Arama

Türkiye'deki Plajlar - Sarımsaklı Plajları

Güncelleme: 2 Kasım 2009 Gösterim: 19.604 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Kasım 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Türkiye'deki Plajlar - Sarımsaklı Plajları

Sponsorlu Bağlantılar
sarimsakli

Sarımsaklı Plajları, Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde bulunmaktadır.
İlçe merkezine 8 km uzaklıktadır. 7 km uzunluğunda ve 100 m eninde bir kumsalı olan plaj, birçok konaklama tesisine, kafeteryaya özellikle deniz mahsulleri satan restoranlara ve gazinolara sahiptir. Devamındaki Şahinkaya (Badavut) plajı ince ve temiz kuma sahiptir.
Türkiye'nin en ünlü plajlarından olan Sarımsaklı Plajı. İnce kumu, sığ denizi ile bilinir. Yaz aylarında deniz suyu sıcaklığı 25 dereceye kadar çıkar.

Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’ndeki dünyaca ünlü Sarımsaklı plajları bu yıl (2009), Bulgaristan, Sırbistan, Makedonya ve Polonya’dan gelen yaklaşık 50 bin turisti ağırladı.
Sezon boyunca Balkan ülkelerinden gelen turistlerin akınına uğrayan beldedeki Otellerin yetkilileri, bu yıl Sarımsaklı plajlarının rekor sayıda yabancı turist ağırladığını belirterek “Otellerimize 20 bini Bulgaristan uyruklu olmak üzere, Sırp, Makedon ve Polonyalı turistler akın etti. 6 Ekim’e kadar da doluyuz. 6 Ekim’den sonra da hedefimiz, önümüzdeki yaz sezonunda, mevcut turistlerin yanı sıra Kazakistan’dan da turist ağırlamak” diye konuştu. İlçedeki turistik tesislerde doluluk oranının yüzde 90’ların üzerinde olduğu ve kasım ayının ortalarına kadar rezervasyonların sürdüğü belirtildi.

Kaynak: Vikipedi
sarimsakli9




Benzer Konular

2 Kasım 2009 / Daisy-BT Turizm
15 Mayıs 2011 / Jumong Turizm