Arama

HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program

Güncelleme: 11 Aralık 2013 Gösterim: 8.035 Cevap: 4
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
29 Şubat 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
HAARP / High Frequency Active Auroral Research Program

haarp2
Sponsorlu Bağlantılar
HAARP sisteminin bir parçası, Sanford Dağı'nın doğu etekleri

Kısa adı HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) olan ve ABD tarafından İyonosfer'in özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska'da sürdürülen çalışmadır. İlk kez Sırp asıllı Amerikalı bilimadamı Nikola Tesla tarafından ortaya atılmış bir fikirdir.
Bu projenin hayata geçirilmemesi için birçok ülkede kampanyalar olmuştur. Çünkü HAARP projesi iklim kontrol ve yapay deprem silahı olarak kullanılabilme iddialarından dolayı çok tartışmalı bir konu halini almıştır.
HAARP, Pentagon'un kontrolünde ve ABD ordusunun hizmetinde olan önemli bir projedir. Alaska'daki merkezde şu anda, yüksek frekansta radyo sinyali yayımlayabilen toplam 48 adet anten bulunmaktadır. Bunların yanısıra, çok yüksek frekanstaki sinyallerle ilgili çalışmalarda kullanılacak olan bir radarın yapılması da planlanmaktadır.
HAARP projesi kapsamında, iyonosferin ısıtılması yoluyla ELF (çok düşük frekans) dalgaları da üretilmektedir.
Elektromanyetik dalgalar üzerine birçok deneyin yapıldığı bu alan uçaklar için çok tehlikelidir. Bu yüzden HAARP tesislerinde, uçak kontrol sistemi kurulmuştur. Herhangi bir uçağın yaklaşması durumunda antenlerin faaliyetleri otomatik olarak durdurulmaktadırlar.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
1 Mart 2008       Mesaj #2
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
H.A.A.R.P / High Frequency Active Auroral Research Program
haarptp4

Sponsorlu Bağlantılar

Bu harfler, ABD’nin en gizli askeri projelerinden biri olan “High Frequency Active Auroral Research Program” isminin baş harfleri... Adından görüldüğü gibi yüksek frekansla ilgili bir program.


Bu proje 6 yıldan beri, Alaska’da Gakona askeri üssü yakınlarında, ABD Hava ve Deniz Kuvvetleri’nce gerçekleştiriliyor. Resmi amacı, İyonosfer’de araştırma yapmak. Bu projenin gerçekleşmesinde üç Amerikan şirketi ARCO, Raytheon ve E-Sistemleri, önemli rol oynadı ve hâlâ oynuyor..

Amerikalı askeri yetkililere göre, HAARP şunları gerçekleştirecek:

1-Atmosferdeki termonükleer araçların elektromanyetik vuruşlarını değiştirmek,

2-Denizaltılarla haberleşmeyi kolaylaştırmak,

3-Radar sistemlerini son derece geliştirmek,

4-Çok büyük bir bölgede, ABD ordusu dışında tüm haberleşmeyi durdurmak,

5-EMass ve Cray bilgisayarları ile ortaklaşa, toprağın altını çok derinlere kadar incelemek,

6-Büyük alanlarda petrol, doğalgaz ve mineralleri tespit etmek,

7-Cruise füzeleri gibi her türlü saldırı silahı ve uçağı havada imha etmek.

Bu projeye karşıt olan Amerikalı bilimadamları da var. Bunun son derece tehlikeli olduğunu savunuyorlar. Çünkü, onlara göre, HAARP öylesine bir güç haline gelebilir ki, elinde tutan dünyanın tartışmasız hakimi olur.

Projenin karşıtlarından biri olan, ülkenin en ünlü jeofizikçilerinden Prof.Gordon J.F.MacDonald’e göre, elektromanyetik teknoloji bakın daha neler yapabilir:

1-İklimleri değiştirebilir,

2-Kutupları eritebilir veya yerinden oynatabilir,

3-Ozon tabakası ile oynayabilir,

4-Deprem yaratabilir,

5-Okyanus dalgalarını kontrol edebilir,

6-Dünyanın enerji alanları ile oynayarak, insan beynini kontrol altına alabilir,

7-Radyasyon yaymayan termonükleer patlama oluşturabilir...

