Arama

Ordövr Nedir?

Güncelleme: 25 Temmuz 2012 Gösterim: 2.349 Cevap: 1
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
27 Kasım 2009       Mesaj #1
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Ordövr

Sponsorlu Bağlantılar
Fransızca. hors-d'oeuvre

  • Yemekaltı

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
25 Temmuz 2012       Mesaj #2
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Ordövr
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sponsorlu Bağlantılar

Ordövr
, (Fransızca: Hors-d'œuvre, Türkçe: yemekaltı) iştah açıcı olarak yemekten önce sunulan mezelere verilen ad. Ordövr, yemeğin başında, esas yemekten ya da giriş yemeğinden önce sunulan soğuk ya da sıcak yiyeceklerin ve bu sunuşun yapıldığı bölümün adıdır. Aşçının düş gücüne bağlı olarak sonsuz çeşitlilik gösterebilirse de, klasik bir ordövr tabağında havyar, kabuklu deniz ürünleri, pâté, marinatlı ya da soslu sebzeler, küçük börek ve kanepeler bulunur. Ordövr yemek öncesinde olduğu gibi, içki ile de sunulabilir. Ordövr sırasında sunulan yiyecekler ülkeden ülkeye kültürden kültüre farklılıklar gösterir. Yüzlerce çeşit farklı meze sunulabilir. Türkiye'nin pekçok noktasında ordövr tabağına “orduevi tabağı” da denir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.