Plastik cerrahınıza burununuzdan daha önce herhangi bir ameliyat geçirip geçirmediğinizi kesinlikle bildirmelisiniz. Ayrıca allerji, solunum sıkıntısı, kullandığınız ilaçları ve sigara kullanımınızı söylemelisiniz.
Plastik cerrahınıza aklınıza takılabilecek soruları (özellikle beklentileriniz ve operasyon sonucu hakkındaki çekinceleriniz varsa) sormaktan çekinmeyiniz

Ameliyata hazırlık
Plastik cerrahınız ameliyata hazırlık aşamasında size yiyecek ve içecek, sigara içimi ve bazı vitamin preparatları ve ilaçlardan kaçınmanız yolunda özel bir takım önerilerde bulunacaktır. Bu önerileri dikkate almanız ameliyat sırasında ve sonrasında iyileşmenizi olumlu yönde etkileyecektir
Burun estetiği ameliyatınız bir plastik cerrahi merkezinde ya da hastanede yapılmış olsun, sizi operasyondan sonra eve ulaştıracak ve bir ya da iki gün boyunca refakat edebilecek bir kişiyi sağlamanız önerilmektedir.

Ameliyatınızın yapılacağı yer
Burun estetiği ameliyatı Plastik cerrahınızın muayenehanesindeki müdahale odasında, ayaktan hastaların ameliyat edildiği merkezlerde veya hastanelerde yapılabilir. Güven ve ücret açısından genellikle tercih edilen ayaktan hastaların ameliyat edildiği merkezlerdir. Kompleks girişimler bir süre yatarak tedaviyi gerektirebilir.

Ameliyatınızda uygulanacak anestezi
Burun estetiği ameliyatınız palnlanan girişime, sizin ve Plastik cerrahınızın tercihine göre lokal veya genel anestezi altında yapılabilir.
Lokal anestezi ve sedasyon kombinasyonu sayesinde hafif bir rahatsızlık ve dokunma hissine rağmen uyanık ancak rahatlamış olacaksanız fakat bölgeniz tamamen ağrı ve sızı duyusundan yoksun olacaktır. Genel anestezi altında ise ameliyat boyunca uyuyacaksınız.

Cerrahi İşlem

Burun estetiği ameliyatı genellikle bir yada iki saat, kompleks olgularda daha uzun sürmektedir. Ameliyat sırasında burun üzerindeki cilt, altındaki kemik ve kıkırdak çatıdan tamamen ayrılmakta ve istenilen şekil verilmektedir. Bu şekillendirme, sizin sorununuza uygun olarak Plastik cerrahınızın tercih ettiği bir yöntemle yapılacaktır. Sonrasında da cilt, yeni çatının üzerine geri yerleştirilecektir. Kesiler burun delikleri içinden veya burun tabanından yapılarak kemik ve kıkırdak çatıya ulaşılır ve istenen şekil verilir.

Ameliyat sonrası
Ameliyatınızdan sonraki ilk yirmi dört saat içinde yüzünüzde şişlik, burununuzda ve başınızda ağrı hissedebilirsiniz. Ağrılarınız için Plastik cerrahınız tarafından verilecek ilaçları kullanabilirsiniz. Başınız yükseltilmiş şekilde bir günboyu yatmak (zorunlu ihtiyalarınız haricinde) için hazırlanmanız uygun olacaktır.
Gözlerinizin çevresindeki morluk ve şişliğin ilk 2-3 gün içinde arttığını farkedebilirsiniz. Soğuk uygulaması ile şişliğinizin daha az olmasını sağlayacak ve sizi daha iyi hissettirecektir. Yine de kendinizi göründüğünüzden daha iyi hissedeceksiniz. Oluşan morluk ve şişliğin büyük bir kısmı iki hafta içinde geçecektir. (sizin ve plastik cerrahınız dışında kimsenin dikkatini çekmeyecek miktarda şişlik birkaç ay daha sürecektir)
Ameliyatınızı takiben ilk birkaç gün içinde az miktarda kanama ve birkaç hafta burun tıkanıklığı olabilir. Plastik cerrahınız size özellikle ilk hafta içinde burununuzu temizlemek için zorlamamanızı önerecektir.
Ameliyat sonunda burnunuza tampon yerleştirilmiş ise bu birkaç gün içinde çekilecek ve siz kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz. Birinci , bazen de ikinci haftanın sonunda tüm pansuman, alçı ve dikişleriniz alınmış olacaktır.