Bunlar yapabildiklerinin sadece bir kısmı.. Dehşet değil mi?

Ancak, Amerika Hava Kuvvetleri, iklimlerin kontrolünü amaçlayan “Spacecast 2020” projesi ile ilgili olarak “Çevreyi değiştirme teknikleri ile bir başka ülkeyi yok etmek veya zarara uğratmak yasaktır” açıklamasını da yapmış durumda...

Bu proje çok küçük sinyallerle çok büyük enerjileri kontrol etme mantığı üzerine kurulduğuna göre, Zbigniev Brezinski’nin 1970’lerde sözünü ettiği “İlerki yıllarda teknolojiye bağlı daha kontrollü bir toplum olacağı ve elitlerin bu imkanı kullanacağı” cümlesi sanki gerçek oluyor...

ABD eski Başkanı George Bush, “Yeni Dünya Düzeni” cümlesini kullanırken, acaba sadece, siyasi anlamda mı bunu söyledi?

Sizce HAARP ile ilgili bir başka ilginç şeyi anlatalım... Bu konuda Web’de açılan sayfalar, buradaki konuşmalar, gelen bilgiler, tartışılan konular sık sık esrarengiz eller tarafından silinip yok ediliyor. HAARP, bu konuyu inceleyenlere göre, 1994 yılından bu yana, en çok sansüre uğrayan konu durumunda...

Bir de bu konuda yazılmış olan ve adını çok ilginç bulduğumuz bir kitaptan söz edelim:

“Angels D’ont with HAARP..”

HAARP tartışması ABD’de daha çok uzun süreceğe benziyor.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
15 Mart 2008       Mesaj #3
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
HAARP / High Frequency Active Auroral Research Program
Haarp5
HAARP Nedir?
HAARP, HF’da yüksek enerji çıkışları ile iyonosferin ısıtılması ve burada bir takım değişimler yapılarak etkilerinin incelenmesi için başlatılmış bir projedir. Kullanılan frekans aralığı 2.8-10MHz arasıdır, çıkış gücü ise resmi kaynaklarda 3.6 Gigawatt olarak belirtilmesine karşılık 10 Gigawatt’a çıkarılabileceği açıklanmaktadır. Bu enerji dünyadaki en büyük radyo vericisi ünvanını kazandırmaktadır. Merkezin 1 saat boyunca çalıştırılması durumunda Hiroşima atılan atom bombası kadar enerji ortaya çıkaracağı hesaplanmıştır. Fakat bu merkezin yılda 4-5 kere ve sürekli olmayıp vuruş modunda (seri ve güçlü atışlar üretme) ile çalışacağı bildirilmektedir.(Bahse konu enerjinin aslında ne kadar tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini göstermek için bu örnek verilmiştir)


HAARP’ın Yeri ve Projeyi Gerçekleştirenler Kimler?
HAARP, çok ilginç bir yerde konuşlanmıştır, Alaska Gakona. Gakona’da askeri üstün yakınlarında ve kimsenin girmediği özel bir alanda tesis kurulmuştur. Niçin burası seçilmiştir? İki temel amacı vardır. Birincisi Alaska dünyadaki elektromanyetik kuşakların özel bir kesişim bölgesinde bulunmaktadır. Dünyanın elektromanyetik alanlarına müdahale edebilmek için en iyi yerdir. İkincisi ise insanlardan uzak, korunması kolay ve gözlerden mümkün olduğunca uzak bir yer olmasıdır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
LostChaos - avatarı
LostChaos
Ziyaretçi
21 Kasım 2011       Mesaj #4
LostChaos - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar İlk Önce Size birşey Söylemek İstiyorum.Van Depremini Hepimiz biliyoruz;Bu Van depreminin
'HAARP' denilen projeyle bir bağıntı olup olmadığı hakkında bir şüphe ortaya çıktı ve eğer doğruysa ne yazıkki hiç iyi olmayacak.ABD sağa sola deprem yağdıracak...

-----------------------

Önceki yazımda HAARP projesi hakkında genel bazı bilgileri verdikten sonra konuyla ilgili öne çıkan komplo teorilerini aktarmıştım. Bu yazıda ise biraz daha somut verilere göz atıp sonucu değerlendireceğiz.

