GÖRSEL-İŞİTSEL

a. Öğrencinin görsel ve işitsel duyarlığına dayandırılarak kurulmuş öğretim yöntemi.
Sponsorlu Bağlantılar
- Görsel-işitsel gereç, eğitimcinin hizmetine verilen ve öğretilenlerin kolaylıkla iletilmesini sağlayan olanakların her biri.
—ANSİKL. Öğr. "Görseliişitsel" terimi hem öğrenim aracısını hem de bu aracının malzemesini kapsaması bakımından karışıklığa yol açabilir. Örneğin bir gösterici yalnızca gereçtir, dersin yapılabilmesine yardımcı olan aracı ise, göstericiyle yansıtılan görüntülerdir.
Görsel-işitsel gereçler çok eskiden beri vardır: örneğin kara tahta, haritalar, gravürler, kâğıt ya da keçe tablolar, maketler, vb. Tekniklerin ilerlemesi malzemeleri çoğaltmış ve geliştirmiştir. Bu alanda kullanılan başlıca araçlar sesli ya da sessiz filmler, görüntüler, sabit ya da hareketli filmler, metinler, diyagramlar, kapalı devre çalıştırılan ya da video bağlanmış televizyon, plaklar, kasetler, radyo yayınlarıdır. ABD'de programlanmış" öğretim ve bilgisayarlı öğretim elektronik ve bilişim sanayisinin desteği sayesinde geliştirilmiş "öğretim makineleri”nin (teaching machines) doğmasına yol açtı.
Kaynak: Büyük Larousse
Son düzenleyen Safi; 28 Ekim 2016 18:13
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
SİLENTİUM EST AURUM