Normale Donüş
Birçok burun estetiği geçiren hasta, iki gün içinde ayağa kalkmakta, bir hafta sonrasında da okul veya masa başı görevlerine dönebilmektedir. Tamamen normal günlük aktivitelere dönüş ise birkaç haftayı bulmaktadır.
Plastik cerrahınız size aşamalı olarak günlük aktiviteleriniz konusunda daha detaylı bilgiler verecektir. İki-üç hafta boyunca yorucu faaliyetlerden (jogging, yüzme, eğilme, cinsel ilişki gibi kan basıncınızı arttıran her türlü aktiviteyi) kaçınmanız ve de ilk sekiz hafta boyunca burnunuzu darbelerden ve güneşten korumanız gerekmektedir. Yine bu süre içinde yüzünüzü ve saçınızı yıkarken, makyaj yaparken çok dikkatli olmalısınız.
Kendinizi hazır hissettiğiniz anda kontakt lenslerinizi takabilirsiniz ancak gözlük takmak için zamana ihtiyacınız var. Alçınız çıkarıldıktan sonra , bununuz tamamen iyileşene kadar baskı yapmaması için gözlüğünüzün alnınıza yapıştırılarak asılması veya yanaklarınızdan desteklenmesi gerekmektedir.
Plastik cerrahınız iyileşe sürecinizin takibi açısından kontrole geleceğiniz günleri size bildirecektir. Bu süreç içinde beklenmedik bir sorununuz olursa plastik cerrahınıza danışmaktan çekinmeyiniz!.

Yeni görünümünüz…

Ameliyatınızdan sonraki ilk günlerde yüzünüz de morluk ve şişlik varken, çok daha iyi görüneceğinizi unutabilirsiniz. Özellikle Plastik cerrahi ameliyatları sonrasında hastalarda bir süre moral bozukluğu olması beklenebilir ve bu doğal karşılanır.

Bu sürecin geçeceğine inanın. Her geçen gün bununuz daha iyi görünecek ve moraliniz düzelecektir. Bir iki hafta içinde ameliyat olduğunuz belli bile olmayacaktır.
İyileşme süreci yavaş ve aşamalıdır. Özellikle burun ucunda gizli bir şişlik birkaç ay boyunca var olacaktır. Kesin sonucun ortaya çıkması bir yılı geçebilir.
Bu süreç içinde aileniz ve arkadaşlarınızdan beklenmedik reaksiyonlarla karşılaşabilirsiniz. Burnunuzda önemli bir değişiklik görmediklerini söyleyebilirler. Ailesel veya etnik inaçlara karşı yapılmış bir değişiklik olarak görüp bu nedenle içerleyebilirler. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız neden ameliyat olmak istediğinizi hatırlayın. İsteklerinize ulaşmışsanız ameliyatınız başarılı olmuştur.


d_n_z - avatarı
d_n_z
VIP VIP Üye
29 Nisan 2014       Mesaj #2
d_n_z - avatarı
VIP VIP Üye
RİNOPLASTİ AMELİYATI HAKKINDA İZİN VE BİLGİLENDİRME FORMU

