Arama

Azazil Nedir?

Güncelleme: 17 Haziran 2014 Gösterim: 39.649 Cevap: 3
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
10 Temmuz 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
Azazil Nedir? Azazil Tanımı, Azazil Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Şeytanın birçok isminden biri.
Adem yaratılmadan öce adı azazil olan melek,cenabı hakka bütün benliğiyle itaat eder,bir kısım meleklere öğretmenlik ederdi.Allhu teala bir zaman ''ya azazil benden başkasına tapmayasın''buyurdu.
adem yaratıldığında diğer melekler ademe secde ederken o etmedi.zannettiki ademe itaat ederse allahtan başkasına itaat etmiş olur.halbu ki allahın emriyle secde eetseydi allaha secde etmiş olacağını bilemedi.yaraılışında telbis şaşırma ,yanlışa düşme huyu olduğundan yanıldı.bir adı iblis .huzurdan kovuldu
.
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
engin_ken - avatarı
engin_ken
Ziyaretçi
9 Şubat 2009       Mesaj #2
engin_ken - avatarı
Ziyaretçi
GENELDE YANLIŞ BİLİNİR İBLİS DİĞER ADIYLA AZAİL YADA ŞEYTAN BİR MELEK DEĞİLDİR O HİÇBİR ZAMAN MELEK OLMAMIŞTIR . İLMİ BİLGİSİ ÇOK FAZLA OLAN VE BU İLMİNİ MELEKLERE DAHİ AKTARAN AZAZİL CİN TAYFASINDAN GELEN BİR VARLIKTIR DUMANSIZ ALEVDEN YARATILMIŞTIR DİĞER CİN TÜRLERİNDEN BAZI FARKLILIKLARI VARDIR. AZAZİL OLAN İSMİ ALLAHIN EMRİNE UYMADIĞI İÇİN İBLİS OLARAK DEĞİŞTİRLİMİŞTİR VE KIYAMET GÜNÜNE KADAR O VE YANDAŞLARI OLAN CİNLER VE İNSANLAR İNSANLARI İNKARA SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞACAKLARDIR. UNUTULMAMASI GEREKN ÇOK ÖNEMLİ Bİ OLAYDA ŞUDUR ŞEYTANIN EN BÜYÜK HÜNERİ KENDİNİ OLMADIĞINA İNANDIRMAKTIR.
Sponsorlu Bağlantılar
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
1 Mart 2012       Mesaj #3
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Azazil

(ar. 'azazil). İslam inancına göre, şeytanın Tanrı'ya başkaldırmadan önceki adı.


***

1.
Büyük Larousse, Gelişim Yayınları, 2. Cilt
theMira
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
17 Haziran 2014       Mesaj #4
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Azazil / Azazel
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi

Azazil kelimesi, Arapça kökenli bir sözcüktür. Türkçe Şeytan anlamına gelmektedir. Yezidilik'te Yedigün Melek (Haft Raz Haftan)'ın birincisi. Melek Tavus (Tawûsê Melek, Melikê Tawis)'u simgeliyor.
Kabala düşüncesine göre, Enoch kitabında belirtildiği gibi olan ve insan kızlarıyla evlenerek dünyada Nefilim'ler çağını başlatan düşen meleklerin başı. Şeytanın Adem'e secde etme emrinin verilmesinden önceki ismidir. Yahudi geleneğinde de Azazil'den bu şekilde bahsedilmektedir.
İbni Kuteybe'ye göre, İblis'in isimlerinden biridir. Hallac-ı Mansur'a göre de Adem'e secde etmediği için azledilmiştir. Kur'an ve sahih hadis kitaplarında bu isme rastlanılmamaktadır.
İbranice'de El (tanrı) tarafından Azeez (desteklenmiş) anlamına gelir. Yom Kipur gününde mabeddeki hizmette yer alan iki keçiden, halkın günahını yüklenen birinin gönderildiği yer veya meleğin adıdır.
theMira