Arama

Jambon Nedir?

Güncelleme: 16 Aralık 2015 Gösterim: 4.669 Cevap: 1
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
26 Haziran 2010       Mesaj #1
ener - avatarı
Ziyaretçi
jambon
isim Fransızca jambon
Tuzlanarak, ise tutularak hazırlanmış domuz budu veya kolu.

Sponsorlu Bağlantılar

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
16 Aralık 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
JAMBON a. (fr. bacak anlamında jam- be’dan). Domuzun arka bacağından elde edilen, çiğ ya da pişmiş olarak hazırlanan parça. (Bk. absikl. böl.)

Sponsorlu Bağlantılar
—Mutf. Jambon rulo, ince dilimlenmiş jambonlara tereyağıyla karıştırılmış kornişon, pancar turşusu, zeytin ezmesi ve ançuez sürüp rulo biçimi verilerek yapılan soğuk meze türü yiyecek. (Üzerine kürdan iliştirilerek açılması önlenen jambonlar buzdolabında soğutulur.)

—ANSİKL. Jambon,'genellikle taze olarak değil, salamura olarak kullanılır. Sonradan istenirse pişirilir ya da çiğ bırakılarak ona özel bir tad veren etüvleme (ya da etüvleme-isleme), kurutma ve dinlendirme işlemlerinden geçirilip kuru jambona dönüştürülür.

Kaynak: Büyük Larousse


Benzer Konular

6 Haziran 2009 / KisukE UraharA Rüya Tabirleri