Sponsorlu Bağlantılar
Burun yüzün tam ortasında yer alan, görünüm ve solunum açısından çok önemli bir organdır. Buruna yönelik girişimler her yönüyle çok iyi planlanmalı ve incelikle gerçekleştirilmelidir. Estetik burun ameliyatı ile burunun boyutu küçültülebilir, burun ucunun şekli değiştirilebilir, burun delikleri daraltılabilir, genişletilebilir, üst dudakla burun arasındaki açı değiştirilebilir. Bu ameliyat doğumsal bozuklukların, burun yaralanmalarının ve bazı solunumsal problemlerin düzeltilmesine yardımcı olabilir.
Burnunuzla ilgili şikayetlerinizi tüm detayları ile doktorunuza aktarmanız gerekmektedir. Solunumla ilgili şikayetlerinizin olup olmadığı, oluyorsa; mevsimlerle ilişkisi, aktivitelerle artıp artmadığı, ağız kuruluğu, baş ağrısı, horlama, burunda akıntı gibi sorunlara yol açıp açmadığı ayrıntıları ile konuşulmalıdır. Geçirilen travmalar ve önceden geçirilmiş bir operasyon olup olmadığı zamanlarıyla birlikte bildirilmelidir. Hastanın geçmişindeki önemli rahatsızlıklar ve sürekli kullandığı ilaçlar varsa mutlaka doktora bildirilmelidir. Şekille ilgili rahatsızlık duyulan özellikler ve beklentiler anlatılmalıdır.
Bu cerrahi yöntem için en ideal olan kişiler mükemmel bir burun bekleyenlerden ziyade, görünümde daha iyi olmayı umanlardır. Rinoplasti olacak kişilerde istenilen kriterler, gerçekçi beklentiler, sağlıklı olma ve psikolojik sağlamlıktır. Rinoplasti diğer cerrahi yöntemlerle birlikte uygulanabilir.
Herkese uygulanabilecek genel bir estetik burun ameliyat yöntemi yoktur. Ameliyatlar iki şekilde yapılabilir; işlem sırasında kişinin tam olarak uyutulduğu genel anestezi, veya kısmen sakinleştirilerek ameliyat bölgesinin uyuşturulduğu sedasyonla lokal anestezi. Bu yöntemler size ayrıntılı olarak anlatılarak hangi yöntemin size uygun olacağına karar verilir. Kesi burun içinde veya açık rinoplasti ameliyatında olduğu gibi dışarıda olabilir. Rinoplasti sırasında burnun iç kısmına yapılacak olan müdahale genellikle nefes almayı kolaylaştırır.
Ameliyat öncesinde size anlatılan detaylara göre ameliyat süresi değişkenlik göstermekle birlikte genellikle 1,5-2 saattir. Ameliyattan sonra odanızda kendinize geldiğinizde; burnunuzun üzerinde alın ve yanaklara uzanan bir alçı kalıp, burun içinde tamponlar olacaktır. Eğer tampon uygulanmışsa genellikle ameliyatın ertesi günü veya iki gün sonra bunlar alınır. Ameliyattan sonra ilk saatlerde ağrı pek olmamakla birlikte bulantı ve baş dönmesi görülebilir. Bu durumlar için bazı ilaçlar tedavinizde yer alacaktır.
Ameliyattan dört saat sonra sulu gıdalar ile beslenmeniz başlar ve dolaşmanıza izin verilir. Sabah yapılan ameliyatlarda akşam üzeri, öğleden sonra yapılan ameliyatlarda ise ertesi gün eve gitmenize izin verilir. Ameliyattan sonraki ilk 48 saat dinlenmeniz, alın ve yanaklara iki saatte bir 15 dk. soğuk uygulaması sizi rahatlatacak, şişlik ve morluklarınızı sınırlayacaktır. Üçüncü günden itibaren şişlik ve morluklar hızlı bir şekilde geçmeye başlar. Günlük aktivitelere yavaş yavaş dönülür.
Ameliyattan bir ya da iki hafta sonra alçı kalıp alınarak sadece burnu örten bir ince bant uygulanır. Amaç, kalıbın alınmasını takiben, burunda oluşabilecek şişlikleri kontrol etmektir. Bu bant yaklaşık bir hafta burun bölgesinde tutulur. Burnunuzdaki bantlar açıldığında ana hatları ile burun şeklini görebilsenizde, detayların ortaya çıkması zaman alır. Özellikle ilk aylarda sabahları burun daha şiş olabilir, bu şişlik gün içinde azalır. Burun ucuna yapılan girişimlerin yoğunluğuna ve kullanılan tekniğe bağlı olarak, burun ucunda geçmesi bazen ayları bulabilen uyuşukluk ve sertlik olabilir.
