Geçen hafta bir mesajlaşma sırasında tanıştık..Kendisi en ciddi ve anlamlı mesajlarına esprili yorumlar yazmama gülümseyen

olgun bir tavırla karşılık verdiği için ilgimi çekti .Özel mesajlaşmalarımızda da yaşlarımız birbirine yakın olmasına karşın olgunluğuyla ve zarif sözcük seçimiyle benim kendimi yaramaz çocuk gibi hissetmeme yol açtı ...Ama bu olgunluk ve ciddiyet kesinlikle karşısındaki insana verdiği değer ve önem ile kendi içindeki sıcaklığı hissettiren çok hoş bir olgunluk ve ciddiyet.
Genelde ben olgun ,ciddi ,saygılı gibi tanımlarla anılan kişilerden çekinirim çünkü onlarla zor iletişim kuracağımı düşünürüm(neden

acaba )ama siyah lale de buna ek olarak hoşgörü ve mizahi bir zarafet de olduğu için onunla mesajlaşırken biraz daha ölçülü davranmaya çalışmak dışında hiç bu tür bir çekincem olmadı.Bu müthiş kimyayı nasıl yaratabildiğini insan merak ediyor

.Kendisi tüm kişiliği ile yumuşak güzel içimi ve kendine özgü tadı aroması vs olan daha sofistike gold kahveleri

andırıyor ,Ben kendimi ekspresso olarak tanımlarsam durum anlaşılır
..aslında benim ekspressoluğum ile ayaküstü kafein almak için içilen ama çikolata vs ile tatlandırılan zıpır instant kahveliğim bazen karışıyor ..

.....

...giderek kahve reklamına benzeyen bu metaforları taşmadan kapatıyor ...

ve...
aslında siyah lalenin içinden haykıran
"hayır, ben bakır cezvede ağır közde pişmiş türk kahvesiyim" isyanlarını duymazdan geliyor

...(napiim ağzımdan gold çıktı bi kere-hem bu benim metaforum ,sonra o kendi metaforunda kendini isterse kakuleli kahve bilem yapabilir

)
...neskafe ya da bir başka firma sponsor olmaya kalkmadan önce

-hayırlısıyla -kaçıyorum ...bi konu bu kadar dağıtılır işte .. neyse

kahveye benzetilmekten rahatsız olmamanı umar ...yine de en sevdiğim

şeye

benzettiğim için beni affedeceğini

düşünerek hoşgörüne sığınırım
..çağrışımlar :siyah ve lale sözcüklerinin her nedense kafamda- uzamış kafein yokluğu ile

-birleşerek yarattığı kombinasyon ..
serbest çağrışımın azizlikleri

olgun ,sıcak ,siyah ,keyifli ,aromatik (mizah) bileşimi bir araya gelince sanırım böyle oldu
not :daha sırada heidi

var ..ama senin iznine bağlı anlatıp anlatmamam..
Bu mesaja
sponsor olmuştur