Ziyaretçi
gazoz
Sponsorlu Bağlantılar
Fransızca; gazeuse
Meyve esansı, şeker ve karbon asidi ile yapılan, basınçlı hava ile şişelere doldurularak hazırlanan içecek: "Kusura bakma abla! Aksi zamana rastladı. Gazozları yetiştiremedik." -A. K. Tecer.
İçinde şeker, meyve esansı ve karbon asidi bulunan, basınçlı havayla şişelere doldurularak hazırlanan bir çeşit alkolsüz içki. Gazoz, hazmı kolaylaştırıcı ve serinletici bir özellik gösterir. Türkiye'ye ilk önce 1850 yılında girmiş; 1952'de de Gıda Maddeleri Tüzüğü'yle bugünkü şeklini almıştır.
TDK
MsXLabs.org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.