Arama

Zamanlama Nedir?

Güncelleme: 1 Şubat 2016 Gösterim: 648 Cevap: 1
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
7 Haziran 2015       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
ZAMANLAMA a. Bir işin, bir eylemin çeşitli gerçekleşme evrelerine denk düşen zamanları gözleme, saptama ya da tahmin etme.
—Homeopat. Bir ya da birkaç homeopa- tik ilacın benzerlik yasasına göre araştırılması ve saptanması için başvurulan temel kiplik. (Bk. ansikl. böl.)
Sponsorlu Bağlantılar

—Kad. hast. Zamanlamak hap, gebeliği önleyici normal hapın aksine belirli bir zaman bölümüne göre bileşenleri ve alınan miktarı değişen, ama birinci günden yirmi birinci güne kadar değişiklik yapılmadan kullanılan gebeliği önleyici hap.

—Siber. Belirli bir zaman atalığıyla giriş işaretinden ayrılan bir çıkış işareti oluşturma. —Ted. Çeşitli ilaçların gün boyunca ne zaman verilmesi gerektiğini saptama.

—Teknol. Zamanlama düzeneği, bir aygıtın programlayıcısı içinde bulunan ve bir işlemin başını ve sonunu önceden ayarlamaya olanak veren entegre düzenek.

—ANSİKL. Homeopat. Zamanlamalar, kiplikler içinde önemli bir yer tutar. S. Hah- nemann, doğal devrelerin (mevsimler, gece-gündüz) bazı işlevler ile birçok hastalık belirtilerinin ortaya çıkmasındaki rolleri üzerine dikkat çekmişti. Bir zehirlenme kazasına uğrayan ya da üzerinde etkin bir ilacın patojenik denemesi yapılan bir insanda görülen benzer kipliklerle karşılaştırmıştır. Örnek olarak, belli başlı bazı ilaçların zamanlama bakımından neden oldukları bozuklukların artışı gösterilebilir: sabah vaktinin sonuna doğru kükürdün; ikindi sonunda kibritotunun; gecenin ilk saatlerinde arseniğin ilaç olarak alınması.

Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
1 Şubat 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
zamanlama ingilizcesi
  • timing

Sponsorlu Bağlantılar