Arama

Yollamak Nedir?

Güncelleme: 27 Haziran 2015 Gösterim: 682 Cevap: 0
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
27 Haziran 2015       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
YOLLAMAK a.
1. Bir kimseyi bir yere yollamak, onun, belli bir amaçla bir yere gitmesini sağlamak; yola çıkarmak, yolcu etmek; göndermek: Çocuklarını İngilizce kursuna yollamak. Konuklarımızı dün yolladık. Yaralılar o bölgedeki hastaneye yolladılar
Sponsorlu Bağlantılar
2. (Bir kimseye, bir yere) bir şey yollamak, bir kimsenin ya da bir şeyin aracılığıyla onun o kimsenin eline geçmesini, o yere ulaşmasını sağlamak; iletmek, göndermek: Borcumu sana bir arkadaşla yolluyorum. Postayla havale yollamak. Cenazeye çelenk yollamak. Bir arkadaşına selam yollamak.
3. Bir kimseyi bir kimseye, bir yere yollamak, o kimsenin belli bir hizmet görmesi için o kimseye o yere gitmesini öğütlemek; salık vermek, göndermek: Beni o göz doktoruna bir arkadaşım yolladı. Sizi yolladığım otelden memnun kaldınız mı?
4. Bir kimseyi yollamak, onun artık istenmediğini, kendisine gereksinim olmadığını belirterek gitmesini istemek; göndermek: Boyacının işi bittiyse parasını verip yollayalım.
5. Bir nesneyi bir kimseye, bir yere yollamak, onu atmak, fırlatmak; göndermek: Topu bana yolla. Uzaya roket yollamak.

yollanmak dönşl. f. Bir yere gitmek üzere yola koyulmak, yola çıkmak, bir yere doğru yürümek: Kente ineceksek geç olmadan yollanalım. Deniz kıyısına doğru yollanmak.

yollanmak edilg. f. Yollamak eylemine konu olmak; gönderilmek: imzalanacak olan belge müdüre yollandı mı? O kurumlan n denetlenmesi için bir müfettiş yollanacak.

Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.

Benzer Konular

11 Eylül 2008 / lukens Taslak Konular
17 Mart 2009 / endorphinn Sosyal Ağlar