Arama

Dünya Kentleri: Plymouth

Güncelleme: 9 Haziran 2010 Gösterim: 1.613 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
4 Eylül 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Plymouth - İngiltere

Sponsorlu Bağlantılar
englandplymouth

Plymouth, İngiltere'nin Devon ilindeki şehirlerinden birisidir.
En önemli liman kentlerinde birisidir. Plymouth Limanında, aynı zamanda İngiliz Kraliyet Deniz Kuvvetlerine ait gemiler de demirler.

Nüfusu yaklaşık 250.000 civarındadır. Birleşik Krallık'a ait askeri bir üst bulunmaktadır. Amerika kıtasını keşfetmek için yola çıkan Mayflower gemisi ilk Plymouth limanından kalkmıştır ve şehrin dört bir yanında Mayflower ismine sıkça rastlanır. İkinci Dünya Savaşı sırasında, Almanya'nın büyük hava saldırıları sonucu yerle bir olan şehir, savaştan sonra tekrar inşa edilmiştir. İngilizce dil eğitimi için yaz ayları boyunca dünyanın dört bir yanında öğrenci gelir. En büyük göçmen grupları Polonyalılar, Çekler ve Kıbrıslılar'dır (Rumlar). Uluslararası bir havalimanı bulunmayan şehirde sadece iç hat uçuşları için kullanılan küçük bir havalimanı vardır. Yapılan uluslararası uçuşlar sadece İrlanda'ya gerçekleşmektedir.

Şehrin ülkeyle olan bağlantıları otoyollar ve hızlı tren ağlarıdır. Ayrıca Fransa'ya ve İspanya'ya feribot seferleri düzenlenmektedir.

Bir boğaz içine kurulu olan Plymouth şehri, Plym ve Tamar Nehirleri arasında yer alır. Tamar Köprüsü ile Cornwall eyaletine bağlanmaktadır. Genellikle iklimi soğuk yada ılımandır ve yılın büyük bölümü hava yağışlı yada bulutludur.

Plymouth Üniversitesi İngiltere'nin en önemli üniversitelerinden biridir ve ülke çapında listenin başlarında yer alır. Plymouth şehri İngiltere çapında alım gücünün az fakat gereksinim duyulan çoğu şeyin ülke geneline göre daha pahalı olduğu bir şehirdir. Endüstriel bir şehirden çok daha fazla turistik bir şehirdir. Tarihi kaleleri ve Barbican kıyısına kurulu Smeaton's Tower'la ünlüdür.

Plymouuth II. Dünya Savaşı^ndaki hava saldırıları sırasında ağır hasar görmesine rağmen, günümüzde İngiltere'nin önde gelen kültür, alışveriş ve ticaret merkezlerindendir.


Kaynak: Vikipedi, MsXLabs

plymouth

800pxriverplymengland

Plym Nehri

Son düzenleyen asla_asla_deme; 9 Haziran 2010 13:45

Benzer Konular

20 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular
22 Şubat 2014 / Zopir Turizm
8 Şubat 2014 / Jumong Turizm
1 Eylül 2010 / LaSalle Taslak Konular
1 Eylül 2010 / Daisy-BT Turizm