RAPOR

a. (fr. rapport).
Sponsorlu Bağlantılar
2. Rapor vermek, bir konu üzerinde yapılan araştırma, inceleme sonucunu ya da onunla ilgili düşünce ve saptamaları, yazıyla belirtmek, bildirmek: Her ay olayların gelişmesini gösteren bir rapor vereceksiniz.
—Anayas. huk. ve Siyas. bil. Komisyon raporu, Meclis komisyonlarından birinin yaptığı çalışmalara ve ulaştığı sonuçlara ilişkin olarak Meclis genel kurulu’na sunduğu rapor.
—Ask. Ast birlikten üst birlik komutanına sözlü ya da yazılı olarak (ifade, cetvel, grafik, kroki, plan vb.) sunulan bilgi. (Bk. ansikl. böl.)
—Denize. Deniz raporu — DENİZ. II Hasar raporu, çatışma, oturma, yangın, su alma ve yükü denize atma gibi nedenlerden kaynaklanan hasarın neden ve sonuçlarını belirtmek için gemi kaptanı, sigorta bilirkişileri ve diğer yetkililerce düzenlenen rapor.
—Huk. Bilirkişi raporu - BİLİRKİŞİ.
—Huk. ve ikt. Mali rapor, işletmenin mali durumuyla ilgili olarak şirket yönetim kurulunun belirli dönemlerde genel kurula verdiği rapor.
—Huk. ve ikt. Mali rapor, işletmenin mali durumuyla ilgili olarak şirket yönetim kurulunun belirli dönemlerde genel kurula verdiği rapor.
—Meteorol. Hava raporu, ilgili kuruluşlarca yapılan hava tahminini içeren rapor. (HAVA TAHMİNİ)
—Tip. Tıbbi rapor, bir hekim tarafından yazılan ve tıbbi olguları belirlemeye ya da yorumlamaya yarayan belge. (Bk. ansikl. böl.)
—Tic. Ekonomik ve mali rapor, Türkiye Ticaret, Sanayi, Deniz ticaret odaları ve Ticaret borsaları birliği yönetim kurullarını, Türkiye’nin iktisadi durumu hakkında rapor hazırlamak ve Genel kurullarına sunmakla görevlendiren 5590 sayılı yasa'nın 67. maddesinin C fıkrası gereğince hazırlanan yıllık raporlar.
—ANSİKL. Ask. Taktik ve muharebe hizmet desteğiyle ilgili bilgileri içeren raporlar; devre raporları, istihbarat raporları, harekât raporları ve idari raporlar olmak üzere çeşitli adlar alırlar.
- Devre raporları, taktik, muharebe hizmet desteği konularıyla ilgili komutanlığa, belirli zamanlarda (günlük, haftalık, aylık) bilgi vermek üzere kullanılan raporlardır.
- istihbarat raporları, düşmanın, havanın ve arazinin durumuyla ilgili bilgileri içeren raporlardır.
- Harekât raporları, komutana harekâtla ilgili bilgileri zamanında ulaştırmak amacıyla hazırlanan raporlardır.
—Tip. Tıbbi rapor. Hekim, bir kamu yönetimi tarafından istenmedikçe rapor vermek zorunda değildir ve eğer vicdanı emrederse, rapor isteğini de her zaman geri çevirebilir. Tıbbi rapor her zaman için gerçeğin kesin bir ifadesi olmalı ve ilgili kişi tam olarak muayene edilmeden hiçbir zaman verilmemelidir. Görünüşte önemsiz bile olsa her tıbbi rapor, hekime ahlaki ve adli yükümlülükler getiren ve daha önceden düşünülmeyen sonuçlar doğurabilir. Tıbbi sırlara saygı amacıyla rapor her zaman ilgili kişiye verilmeli, hiçbir zaman üçüncü kişilere teslim edilmemelidir, "ilgilinin isteği üzerine düzenlenerek bizzat kendisine teslim edildiği" imzadan önce belirtilirse iyi olur. Rapor resmi bir makamın isteği üzerine düzenlenmişse bu kayıt konmaz.
Kaynak: Büyük Larousse
BAKINIZ Rapor nedir, nasıl hazırlanır?
Son düzenleyen Safi; 25 Şubat 2017 21:11
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!