Arama

GeziYORUM - Gezi Anıları, Tatil İzlenimleri

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 6 Mart 2009 Gösterim: 11.768 Cevap: 3
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
12 Temmuz 2006       Mesaj #1
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
kompetankedi adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar tatil dendimi yaz gelir akla ama bunun kış için nedense söylemeyiz. Şimdi bir düşünün güzel yurdumuzun nadide yerleri doğal güzellikleriyle dolu mekanları var ama kacını biliyoruz? yada tatile çıkıcaz ama neresi ?

Sponsorlu Bağlantılar
İşte bu konu başlığında sizlerin tecrübeleriyle ve tavsiyelerinizle yurdumuzun tatil (bilindik/bilinmedik) yörelerini burada toplamaya bilgi alış verişi görsel resimlerde (kişisel) ekleyerek tanımaya başlayalım...

Gerçekci yaklaşımlarınızı bekliyorum. Çünki bu bize rehber olucak.

Saygılarımla,

Evet Kompetankediye katılıyorum bu konuda ve ben de bu sene yaz tatilini geçirdiğim Fethiye-Ölüdeniz hakkındaki tecrübelerimi paylaşmak istiyorum sizlerle...
Öncelikle sezonuna göre değişmekle birlikte otel fiyatları oldukça uygun bu sene Fethiye civarlarında ( Haziran sezonunda 3 yıldızlı bir otelde herşey dahil kişi başı ücretler 45 -60 YTL civarında değişiyor)...Bunun haricinde tatil diyince aklınıza sadece şezlonga uzanıp güneşlenmek ve denize girmek gelmiyorsa çok farklı aktivitelere katılma imkanı da oldukça fazla...Örnek vermek gerekirse ;
a-) Yamaç paraşütü , ( Firmasına göre değişmekle birlikte 15-20 dakkalık bir atlayış 120-160 YTL arası bir ücrete tabi...Evet biraz tuzlu bir bedel ancak Ölüdeniz' i havadan izlemenin de zevki birbaşka oluyor gerçekten...Söylemeden geçemicem yükseklik korkunuz yoksa tavsiye ederim herkese Msn WinkMsn Cool ) ...

ucus158vi

Paraşütten çekilen bir Ölüdeniz manzarası Msn Happy

b-) Tekne Turları, ( Tekne turları genel olarak 12 adalar ve 6 adalar olmak üzere iki farklı seçenek sunuyor size...Ben 6 adaları tercih etmiştim..Ücretler firmasına ve sizin pazarlık kabiliyetinize göre 15-25 YTL arası idi. Sabah 11 gibi başlayan tur akşam 18.00-19.00 civarı sonlanıyor .Bu esnada farklı koylara uğruyorsunuz ve doğal manzarası yanında temiz akdeniz sularında gönlünüzce yüzüyorsunuz... Mevsiminde gidildiğinde " Butterfly Valley-Kelebekler Vadisi-" nin mutlaka görülmesini öneririm ...Yüzlerce farklı türde kelebeğin etrafınızda uçuştuğunu düşünebiliyor musunuz? Her uğranılan koyun ayrı bir güzelliği var açıkçası...Teknede geçen vakitlerde yolcularla birlikte yaşanan şenlik-curcuna- müzik-dans vs. aktiviteleri bana uzak derseniz minderinize uzanıp güneşlenmeyi de tercih edebilirsiniz tabii ki Msn Happy))) ...)
Gözünüzde daha iyi canlanması için şu linki şiddetle tavsiye ederim>>> Tekne Turlarından Manzaralar
c-) Jeep Safari , ( Açıkçası benim ençok zevk aldığım aktivitelerden biriydi jeep safari turu Msn Happy)) Ücretler 45-60 YTL arası değişiyor.Jeep te geçen hareketli ve zevkli yolculuk haricinde birgün içerisinde çok farklı mekanları görme imkanınız oluyor. .Bunlar arasında buz gibi akan suyu ve harika manzarası ile Saklıkent Kanyonu , Antik kent Tlos, Caretta caretta kaplumbağalarının da yumurtladığı ve ülkemizde de koruma altında olan harika Patara Plajı >>> güzel bir flash animasyon için tıklayınız Patara Plajından Manzaralar >>>, çamur banyosu yapılan bir ırmak kenarı vb birkaç ziyaret noktasını sayabilirim . Yöre halkı da çok misafirperver ve yollarda her geçen jeepe Hello! / Merhaba!! diye el sallayan ufaklıklar da ayrı bir güzellik unsuru..Hatta jeepteki yolcuların yolkenarındaki çocuklara şeker dağıtması adet gibi bişiy olmuş ... Olur da giderseniz yola çıkmadan önce yanınıza bol miktarda şeker almayı unutmayın sakın Msn Happy)) Açıkçası gün sonundaki yorgunluğa kesinlikle değecek bir aktivite, tavsiye ederim.... )