İlk yazıda öne çıkan komplo teorilerinden biri bu projenin uygulamalarından birinin 1999'daki büyük Marmara depremini tetiklemesiydi. Böyle bir bilgiyi resmi makamlara doğrulatmak onlardan "Evet, uzaylılar gerçekten var," açıklamasını yapmalarını beklemek gibi birşey olur. Ancak belirttiğim gibi eğer bu teori doğru ise dönemin üst düzey Türk yöneticilerinden bazıları bu konuyla ilgili yüzeysel de olsa bazı bilgilere vakıf. Yani ne olduğunu bilmedikleri bir deneyin 17 Ağustos gecesi Marmara'da denendiğini biliyor olabilirler. Tıpkı bazı tanıkların olay gecesi Marmara Denizi'nde ateş topu gördüklerini iddia etmeleri gibi bir gün bu siyasetçiler de anılarında deneyle ilgili duyumlarını kaleme alabilirler. Kim bilebilir ki? Ama bilinen birşey var ki HAARP'ın resmi internet sitesinde paylaştığı günlük ölçüm sonuçları sayfasında 17 Ağustos gününe ait bir kaydın olmaması. Bu sayfada (http://maestro.haarp.alaska.edu/cgi-bin/scmag/disp-scmag.cgi?date=19990817&Bx=on) "Previous Day" ya da "Next Day"e tıklarsanız diğer günlerin sonuçları arasında gezintiye çıkabilirsiniz. Ama linkini verdiğim 17 Ağustos günü için "No data available on 17 Aug 1999" ("17 Ağustos 1999 için veri yok") notunu görebilirsiniz. Sadece bir tesadüf olabilir tabii. Yine de ilginç olduğu için paylaşmak istedim.

Yine ilginç birşey: Her ne kadar HAARP ordu için operasyonel bir birim olmadığını ve üniversite ve özel sektör çalışmaları için kullanıldığını kendi internet sayfasında açıklıyor olsa da Google Maps'ten bakıldığında araştırma merkezi gösterilmiyor, sadece üstü gri renkte taralı bir alan olarak görünüyor. Bu da bize UFO'larla gündeme gelmiş dünyaca ünlü Area 51'ı hatırlatıyor. Tıpkı Area 51 gibi ABD için stratejik üslerin görüntüleri Google Maps gibi uygulamalarda sansürleniyor. Bu da bana atasözlerimizden birini hatırlattı: Ateş olmayan yerden duman çıkmaz! (Kendiniz görmek için Google Maps'in arama çubuğuna "Haarp, Gakona, Alaska, Amerika Birleşik Devletleri" girdisini yazıp aratabilirsiniz.)

Bir başka gerçeğe geçmeden önce internette karşılaştığım yeni bir bilgiyi paylaşmak isterim. Aslında yukarıdaki harita hikayenin efsaneler bölümünün bir parçası olmalıydı ama bulmuşken paylaşmak istedim. Komplo teorilerinin bir ucu da Dünya üstünde çeşitli noktalarda bu merkezin benzerlerinin bulunduğunu ve Alaska'dakinin tek olmadığını iddia ediyor. Haritada da bu yerler gösterilmiş.

Neyse, bir başka anektoda geçmek istiyorum: Dönemin ABD Savunma Bakanı genel sekreteri William Cohen, 28 Nisan 1997'de Georgia Üniversitesi'nde "Terörizm, Kitle İmha Silahları, Kitlesel İmha ve ABD Stratejisi" konferansında şöyle demiş:
... Bazılarının; elektromanyetik dalgalar yolu ile iklimleri değiştirme, depremler yaratabilme, volkanları harekete geçirebilme yeteneğine sahip silahlar geliştirdiğini biliyoruz...
Belki sayın sekreter bu açıklama ile Rusya'yı kast ederek benzer konularda çalışma hakkına sahip olduklarını ifade etmek istemiş olabilir.

Peki, HAARP'ın bu iddialara dair resmi bir açıklaması var mı? Evet, kendi sitesinde sıkça sorulan sorular başlığında buna benzer sorulara yanıtlar vermiş. Bu yanıtları özet halinde derleyecek olursak:

1. HAARP gizli bir proje değildir.

2. HF transmitter yılda birkaç kez ve bir iki haftalık periyotlar dahilinde çalıştırılıyor.

3. Araştırma merkezi çok çeşitli kuruluşların denetimi altında ve bunlardan ikisi ABD donanması ve hava kuvvetleri.

4. HAARP'tan salınan enerjinin frekansı atmosferin troposfer ya da stratosfer tabakalarınca absorplanabilecek aralığın dışında olduğundan hava durumunu etkilemez.