Ameliyattan sonra erken dönemde burun darbelerden korunmalıdır. Bu nedenle vücut teması gereken sporlar ve gözlük kullanımı ilk 8 hafta içinde sakıncalıdır. Aynı şekilde ödem oluşmaması için sauna, solarium, güneş banyosu ve buhar banyosuna aynı süreyle maruz kalınmamalıdır. Buna karşın ikinci haftadan itibaren egzersiz, yüzme ve bireysel sporlar yapılabilir.
Ameliyattan sonra ilk günler ve haftalarda burun içindeki ödem ve kabuklar nedeniyle solunum çok rahat değildir. Bu dönemde bazı damla ve kremler önerilecektir ve kullanımları şikayetlerinizin azalmasını sağlar.
Ameliyattan sonra 1,3,6 ve 12. aylarda kontrolleriniz yapılarak iyileşme süreciniz izlenir. Ameliyat öncesi ve sonrasında çekilen resimlerle kıyaslamalar yapılır.
Estetik Burun Ameliyatında Olası Sorunlar ve Riskler
Her cerrahi girişim bir takım riskler içerir. Her ameliyatta olduğu gibi burun ameliyatı sonrasında da bazı istenmeyen durumlar söz konusu olabilir. Sizin estetik burun cerrahisinin risklerini anlamanız önemlidir. Cerrahi girişimde uygulanacak kişisel seçimler risklerin ve kazanılacak yararın karşılaştırılması sonucu elde edilir. Hastaların birçoğunda komplikasyonlar ile karşılaşılmamasına rağmen, karşılaşılması olası bu sonuçları anladığınızdan emin olmak için doktorunuzla tartışmalısınız. Bunlar erken ve geç dönem sorunlar olmak üzere ikiye ayrılır.
Erken Dönem Sorunlar:
1- Ameliyattan sonra bulantı olabilir. Bunu azaltacak ve kontrol edecek ilaçlar mevcuttur.
2- Ameliyat sonrası burun deliklerinden sızıntı beklenir ve ilk saatlerde burun ucuna yerleştirilen bir gazlı bezle kontrol edilir. Sızıntı ilk saatlerde daha belirgin olmak üzere azalarak devam eder (ilk 24-48 saat) ve genellikle kırmızıdan sarıya doğru renk değiştirir. Kanama alışılmış bir durum olmamasına karşın cerrahi sırasında veya sonrasında görülmesi mümkündür. Ameliyat sonrası aşırı bir kanama olduğunda, kanamayı durdurmak ve biriken kanı (hematom) almak için acil tedavi gerekebilir. Kanama riskini arttırabileceğinden aspirin ve benzeri ilaçları ameliyat öncesi 10 gün süre ile kullanmayınız.
3- Burun içine tampon uygulanan hastalarda hapşırma hissi oluşabilir. Hastalar üşüttüklerini, hastalandıklarını düşünürler. Aslında bu his tampona bağlıdır ve tampon alınınca hızla kaybolur.
4- Ameliyatlarda nadir rastlanan bir komplikasyon da enfeksiyondur. Ameliyat başlangıcında koruyucu amaçla antibiyotik kullanılması bu olasılığı çok azaltır. Burnunuza tampon konulmuş ve ameliyatın ikinci gününde ateşlenme, titreme gibi bulgular olursa tamponun hemen alınması gerekir. Böyle bir durumda doktora haber verilmelidir. Daha sonraki günlerde burnunuzun herhangi bir yerinde ağrılı bir şişlik ve dokunmakla artan bir hassasiyet olursa, kendinizi düşkün hissederseniz bu başlayan bir enfeksiyonun habercisi olabilir. Bu durumda muayeneniz yapılıp, başlayacak bir enfeksiyon tedavisi ile hızla düzelmeniz sağlanır.
5- Bu dönemde karşılaşılan bir diğer sorun, istenmeden maruz kalınan darbelerdir. Hafif darbeler bir sorun yaratmazken şiddetli darbeler deformitelere yol açabilir. Böyle bir durumda doktora haber verilmelidir.
Geç Dönem Sorunlar:
1- Solunumla ilgili sorunlar yaşanabilir. Bu ameliyata bağlı olabileceği gibi ameliyat öncesi mevcut bir sorunun düzeltilmemesi veya ameliyattan önce mevcut fakat fark edilmeyen bir durumun ameliyatta yapılan bazı manevralar ile daha belirgin hala gelmesinden kaynaklanabilir. Ayrıca alerjik nedenlerle solunum sorunları yaşanabilir. Şikayetlerinize ve muayene bulgularınıza göre ilaç tedavisi veya ikincil müdahaleler gündeme gelebilir.
