Arama

Dünya Kentleri: Cannes

Güncelleme: 15 Nisan 2011 Gösterim: 3.788 Cevap: 2
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
29 Ekim 2006       Mesaj #1
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
Lüks tatilin kalbi Cannes'da atıyor

Sponsorlu Bağlantılar
Fransa sahillerinin en 'tiki' kenti Cannes; dünya jet-set'inin bir numaralı tatil beldesi. Her adımda bir ünlüyle burun buruna geleceğiniz Cannes'da her gün bir festival havasında yaşanıyor.


19. aristokrasisinin potansiyel tatil yeri olarak keşfedilen Cannes; Akdeniz'in incisi olarak dünyanın en şık kalabalığını ve yatlarını ağırlıyor. 1939 yılından beri Cannes Film Festivali'ne ev sahipliği yapan şehir; lüks otelleri, restoranları, butikleri ve canlı gece hayatı ile Fransa'nın turizm gözbebeği olmaya devam ediyor.


HER GECE AYRI BİR EĞLENCE

Dünyanın en ünlü isimleri, Cannes'ı 'favori tatil yeri' olarak gösteriyorsa bunun elbet bir sebebi olmalı! Şehir yaz kış, sabahtan akşama kadar binlerce güzelliği bir arada sunuyor. Tarihi ve kültürel olanaklarının yanı sıra; canlı gece hayatı, plajları, restoranları ile Cannes, dünya jet-set'inin vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor. Her gecenin adeta bir festival gibi yaşandığı tatil beldesinde; casinolar, diskolar, piyano barlar, müzikaller dışında da sayısız eğlence alternatifi var.
Aklınızda Bulunsun

*
Cannes Film Festivali'ne ev sahipliği yapan Palais des Festivals'de (Festival Sarayı) dünyaca ünlü yıldızların el yazılarını görebilirsiniz.

*
Kendinize bir 'French Riviera Müze Geçişi' alarak Cote d'Azur bölgesinde bulunan yaklaşık 65 müzeye ücretsiz girebilirsiniz.

*
Le Suquet tepesinde bulunan Notre- Dame de l'Esperance Kilisesi'ne kadar yürüdüğünüzde; Cannes körfezine kuşbakışı bakabilirsiniz.

*
Öğle yemeği servisi de yapılan tekne turlarıyla; Saint Horonat Adası'ndaki tarihi manastırı ziyaret edebileceğiniz Lerins Adaları'na gidebilirsiniz.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen asla_asla_deme; 7 Haziran 2010 16:14
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
21 Aralık 2009       Mesaj #2
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
106 Cannes France
566 865 main f
Sponsorlu Bağlantılar

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
15 Nisan 2011       Mesaj #3
ener - avatarı
Ziyaretçi
Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi&MsXLabs
Cannes

Fransa'nın güneyinde, deniz kıyısında, her yıl uluslararası Cannes Film Festivali'nin yapıldığı turistik kent. Dinlence yerleri ve turistik tesisleri, özellikle kaplıcaları ve plajlarıyla da ünlüdür. Kentte birçok sanayi kuruluşu bulunmaktadır. Çelik, döküm fabrikaları, gemi yapım atölyeleri bunların başlıcalarıdır. Ayrıca uçak ve tekstil sanayiinin de geliştiği kentin nüfusu 72.787'dir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

19 Mayıs 2018 / Misafir Sanat
4 Eylül 2010 / ener Turizm
4 Eylül 2010 / ener Turizm
4 Eylül 2010 / ener Turizm
4 Eylül 2010 / ener Turizm