5. Güneş tarafından doğal olarak oluşturulan iyonosferik fırtınalar iklimi etkilemediği için HAARP'ın bu tabakadaki etkisinin bu düzeyde olması da (iklimleri değiştirebilecek düzeyde) mümkün değildir.

6. HAARP'ın etkisi doğal günlük değişimlerin yanında çok küçük kaldığından iyonosfer tabakasını delmesi de mümkün değildir.

7. Denetlemeler sonucunda HAARP'ın en yakın yerleşim bölgelerinde bile elektromanyetik alanlar oluşturmak suretiyle sağlığa zararlı bir etkisinin olmadığı tespit edilmiştir.

8. Sadece yakın bölgelerde radyo frekansına karışma söz konusu olabilir.

9. HAARP, askeri amaçlar için dizayn edilmiş bir operasyonel sistem değildir.

Yukarıda yer alan resmi açıklamaları komplo teorilerinin yer aldığı diğer yayın organlarında veya başka bir yerde bulmanız pek olası değil. Bilgiyi kaynağından alıp Türkçe'ye çevirip okuyucularımıza aktarmak istedim. Böylece iddiaların odağı olan kurumun açıklamalarını da paylaşmış oluyorum.

Bu yazı dizisinde az kişi tarafından bilinen bir komplo teorisini her iki yönüyle (efsaneler ve gerçekler) gündemimize taşımak istedim. Her ne kadar bazı insanlar böyle iddiaları saçma bulma eğilimindeyken bazıları da sapkınlık derecesinde peşinden koşuyor olsa da benim amacım bu ilginç konuda biraz araştırma yapmak ve sonuçlarını sizinle paylaşmaktı. Ne kadarının efsane, ne kadarının gerçek olduğuna karar verecek ise siz okuyucularsınız.
CxNight - avatarı
CxNight
Ziyaretçi
11 Aralık 2013       Mesaj #5
CxNight - avatarı
Ziyaretçi


H.A.A.R.P NEDİR DÜNYANIN BAŞINA GELECEK YENİ BİR BELADIR
DURDUĞUNUZ YERDE KAFAYI YİYORSANIZ KENDİNİZİ HASTA VEYA TUHAF HİSSDEİYORSANIZ SUCLUSU A.B.D VE RUSYADIR KUVVETLİ ELEKTROMAGNETİK ALANLA OYNAMAYA BAŞLADILAR
NE PATRONA NE HOCANIZA NE EVDEKİLERE NE ÇEVRENİZDEKİLERE KIZMAYIN 100 ADET ELEKTRİK AMPULU 40 KM UZAKTAN YANIYORSA İNSAN BEYNİ BU ENERJİ KARŞISINDA KİMBİLİR NE SORUNLAR YAŞIYORDUR
TAKMAYIN KAFANIZA KORUNMA YOLLARINI ARAŞTIRIN
EN KUVVETLİSİ MANEVİ ZIRHDIR HİÇ BİR TEKNOLOJİ GEÇEMEZ

NICOLA TESLA adlı bilim adamının araştırmalarının, başlangıç noktasını oluşturduğu teknolojidir. basitçe tesla, atmosfere bir manyetik dalga göndermiş ve bunun çok daha güçlü bir enerji olarak döndüğünü görmüştür. fakat tesla bunu insanlığın iyiliği için kullanmak istemiştir, 40km den 100 ampulu kablosuz yakması ve elektriğe meydan okuması, büyük şirketleri tedirgin etmiş ve tesla beş parasız ölmüştür. haarp şu an rusya ve amerika elinde büyük bir güçtür, en önnemli becerileri arasında;
- hava koşullarını yönetmek
- deprem oluşturmak
- insan beynini etkilemek
- dünyanın diğer ucundaki cihazları etkisiz hale getirmek, vardır.