2- Görünümle ilgili sorunlar da bir diğer geç dönem komplikasyonudur. Bunlar arasında en sık rastlanan durum ameliyat sonrası erken dönemde henüz, şişlikler tamamen düzelmeden burnun şekliyle ilgili bazı sorunların aktarılmasıdır. Estetik nedenle yapılan ameliyatlarda sonucun bir an önce alınmasını beklemek şüphesiz doğaldır. Fakat ameliyat sonrası iyileşmenin uzun zaman alacağı, gün içinde değişen şişlikler olabileceği unutulmamalıdır. Burnun son şeklini almasından sonra istenmeyen durumlar için %5-10 oranında revizyon adı verilen ikincil girişimler gerekebilir. İkincil girişimleri azaltmanın en önemli yolu ameliyat öncesi beklentiler ve yapılabilecekler ile ilgili ayrıntılı bir görüşmedir. Burnun yapısal özelliklerine bağlı olarak her olgu için bazı sınırlar vardır ve bunlar etraflı bir şekilde konuşulmalıdır. Örneğin burun derisinin kalın olduğu durumlarda, burun ucunun biçim alması daha uzun bir süreci gerektirir. Bazen bu süreci hızlandırmak amacıyla burun ucuna az miktarda kortizon enjeksiyonu yapmak gerekebilir.
3- Bir diğer sorun burun eğrilikleridir. Bazen kıkırdak ve kemikteki eğrilik bir kaç planda olabilir. Bu durumda yapılan ameliyat çok ayrıntılı planlanıp uygulansa bile, ameliyat öncesinden çok daha iyi olmasına karşın bir ölçüde eğrilik kalabilir veya zaman içinde gelişebilir. Böyle bir olasılık varsa operasyon öncesi size söylenir ve ne oranda düzelme olacağı anlatılır.
4- Diğer sorunlar:
Burun septum perforasyonu: Cerrahi, burun orta bölmesinde delik oluşumuna neden olabilir. Bu durum nadirdir. Bununla birlikte, eğer oluşursa burun septumundaki deliği kapamak için ek bir cerrahi tedavi gerekebilir. Bazı vakalarda bu komplikasyonu düzeltmek mümkün olmayabilir.
Uyuşukluk: Estetik burun ameliyatlarından sonra, burun derisinin altındaki iskeletten ayrılmasına bağlı olarak sinir liflerinde meydana gelebilecek zedelenmeler nedeniyle burun derisinde kalıcı uyuşukluk gelişimi olasıdır, ancak bu durum her zaman gelişmez.
Kronik ağrı: Estetik burun ameliyatlarından sonra kronik ağrı çok nadir bir komplikasyondur.
Allerjik reaksiyonlar: Kullanılan bantlara, dikiş malzemelerine ve topikal preparatlara lokal alerji geliştiği bildirilmiş vakalar çok seyrek olarak vardır. Daha ciddi olan sistemik reaksiyonlar ameliyat sırasında veya sonra kullanılan ilaçlarla değişebilir. Allerjik reaksiyonlar ek tedavi gerektirebilir.
Geç iyileşme: Kırıkların ayrılması veya iyileşmenin gecikmesi mümkündür. Burundaki bazı alanlar anormal veya yavaş iyileşebilir. Ciltteki bazı bölgeler kaybedilebilir. İyileşmeyen dokuyu temizlemek için sık pansuman uygulanması veya cerrahi girişim gerekebilir.
Uzun dönemdeki etkiler: Burun görünümünde sonradan olan değişimler, burun cerrahisi ile ilgili olmayan yaşlanma, güneş etkisi ya da diğer nedenlerden kaynaklanabilir. Gelecekte cerrahi veya diğer tedaviler gerekli olabilir.
Tatmin edici olmayan sonuçlar: Estetik burun ameliyat sonrasında tatmin olmama olasılığı vardır. Cerrahi tedavi, tatmin edici olmayan görünüm veya dokunuşla hissedilebilen şekil bozukluklarına, işlev kaybına veya burun yapılarında yer değişime neden olabilir.
Anestezi: Hem lokal hem de genel anestezi risk içermektedir. Sedasyon ya da cerrahi anestezinin tüm çeşitlerinde komplikasyonlar, yaralanma ve hatta ölüm olasıdır.
Diğer Tedavi Seçenekleri
Rinoplastinin alternatifi ameliyat olmamaktır. Burnun iç kısmında yer alan bazı rahatsızlıklar burunun dış kısmında cerrahiye gerek duyulmaksızın tedavi edilebilirler. Septoplasti gibi havayolu rahatsızlıklarını düzeltmeye yönelik girişimler de içeren tedavilerle birlikte olan rinoplastilerde riskler ve komplikasyonlar mevcuttur.
Msn Wink

