Arama

Görsel-İşitsel Nedir?

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 28 Ekim 2016 Gösterim: 3.063 Cevap: 3
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
22 Kasım 2008       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM

GÖRSEL-İŞİTSEL

Ad:  görselişitsel.JPG
Gösterim: 331
Boyut:  19.5 KB

a. Öğrencinin görsel ve işitsel duyarlığına dayandırılarak kurulmuş öğretim yöntemi.
Sponsorlu Bağlantılar
  • Görsel-işitsel gereç, eğitimcinin hizmetine verilen ve öğretilenlerin kolaylıkla iletilmesini sağlayan olanakların her biri.
—Basın. Görsel-işitsel basın, ses ve görüntü iletme tekniklerini kullanan haber araçlarının tümü (özellikle radyo ve televizyon).

—ANSİKL. Öğr. "Görseliişitsel" terimi hem öğrenim aracısını hem de bu aracının malzemesini kapsaması bakımından karışıklığa yol açabilir. Örneğin bir gösterici yalnızca gereçtir, dersin yapılabilmesine yardımcı olan aracı ise, göstericiyle yansıtılan görüntülerdir.

Görsel-işitsel gereçler çok eskiden beri vardır: örneğin kara tahta, haritalar, gravürler, kâğıt ya da keçe tablolar, maketler, vb. Tekniklerin ilerlemesi malzemeleri çoğaltmış ve geliştirmiştir. Bu alanda kullanılan başlıca araçlar sesli ya da sessiz filmler, görüntüler, sabit ya da hareketli filmler, metinler, diyagramlar, kapalı devre çalıştırılan ya da video bağlanmış televizyon, plaklar, kasetler, radyo yayınlarıdır. ABD'de programlanmış" öğretim ve bilgisayarlı öğretim elektronik ve bilişim sanayisinin desteği sayesinde geliştirilmiş "öğretim makineleri”nin (teaching machines) doğmasına yol açtı.

Kaynak: Büyük Larousse

Son düzenleyen Safi; 28 Ekim 2016 18:13
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
SİLENTİUM EST AURUM
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
28 Ekim 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM

görsel-işitsel eğitim


ses kaydı, sinema filmi, radyo, televizyon ve bilgisayar gibi tamamlayıcı gereçler aracılığıyla gerçekleştirilen eğitim etkinliği.
Sponsorlu Bağlantılar

Tarih boyunca insanlar resimleme, örnekleme, uygulama ve benzeri yollarla öğrenme ve öğretme yönünde doğal bir eğilim taşıdılar. Görsel-işitsel eğitimi sistematik bir yöntem olarak ilk önerenlerden biri, Bohemyah eğitimci Jan Âmos Komensky idi (1592-1670). Komensky’nin 1658’de yayımladığı Orbis Sensualium Pictus (Duyulur Dünyanın Resmi), her biri ilgili konuyu öğretmede önemli işlev gören çok sayıda çizim içeriyordu. Jean-Jacques Rousseau, John Locke ve J. H. Pestalozzi gibi Komensky’yi izleyen öteki büyük eğitimciler de eğitimde duyulara seslenen gereçlerden yararlanılmasını savundular.

Görsel-işitsel eğitim, yeni iletişim teknolojilerinin uygulanmasıyla 1920’lerden sonra, yakın geçmişte de bilgisayarlar aracılığıyla hızla gelişti. II. Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında ordu hizmetlerinde görsel-işitsel gereçler yaygın biçimde kullanıldı. Eğitimciler özellikle bu deneyimden yararlandılar; savaş ertesinde çeşitli görsel-işitsel gereçlerin etkenliği üzerinde çok sayıda araştırma yapıldı. Bu araştırmalar, ustalıkla kullanılan gereçlerin anımsama, düşünme, ilgi ve imgelem alanlarında önemli kazançlar sağlayabildiğini ortaya koydu.

kaynak: Ana Britannica

SİLENTİUM EST AURUM
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
28 Ekim 2016       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
görsel-işitsel
sıfat
  • Görme ve işitme duyularıyla ilgili olan, odyovizüel.
Birleşik Sözler
  • görsel-işitsel çağrışım
  • görsel-işitsel eğitim
SİLENTİUM EST AURUM
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
28 Ekim 2016       Mesaj #4
Safi - avatarı
SMD MiSiM
görsel-işitsel ingilizcesi
  • audio-visual
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
28 Ekim 2016 / Daisy-BT X-Sözlük
15 Nisan 2009 / ThinkerBeLL Sanat
3 Aralık 2013 / Misafir Cevaplanmış