Arama

Dünya Kentleri: Hollywood

Güncelleme: 27 Haziran 2012 Gösterim: 1.595 Cevap: 1
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
29 Haziran 2008       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Hollywood

Sponsorlu Bağlantılar

250px Hollywood
Hollywood'dan Sevgiler


Hollywood, (okunuşu → Holivud ) Amerika Birleşik Devletlerinin Kaliforniyaeyaletinde bulunan Los Angeles kentinin bir bölgesidir. Kent merkezinin kuzeybatısında yer alır. Sinema stüdyolarının ve film yıldızlarının oturduğu evlerin bu bölgede yoğunlaşmasından dolayı Hollywood Amerikan sinema endüstrisiyle özdeşleşmiştir.
ABD'de yapılan ilk filmler New York kenti civarında çekilmişti. 1900 yıllarına doğru Kaliforniya'da ilk filmler yapılmaya başlandı. Kaliforniya'nın tercih nedeni daha güzel bir havaya ve açık alanlara sahip olmasıydı. Ayrıca bir diğer nedeni de ünlü buluşçu Thomas Edison'a sinema konusundaki patentlerinden dolayı ödeme yapmaktan kaçınmaktı. Thomas Edison sinema dalındaki birçok patent haklarını elinde bulunduruyordu. New York bölgesinde Edison'un avukatlarına ödeme yapmamak mümkün değildi. Kaliforniya'da Edison'un avukatlarının etkisi azdı ve gerekirse Hollywood'un Meksika sınırına yakınlığından dolayı polisten kaçarak Meksika'da saklanmak mümkündü.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Mavi Peri - avatarı
Mavi Peri
Ziyaretçi
27 Haziran 2012       Mesaj #2
Mavi Peri - avatarı
Ziyaretçi
Hollywood

Sponsorlu Bağlantılar
Kaliforniya'da (ABD) Los Angeles kentinin kuzeybatısında dünya sinema ve televizyon sanayiinin merkezi konumundaki kent. Kuzeyde Santa Monica Dağları'na, batıda ünlü aktörlerin semti Beverly Hills'e uzanır. Sunset Boulevard'ın bir bölümü çok sayıda motelleri ve tiyatro ajanslarıyla bilinir. İlk film çalışmaları 1908'de başladı. Bundan sonra dev bir hızla gelişen Hollywood, sinema alanında en büyük atılımların gerçekleştirildiği alan oldu. Televizyon olayına kendini uyarlamasını bilen Hollywood, günümüzde sinema denince akla ilk gelen adlardan biridir. Nüfusu 120.940'tır (1986).

MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi

Benzer Konular

28 Mart 2010 / recruit87 Sanat
9 Temmuz 2008 / Misafir Müzik ww
28 Haziran 2011 / Jumong Turizm