iLKiMimmmMsn Angel
payem - avatarı
payem
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2018       Mesaj #3
payem - avatarı
Kayıtlı Üye
Burun estetiği ameliyatı, burun anatomisinin detaylı incelenmesi sonrasında, kişinin beklentileri ve taleplerinin de göz önüne alınarak, yüzlerine olabilecek en uygun şekilde burunlarının yeniden şekillendirilmesi ameliyatıdır.

Birçok burun yapısı vardır. Büyük burun, küçük burun, kalkık burun, eğri burun ve çengel burun gibi vs. Burun şeklini beğenmeyip bu yüzden sosyal veya psikolojik sıkıntı yaşayan kişiler burun estetiği yaptırmaktadır.

Hekiminizle buluşmadan önce burnunuzda sizi mutlu etmeyen ve değişmesini istediğiniz özellikleri çok iyi anlamaya çalışın. Hekiminizden bu sorunlara benzer özelliklerdeki hastalarını göstermesini rica edin. Hekiminizin bu konulardaki görüşlerini sorun. Unutmamalısınız ki, tıp bilimleri yoruma açık bilim dallarıdır. Farklı hekimlerin aynı konu üzerinde farklı düşünceleri olabilir. Dolayısıyla kendi düşüncenize en yakın, sizi en iyi anlayan hekimle mutlu sona daha kolay ulaşabilirsiniz.
Ayrıca unutmayın ki bazen talep ettiğiniz durumlar gerçekçi ya da değiştirilebilir özellikler olmayabilir. Hekiminizin bu konudaki görüşleri de çok önemlidir.
En doğru hekimin sizi ameliyat eden değil, belki de haklı gerekçelerle ameliyatınızı reddederek sizi burun ameliyatından uzaklaştıran hekim olabileceğine inanın.

Benzer Konular

29 Ocak 2016 / Misafir Cevaplanmış
13 Ekim 2014 / after Taslak Konular
4 Kasım 2008 / arrjin Sanat
22 Kasım 2006 / GusinapsE Taslak Konular