Arama

Türkiye'deki Kanyonlar - Sapadere Kanyonu

Güncelleme: 3 Nisan 2016 Gösterim: 1.386 Cevap: 0
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
3 Nisan 2016       Mesaj #1
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Sapadere Kanyonu

Sponsorlu Bağlantılar

Türkiye'deki Kanyonlar - Sapadere Kanyonu

Sapadere kanyonu kuzey doğu yönünde alanyaya 44km , Antalya'ya da 179 km uzaklıktadır.Cografik kordinatları 36° 30' 21 derece 32° 17' 43 derece doğudur.sapadere kanyonu yakın zamana kadar ismiyle doğru orantılı olarak sadece yerliler tarfından bilinen saklı bir hazineydi.alanyadaki alternative turizim çalışmalarına paralel olarak, Alanya kaymakamlığının ve yerli müteşebbislerin büyük katkılarıyla 2008 yılında turizme açılmıştır.

Bir doğa harikası olan sapadere kanyonu kuzey doğu yönünde alanyaya 44,antalyayada 179 km uzaklıktadır.cografik kordinatları 36° 30' 21 derece kuzey, 32° 17' 43 derece doğudur.sapadere kanyonu yakın zamana kadar ismiyle doğru orantılı olarak sadece yerliler tarfından bilinen saklı bir hazineydi.alanyadaki alternative turizim çalışmalarına paralel olarak,alanya kaymakamlığının ve yerli müteşebbislerin büyük katkılarıyla 2008 yılının ortalarında turizme açılmıştır.

Sapadere canyonu 360 mt uzunluğunda,400 metre yüksekliğindedir.canyon suyun,rüzgarın ve yer hareketlerinin kayaları şekillendirmesiyle yüzlerce yılda oluşmuştur.ziyaretçilerin gezmelerini kolaylaştırmak için 350 mt uzunluğunda tahta ve çelikten doğal çevreye uyumlu yürüyüş platformu yapılmıştır.

Kanyon boyunca,birbirinden ilginç ağaçlar,çeşitli şekil ve büyüklükteki şelaleler,sanki bir doğa sergisinde ziyeretçilerine kendilerini göstermek için dizilirler.tertemiz havası,kayalıkların üzerinden fışırdayıp çoşan tukuaz ,mavi suyun sesi insan ruhuna dinlendirici ve ferahlatıcı etki yapar.suyun hayat demek olduğun bize tekrar hatırlatır. Kanyonun en can alıcı noktası en sonda bulunan etkileyici büyük şelaledir.burası kanyon boyunca elini deklanşörden elini çekmeye fırsat bulamayan fotoğraf severlerin favori noktasıdır.yaz günlerinde sıcaktan bunaldı iseniz serinlemek için şelalenin altındaki doğal havuza derin bir dalış yapabilirsiniz.ama suyun buz gibi olduğuna hatırlatmakta yarar var.suyun sıcaklığı yıl boyunca 0-12 °C aralığında değişmektedir. özellikle sıcak yaz günlerinde sapaderede kendinizi deniz kenarından çok farklı bir atmosferde hissedersiniz.toros dağlarının eteklerindeki bu su cennetinde yaşamın getirdiği stresten ve yorgunluktan bunalan ruhunuz nefes alır.

kanyonun hemen yanında kapalı yerleri doğaya uygun ahşaptan,akan suyun gücünden kendi elektiriğini üreten şirin bir kır restaurantı vardır.restaurantın hemen yanı başında bulunan havuzdan temin edilen taze alabalıklarıyla ve tavuk ızgarasıyla kanyon ziyaretçilerinin ve tur oparatorlerinin uğrak mekanıdır.restaurant çalışanları sapadere köyünden olup misafirperver ve kibardırlar.bizde sapadereye gezi düzeleyen en tecrübeli tur acentalarından biri olarak müşterilerimizin memnunuyetini göz önünde tutarak turlarımızda öğlen yemeğimizi burada yemekteyiz.

sapadere son yıllarda çok populer olup 200 binin üzerinde kişi tarafından ziyeret edilmiştir.kanyon bütün yıl boyunca açıktır.turlarımız bütün yıl boyunca devam etmektedir.kanyon girişi ücretli 4 tl dir(2012). sapadere kanyonunu alanya turizmine kazandıran alanya kaymakamlığına,yerel yönetim başkanlarına tüm emeği geçenlere ve sapadereli müteşebbis sayın Osman Yılmaza teşekkür ederiz...


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

30 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Türkiye Coğrafyası
3 Nisan 2016 / Baturalp Türkiye Coğrafyası
3 Nisan 2016 / Baturalp Türkiye Coğrafyası