NOT: Ben sadece yukardaki 3 aktiviteye fırsat bulabildim ama bunlar dışında Rafting, Pamukkale turları, Scuba diving vs gibi birçok ekstra aktivite imkanı var.

Açıkçası; ben aktivite değil de deniz kenarında uzanmak istiyorum diyorsanız da harika Ölüdeniz manzarasını izleyerek güneşlenmek de oldukça keyifli olacaktır. Manzarayı merak edenler aşağıdaki linki tıklayabilir...
Ölüdeniz-Saklıkent -Patara-Tlos- Fotograf Galerisi
Değinmeden geçemeyeceğim bir diğer konu ise benim kaldığım Hisarönü ilçesi...Zira ilçe Ölüdenize dolmuşla ile 10-15 dakika mesafede ancak dağ ormanları arasında bir ilçe olduğu için yaz tatilinde hem deniz hem orman havası isteyenler için mükemmel bir tercih olcaktır.. Sabahları kuş cıvıltıları arasında uyanmak ya da yazların o bunaltıcı sıcaklarında bile akşamları hafif bir ürperti hissetmek kulağa hoş gelmiyor mu sizce?

Son olarak gece hayatı için de fikirlerimi söyleyerek tatil tecrübelerimi bitirmek istiyorum ..Hisarönü ilçesinin gece mekanları da oldukça çeşitli ve eğlenceliMsn Happy Hatta Ölüdeniz' den bile misafirleri oluyor geceleriMsn Happy Fethiye ve civarları genelde İngiliz turistlerin uğrak yeri olduğu için fiyatlar ( pound/sterlin üzerinden) ve eğlence konsepti İngilizlere yönelik...Ama illa da Turk Müziği dinlicem derseniz az olmakla birlikte o seçenek de mevcut...
Hepinize şimdiden iyi tatiller dilerim arkadaşlar...Benden şimdilik bu kadar. Henüz fotoğrafları yüklemediğim için buraya ekleyemiyorum. Enkısa sürede onları da eklerim. Umarım tatil için Fethiye-Ölüdeniz' i düşünen arkadaşlara bir nebze de olsa da fikir verebilmişimdirMsn Wink ...

Son düzenleyen Hi-LaL; 2 Şubat 2008 05:11
İzmirli_kaşif - avatarı
İzmirli_kaşif
Ziyaretçi
28 Ocak 2008       Mesaj #2
İzmirli_kaşif - avatarı
Ziyaretçi
Kıbrıs Tatilim

Sponsorlu Bağlantılar
2007 yazında Haziran ayında Kıbrısta tatil yapmak istedim. Önce araştırdım internetten tarihi yerleri. Girne bölgesinde Yat limanı, Bellapais Manastırı, Hilarion Kalesi hoşuma gitti.
Bir Otelden fiyat istedim, banada uygun geldi fiyatları. Odada tek kaldım, yatak ve kahvaltı ücreti dahil odayı bana 70 YTL’ye verdiler. Otel tam şehir merkezindeydi ve ulaşım çok kolaydı. Kıbrıs çok sakin bir yer, öğrenciler her yerde. Her şeyden önemlisi bir bayan olarak beni kimse rahatsız etmedi. Kıbrısa yolunuz düştüğünde Girne yat limanında bir şeyler içmenizi, Bellapais Manastırına çıkıp resim çekmenizi, Hilarion kalesine çıkıp bulutları yakalamanızı tavsiye ederim. Son olarak Life Otel ve çalışanlarına teşekkür ederim.
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2008       Mesaj #3
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Yaz geldi ve her ne sebeple olursa olsun biyerlere gezmeye - gezmelere - tatil için v.s sebepten dolayı gideriz ve ordan kalma anılar Msn Happy burda tavsiye ettiğiniz , gittiğiniz yerlerin tanıtımını yapalım Tender

