Arama

Dünya Kentleri: Ottawa

Güncelleme: 9 Haziran 2012 Gösterim: 1.341 Cevap: 1
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
14 Kasım 2008       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Kanada'nın başkentidir. Ontario eyaletinin güneydoğusunda, Ottawa Irmağı' nın güney kıyısında, bu ırmağın Rideau Irmağı'yla birleştiği noktanın yakınında kurulu­dur. Rideau Kanalı'nın batısında, Ottawa Irmağı'na tepeden bakan kayalık bir alanda 48 metre yükseklikte, yeşil bakır çatılı, boz taştan görkemli bir yapı olan parlamento binası ve 90 metre yükseklikteki Banş Kulesi yer alır. Burada, savaş şehitlerinin anısına düzenlenmiş 53 canlı bir oda vardır.
Kentin yerel meclisi Ontario Meclisi'ne ve Kanada Avam Kamarası'na göndereceği üye­leri seçer. Kanada Parlamentosu Ottawa'da-dır; Kanada genel valisi de Ottawa'da yaşar.
Sponsorlu Bağlantılar
Ottawa önemli bir sanat ve kültür merkezi­dir. Kentte tiyatro ve opera salonlanyla Ulu­sal Sanatlar Merkezi, çeşitli müzeler, sanat galerileri, iki katedral, darphane, gözlemevi, Ulusal Kütüphane, binlerce bitki türünün yer aldığı, Kanada'nın en eski botanik bahçesi vardır. Kentin üç üniversitesinden Ottawa ve St. Paul'da Fransızca ve İngilizce, Carleton Üniversitesi'ndeyse yalnızca İngilizce eğitim yapılır. Parklar Ottawa'nin güzelliğini artırır. Kentin güneyindeki yüksek bölgede uluslar­arası bir havalimanı bulunur.Ottawa'da kâğıt hamuru ve kâğıttan başka çeşitli ürünler üretilir. Fabrikalar için gereken elektrik enerjisi Ottawa Irmağı'ndan "elde edilir.
Bugünkü Ottawa kentinin bulunduğu bölgeye ilk gelen Avrupalı'nın Samuel de Champlain olduğu sanılmaktadır (1613). Ot­tawa Irmağı'nın kuzey kıyısındaki ilk yerle­şimler 1800'de kurulmaya başlanmıştır.
İngilizler'in Ontario Gölü ile Ottawa Irma-ğı'nı birbirine bağlamak için açtığı Rideau Kanalı 1832'de tamamlandı. Bu olay yöreye yerleşimi hızlandırdı. Kanalın kuzey ucunda kurulan Bytown adlı köy kereste ve kürk ticaretiyle gelişti. 1855'te köye, bölgede yaşa­mış bir Yerli kabilesinden esinlenilerek Otta-wa adı verildi.Toronto ile Québec ve Montreal ile King­ston arasındaki siyasal çekişmeler yüzünden Kraliçe Victoria, 1858'de bugünkü Québec ve Ontario'dan oluşan Kanada eyaletinin baş­kenti olarak Ottawa'yi seçti. 1867'de Kanada Dominyonu oluşturulduğunda Ottawa baş­kent oldu.Ottawa'mn nüfusu 300.763'tür (1986).

MsxLabs & TemelBritannica

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
9 Haziran 2012       Mesaj #2
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Ottowa
MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi
Sponsorlu Bağlantılar

Ontario eyaletinde kent, Kanada'nın federal başkentidir. Ottawa Irmağı ve Rideau Kanalı kıyısında, birkaç tepe üzerinde kurulmuştur. Nüfusu 582.000, çevresiyle birlikte 777.000'dir (1995). Matbaacılık, ağaç ve besin maddeleri endüstrileri kurulmuştur. 1854'e kadar Bytown adını taşıyordu.

theMira

Benzer Konular

8 Mayıs 2009 / HipHopRocK Taslak Konular
4 Eylül 2010 / ener Turizm
4 Eylül 2010 / ener Turizm
4 Eylül 2010 / ener Turizm
4 Eylül 2010 / ener Turizm