Arama

Yitim Nedir?

Güncelleme: 26 Haziran 2015 Gösterim: 669 Cevap: 0
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
26 Haziran 2015       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
YİTİM a. Kaybolma, yok olma olgusu, kayıp: Görme yitimi.

Sponsorlu Bağlantılar

—Akışkan, mekan. Yük yitimi, bir boru do nanımında dolaşan bir akışkanın basıncı nın azalması, (Eşanl. YÜK KAYBI.)


—Elekt, ve Elektrotekn, Yitim açısı, tanjantı, bir dialektrikte yitirilen etkin gücün, İliş kin tepki güce oranına eşit açı. || Güç yitı mi, bir düzeneğin soğurduğu güçle yararlı gücü arasındaki fark. (Elektrik maklnele rinde yüksek performanslı gereçlerin kullanımıyla azaltılmış çeşitli yitimlerden [mekanik, manyetik, dielektrik ve Joule etkisiyle] kaynaklanan ısının dışarıya atılması, genellikle, az çok karmaşık soğutma düzeneklerinin kullanımını gerektirir.)


—Flz. Mekanik, elektriksel vb enerjilerin ısıl enerjiye dönüşerek yaraıiı biçimde kul tanılamaz dunıma gelmesi, (Eşanl. KAYIR)



—Manyet. Yitim açısı, değişken rejimde, manyetik İndükleme ve alanın ani değerlerinin temel bileşenleri arasındaki faz far kı. (Eşanl. KAYIP AÇISI,) |J Yitim çarpanı, yitim açısı tanjantının, göreli manyetik geçirgenliğe oranı. || Manyetik yitim, zaman İçinde değişken bir elektromanyetik ala nın etkisindeki bir manyetik gereçte, ısıya dönüşen güç (histerezis yitimleri, Foucault akımlarından kaynaklanan yitimler)


Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.