Not: Eğer HAARP yok diyorsan;
"Gerçekten onlar düzenlerini kurmuşlardı.Halbuki dağları oynatacak olsa bile bu düzenleri hep Allah'ın elindeydi."
İbrahim suresi 46.Ayet
Bu projenin adı H(igh) Frequency A(ctive) A(uroral) R(esearch) P(rogram).
Türkçesi; Yüksek Frekans Auroral Araştırma Programı.
‘Auroral nedir yahu?’ derseniz,HAARP uygulanırken meydana gelen şu ışımalar kastediliyor olsa gerek çünkü Auroral'in sözlük anlamları arasında kutuplarda geceleri görülen renkli ve hareket eden ışıklar.Işte bu ışımalar kutup olmayan yerlerde de meydana gelmeye başladı.


HAARP,Nikola Tesla’nın bulmuş olduğu bir deprem aleti.Tabi bunu geliştirmek ABD’ye kalmış.Aslına bakarsanız Rusya’da Tesla’dan etkilenip 1976’da ‘Ağaçkakan’ projesini inşa etmiştir.Çalıştığı süre zarfında ABD’nin California eyaleti tarihinin en kurak yıllarını yaşamıştır.Bununla kalmayıp iklim değişikliği ve sellere de neden olmuştur.
Radyo dalgalarını inceleyen ABD hükümeti dalgaların Rusya’dan geldiğini fark edince, Rusya’yı iklimleri değiştirmekle suçlamıştır.Bu yüzden 1993 yılında Rusya’daki bu teklonoji durdurulmuştur.
İklimleri değiştirebilecek silahların varlığını kabul eden Birleşmiş Milletler iklim değişikliği için teklonoji üretiminin yasak olduğuna dair bir karar almıştır.

ABD’ye ait olan HAARP Projesi,İyonosfer’in özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska’da Gokana askeri üssü yakınlarında ABD Kara ve Deniz kuvvetlerince gerçekleştirilmektedir.
‘İyonosfer nedir?’ diye soranlara: İyonosfer katman olarak üçüncü katmanda bulunur ve atmosferdeki gazların iyonlara ayrıldığı katmandır ki bu yüzden sıcaklık yüksektir.Özelliği ise; radyo dalgalarını yansıtmaktır.
‘Neden Alaska’daki Gokana askeri üssünde sürdülüyor bu çalışma?’ diye düşünüp araştırdığımda; Alaska’nın dünyadaki elektromanyetik kuşakların özel kesişim bölgesinde bulunduğu ve bu yüzden elektromanyetik alanlarına müdahale edebilmek için en iyi yer olmasından,ayrıca da korunmasının kolay ve gözlerden uzak olmasından dolayı tercih edildiği kanısına varıyorum.
‘Kendime ne gibi sonuçlar doğuruyor,ne işe yarıyor bu HAARP’ diye bir soru yöneltirsem de şu cevabı buluyorum:
1) İklim değişebilir.
2) Kutupları eritebilir ve yerinden oynatabilir.
3) Ozon tabakası ile oynanabilir.
4) Deprem yapılabilir.
5) Okyanus dalgalarını kontrol edebilir.
6) Dünyanın enerji alanları ile oynayarak,insan beyni kontrol altına alınabilir.
7) Radyasyon yaymayan termonükleer patlama oluşturulabilir.

Ve bunlar yapabildiklerinin sadece bir kısmı…

Ancak bana bu maddeler bir şeyi hatırlattı yahu… Küresel Isınma!
Yoksa böyle bir şey yok mu?

Bu sorununda cevabını araştırdım.Sonuç olarak ;
Dünya Su Konseyi Başkanı Loic Fauchan bir açıklama yapmış; ‘Küresel ısınma iddiasına bağlı olarak dünyanın kuraklaştığına dair somut bir veriye sahip olmadıklarına’dair bir açıklama… Bu varan bir.
Dünyanın en büyük hava durumu kanallarından Weather Channel’in kurucsu küresel ısınma tarihin en büyük yalanıdır demiştir. Bu varan iki.
İngiliz profosörler Stanley Feldman ile Vicant Marks’a göre kutuplar erimiyor,kutup ayıları yok olmuyor ve Maldivler sular altında kalmıyor. Bu da varan üç.
HAARP’a dair daha derinlere inersek;
Projenin resmi amacı İyonosfer’de araştırma yapmak(!) demiştik.
Amerikalı yetkililere göre HAARP’ın amacları;
1) Atmosferdeki termonükleer araçların elektromanyetik vuruşlarını değiştirmek.
2) Denizaltlarında haberleşmeyi kolaylaştırmak.
3) Radar sistemleri geliştirmek.
4) Çok büyük bir bölgede ABD Ordusu dışında tüm haberleşmeyi durdurabilmek.
5) Çok büyük alanlarda petrol,doğalgaz ve mineral kaynaklarını tespit etmek.
6) Cruise Füzeleri (Uçuş süresinin tamamında veya büyük bir kısmında normal bir uçak gibi uçan ama pilotu olmayan güdümlü silah sistemleri) gibi herher türlü saldırıda silahı ve uçakları havada imha etmek.