İlk ben başlıyorum...

cennet5B15D
Cennet - Cehennem

Cennet Çöküğü:
Bir yeraltı deresinin yolaçtığı kimyasal erozyonla tavanın çökmesi sonucu meydana gelmiş büyük bir çukurdur. Elips biçimindeki ağız kısmı çapları 250 m ve 110 m olup derinliği 70 metredir. Çökük tabanının güney ucunda 200 m uzunluğunda ve en derin noktası 135 m olan büyük bir mağara girişi ve bu mağaranın ağzında küçük bir kilise vardır.

Kilisenin giriş kapısı üzerindeki 4 satırlık kitabede, bu kilisenin V.yy'da Paulus adında dindar bir kişi tarafından Meryem Ana'ya ithafen yaptırılmış olduğu yazılmaktadır.

Cennet çöküğünün içine her biri oldukça geniş 452 basamaklı taş bir merdivenle inilir. Kiliseye 300. basamakta varılır. Kiliseden sonraki mağaranın bitim noktasında mitolojik bir yeraltı deresinin sesi duyulur.
Cehennem Çukuru:
Cennet çöküğünün 75 m kuzeyindeki Cehennem çukuru da Cennet çöküğü gibi oluşmuştur. Ağız çember çapları 50 m ve 75 m, derinliği 128 metredir. Kenarları içbükey olduğu için içerisine inmek mümkün olmamaktadır.

Mitolojiye göre Zeus, alevler kusan yüz başlı ejderha Typhon'u buradaki bir kavgada yendikten sonra, onu Etna Yanardağı'nın altına sonsuza dek kapatmadan önce bir süre Cehennem çukurunda hapsetmiştir.
Astım - Dilek Mağarası:
Cennet çöküğünün 300 m güneybatısındadır. İçine helezonik demir bir merdivenle inilir. Birbirine bağlantılı, toplam uzunluğu 200 metreyi bulan galeriler çok ilginç şekilli dev sarkıt ve
dikitlerle süslüdür. İçi ışıklandırılmış olup, mağaranın astımlılara iyi geldiğine inanıldığı ve içinde dilek tutulduğu için Astım - Dilek Mağarası denmiştir. Mağarada sıcaklık ortalaması 15 derece santigrat olup, nem oranı yazın %85, kışın %95'e ulaşır.

Cennet ve Cehennem çökükleri ile Astım - Dilek Mağarası çevresindeki ağaç ve çalı dallarına burayı ziyarete gelenler dilek dileyip bez parçası bağlarlar.

Geçen yaz gitmiştim in in bitmiyor o merdivenler Msn Tongue
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
murat98 - avatarı
murat98
Ziyaretçi
6 Mart 2009       Mesaj #4
murat98 - avatarı
Ziyaretçi
Yaz tatillerimi her yıl değişik yerlerde yaparak güzel yurdumuzu tanımaya çalışırım.
.Gecen yaz ailemle birlikte tatilimizi Fethiye'de geçirdik. Tavsiye üzerine emekli öğretmenin işletiği çiğdem pansiyonda kaldıki.Sizin sitenizde gezerken tatil anılarımız tekrar canlandı. Bu anıları sizlerle paylaşmak isterim.
Temiz plajları tarihi yerleri ve doğal güzellikler hepsi FETHİYEDE... Ölüdeniz, kayaköy, Saklıkent, Yakapark, Tlos, Katrancı, Çalış, Samanlık Koyu, kelebelker vadisi.... Çalış plajına, Katrancı plajına ve günlüklü plajına ücretsiz servisle sık sık gittik. Saklıkent,ölüdeniz,12 adalar tekne turuna ve kelebekler vadisini pansiyonumuzun düzenlediği turlarla gittik.
Fethiye' nin henüz doğalığı bozulmamış. Beton yığını olmamış. Halkı Fethiye'ye gelenleri misafir olarak görüyor. Yardımsever.Fiyatlar uyğun. havasında nem fazla olmadığı için bunalmadan yaz sıcağında gezebiliyorsun.
Fethiye'yi sevdim. gezmeyi sevenlere tavsiye ederim