Ah ne kadar masum amaçlar bunlar.Birleşmiş Milletler ağabey güya izin vermiyor ya ne yapsın canlar.
Birde proje karşıtı bilim adamlarını araştırdığımda karşıma çıkan sonuca göre,HAARP öyle bir güç haline gelebilir ki,elinde tutan dünyanın tartışmasız hakimi olur.
Proje karşıtlarında biri olan ve dünyanın en ünlü Jeofizikçilerinden Prof. Gordon J.F MacDonald’a göre elektromanyetik daha neler yapabiliyor bir bakalım;
HAARP tesislerinde bulunan antenler sayesinde gökyüzüne elektromanyetik dalgalar veya enerji gönderilmekte, İyonosfer tabakasından geri yansıyan bu dalgalar veya enerji yeryüzünde bulunan bir alıcı anten tarafından emilmektedir.
Böylece alıcı antenlerin kurulduğu yerlerde istenilen afetler oluşturulmaktadır.
1997 yılında ABD Savunma Bakanı William Cohen,Georgi Üniversitesi’nde kurduğu cümlelere göz atarsak;
“…Bazılarının elektromanyetik dalgalar yolu ile iklimleri değiştirme,deprem yapabilme (yaratmak Allah’a mahsustur),volkanları harekete geçirme yeteneğine sahip silahlar geliştirdiğini biliyoruz.”
Zamanında Rusya, ABD’ye ‘Ağaçkakan’ açınca ABD’de Rusya’ya HAARP açtı.
Rusya’da hava sıcaklığı 40 dereceyi seyredince bilim adamları boğdurucu yazdan ABD’yi sorumlu tutmaya başladı.
Moskova Devlet Üniversitesi Fizik Fakültesi hocalarından Georgi Vasilyev, ABD’nin çalışmakta olduğu Alaska’daki HAARP İstasyonu’nu resmen Jeofizik ve Tektonik bir silah olarak tanımladı.
Vasilyev: “ HAARP çalıştırıldığı günden bu yana dünyanın değişik bölgelerinde iklim anormallikleri gözlenmeye başladı.Kar yağması gereken yerlerde güneş kavururken,Afrika’da kar yağışları gözlemlenmekte,bu tuhaf olgular genelde küresel ısınmaya fatura ediliyor.' demiştir.

HAARP kullanımının en büyük belirtisi,
Kutup olmayan bölgelerde kutup ışımalarına benzer gökkuşağımsı renkler ortaya çıkmaktadır.(Auroral)



ALH84001(Allan Hills 84001),(Antartika'nın Allan Hills bölgesinde ABD-Meteorit Avcıları Takımı tarafından bulunan bir gök taşıdır.) keşfinden sonra Başkan Bill Clinton, 7 Ağustos 1996'da verdiği bir basın toplantısında şöyle demiştir.
"Eğer bu keşif onaylanırsa, bilimin şimdiye dek dünyamızda perdesini açtığı en şaşırtıcı kavramlardan biri olacaktır.Tahmin edilebileceği gibi,olası etkiler geniş kapsamlı ve ürkütücüdür"
Evet bu durum oldukça ürkütücü! Dünyanın dengesiyle oynamak çok büyük sonuçlara neden olabilir.
Eğer arılar yeryüzünden kaybolursa insanın sadece dört yıl ömrü kalır.Doğal denge bu kadar hassastır!

Benzer Konular

29 Şubat 2012 / RuffRyders Oyunlar
1 Nisan 2012 / snackbloot Soru-Cevap
31 Temmuz 2011 / Teamoore Soru-Cevap
3 Ağustos 2016 / Nick_elodeon Şarkı Sözleri